Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Máte Paugeot 206 (SW) 1.4HDi? Tak račte vstoupit...

Recommended Posts

Odesláno

Zdravim všechny majitele aut Peugeot 206 (SW) 1.4HDi,

každý z nás má své zkušenosti se svým pažoutem které by byly zajímavé i pro ostatní.

Moje zkušenosti s 206 SW 1.4HDi 10/2003, stříbrná metalíza :

1) SPOTŘEBA

- po 51.000km jsem velmi spokojen se spotřebou. Po poctivém spočítání všech účtenek to vychází na 4.7l/100km. Jezdím cca 20% město, 80% okrsky a dálnice

- do tohoto auta se asi nedodává palubní počítač tak nevím jestli se dá stylem jízdy spotřebu ještě snížit.

- rozsah otáček požívám většinou 1750-2500ot/min

- spotřeba v zimě a v létě je zhruba stejná

- při posledním tankování jsem zkusil Shell V-Pover Diesel, zatím to vypadá na nižžší spotřebu, ale ještě dám vědět.

- asi cca 3x během prvního roku se mi stalo že po natankování plné nádrže palivoměr ukazoval 3/4 nádrže - chyba během dalších tankování sama zmizela

- po natankování ne do plné nádrže palivoměr špatně rozpozná stav v nádrži (např natankujete-li jen 5l nafty)

2) ZIMNÍ KOLA

- asi bych to neměl dělat, ale již třetí zimu jezdím misto na 14-ti palcových kolech na 13-ti palcových (ze staré 306). Auto je tím pádem o něco nižší. Najezdil jsem takto cca 20.000km a evidentně to autu nevadilo. Bojím se že v případě nehody by mohl být problém s pojiš?ovnou. Příští zimu budu už kupovat nové 14-ky.

3) VYUŽITÍ VOLNOBĚHU V KOLONÁCH

- v kolonách s oblibou využívám jízdy na volnoběh při zařazené 1 nebo 2. Snad to motoru neškodí. Dřív jsem se i občas rozjížděl bez plynu, motor to "utáhl".

- při běžné jízdě ale nejezdím pod 1750 ot/min

4) ZAMRZÁNÍ NAFTY ZA JÍZDY

- u mě při teplotách pod -13C (celkem 7 případů), detaily jsou řešeny v jiných fórech

- na podzim půjdu na výměnu pal. filtru po 60.000km, pak se problém "doufám" odstraní

5) MAXIMÁLNÍ RYCHLOST

- 1x jsem na tachometru měl 183km/hod (auto staré cca 1 měsíc)

- nejezdím většinou více jak 150km/hod

6) INVESTICE

Výměna v záruce zdarma:

- vůle páčka blinkrů

- uvolněný plastový kryt uchycení podélníku zahrádky (SW)

- upadla pryžová podložka zadního otevíracího okna

Mimo záruku "za penízky"

- 2x žárovka H7

7) ŠUSTĚNÍ Z MOTORU ZA STUDENA

od cca 20.000km šustí něco od řemenu a kladek při teplotách pod cca 5C. Po zahřátí to zmizí.

8) příště dopíšu další zkušenosti.

Mejte se fajn, Tomáš

Odesláno

Máme FAP i u našich 1.4HDi?

Podle mě se dělá pouze do 1.6HDi....

------------------

našel jsem : model 206, který je filtrem pevných částic vybavován až od května 2004 a pouze ve spojení s jedním motorem

-----------------

U motorů 1.6HDi se FAP musí měnit po 80.000 (případně 120.000 km) a stojí hodně - snad 30.000Kč

Odesláno

Spotřeba 4,6 - 4,7 l/km . jeden jedinej problém se zatuhlou naftou při -22 C. Vyřešeno dolitím aditiva. Jinak bez problému. Najeto 5200 km, rok výroby 2005, bez FAP.

• O 3 týdny později...
Odesláno
Původně zaslal: Tom4F

Zdravim všechny majitele aut Peugeot 206 (SW) 1.4HDi,

každý z nás má své zkušenosti se svým pažoutem které by byly zajímavé i pro ostatní.

Moje zkušenosti s 206 SW 1.4HDi 10/2003, stříbrná metalíza :

1) SPOTŘEBA

- po 51.000km jsem velmi spokojen se spotřebou. Po poctivém spočítání všech účtenek to vychází na 4.7l/100km. Jezdím cca 20% město, 80% okrsky a dálnice

- do tohoto auta se asi nedodává palubní počítač tak nevím jestli se dá stylem jízdy spotřebu ještě snížit.

- rozsah otáček požívám většinou 1750-2500ot/min

- spotřeba v zimě a v létě je zhruba stejná

- při posledním tankování jsem zkusil Shell V-Pover Diesel, zatím to vypadá na nižžší spotřebu, ale ještě dám vědět.

- asi cca 3x během prvního roku se mi stalo že po natankování plné nádrže palivoměr ukazoval 3/4 nádrže - chyba během dalších tankování sama zmizela

- po natankování ne do plné nádrže palivoměr špatně rozpozná stav v nádrži (např natankujete-li jen 5l nafty)

2) ZIMNÍ KOLA

- asi bych to neměl dělat, ale již třetí zimu jezdím misto na 14-ti palcových kolech na 13-ti palcových (ze staré 306). Auto je tím pádem o něco nižší. Najezdil jsem takto cca 20.000km a evidentně to autu nevadilo. Bojím se že v případě nehody by mohl být problém s pojiš?ovnou. Příští zimu budu už kupovat nové 14-ky.

3) VYUŽITÍ VOLNOBĚHU V KOLONÁCH

- v kolonách s oblibou využívám jízdy na volnoběh při zařazené 1 nebo 2. Snad to motoru neškodí. Dřív jsem se i občas rozjížděl bez plynu, motor to \"utáhl\".

- při běžné jízdě ale nejezdím pod 1750 ot/min

4) ZAMRZÁNÍ NAFTY ZA JÍZDY

- u mě při teplotách pod -13C (celkem 7 případů), detaily jsou řešeny v jiných fórech

- na podzim půjdu na výměnu pal. filtru po 60.000km, pak se problém \"doufám\" odstraní

5) MAXIMÁLNÍ RYCHLOST

- 1x jsem na tachometru měl 183km/hod (auto staré cca 1 měsíc)

- nejezdím většinou více jak 150km/hod

6) INVESTICE

Výměna v záruce zdarma:

- vůle páčka blinkrů

- uvolněný plastový kryt uchycení podélníku zahrádky (SW)

- upadla pryžová podložka zadního otevíracího okna

Mimo záruku \"za penízky\"

- 2x žárovka H7

7) ŠUSTĚNÍ Z MOTORU ZA STUDENA

od cca 20.000km šustí něco od řemenu a kladek při teplotách pod cca 5C. Po zahřátí to zmizí.

8) příště dopíšu další zkušenosti.

Mejte se fajn, Tomáš

Odesláno

Nejezdí někdo z vás na zimních pneu SNOWWOLF ?

mám 1.4HDi 206SW

Když natankuju 5L paliva tak to taky palivoměr nebere někdy ani 10L

Nafta mi taky zamrzla

mám najeto 110 000Km

taky šustí něco od řemenu a kladek jak kdy, ale každou chvilku

[upravil dne 25.4.06 Kladivo]

• O 2 týdny později...
Odesláno

Podařilo se někomu odstranit to šustění kladek nebo řemene za studena

mám 20 000 Km a šustím taky 307 1,4HDI nejste v tom sami.

v servise to něčím stříkli za 300 Kč to vydrželo měsíc bez šustění :o( a znova si auto píská asi má dobrou náladu.

Někde jsem četl že snad máme plastovou kladku netušíte jestli je to pravda ?

• O 2 týdny později...
Odesláno

ŠUSTĚNÍ KLADEK :

já mám najeto 55.000km a šustí to pořád stejně při teplotách pod 10C. Po zahřátí to zmizí. Taky nevim jak to odstranit.

PROBLÉM SE STARTOVÁNÍM :

teď mi manželka sdělila, že se nedaří nastartovat 1.4HDi. Motor ochotně točí, ale neblafne. Dost mě to naštvalo, protože po 55.000km motor šlapal jako hodinky. Na čtvrtý pokus motor naskočil a žádná kontrolka nesvítí. Nestalo se vám to taky? Výměna pal. filtru je plánovaní až za 5.000km.

Díky, Tomáš

Odesláno

PROBLÉM SE STARTOVÁNÍM :

nevíte jak funguje imobilizér?

Totiž po vyndání a zandání klíčku už šlo nastartovat.

Je možné, že s klíčkem bez imobilizéru motor točí, ale nenaskočí?

Tomáš

Odesláno
Původně zaslal: Tom4F

PROBLÉM SE STARTOVÁNÍM :

nevíte jak funguje imobilizér?

Totiž po vyndání a zandání klíčku už šlo nastartovat.

Je možné, že s klíčkem bez imobilizéru motor točí, ale nenaskočí?

Tomáš

presne tak, ked ti to nepusti imo tak toci toci ale ani neodpali...

remen na studenom motore susti aj mne, mam 47tis km. mozes si kupit silikonovy sprej za par korun a streknut to, prestane to ale len na cas, neber to ako chybu ale vlastnost, je to normalka

v zime pod -14 problem nastartovat, a aj ke dchyti zhasina pri jazde, chyba sa nasla nefungovalo vyhrievanie palivoveho filtru vid forum, co to ale ozaj zabralo uvidim az dalsiu zimu.

co ma na tom aute stve asi najviac je proti VW a spol absolutne nepresne, hlucne a tazkopadne radenie

[upravil dne 1.6.06 ROpa]

• O 2 měsíce později...
Odesláno

206sw 1,4HDi Style 12/2004 - najeto 40000km

No mě se začala ozývat levá kost stabilizátoru ale druhovýroba stojí 500 kaček takže ho nechám chvíli mlátit a pak ho vyměním

dále cítím pří otáčení volantem mítné lupnutí jakokdyby v převodech řízení, možná je to stabilzátorem ale dělá to i při parkování...

no a pak při akceleraci kolem 1750-2100 otáček jde slyšet takové lehounké cinkání, které ustane když uberu plyn a nebo se přehoupnu přes tyto otáčky...

-17°C nestartoval, ale taky 5dnů před tím nejel - klasika

spotřeba 4,5 - 4,6 jezdím spíše město tak 20% dálnice, ale každopádně mi přijde že pokud nejedu vyloženeě jako prase přes 3000ot. tak to žere pořád stejně:mrk

jo a urvala se roletka v kufru tak na záruku dali novou ;)

[upravil dne 1/8/06 ajsik]

• O 2 týdny později...
Odesláno

Tak po prvni nadrzi dle noveho silnicniho zakona mi prumerna spotreba klesla na 4.1l/100km. Normalne mam kolem 4.6l/100km.

Na radaru v jedne obci jsem se snazil jet naprosto presne 50km/hod a radar zobrazil 48km/hod.

P206 SW 1.4HDi 10/2003 najeto 60.000km zatim bez zavad az na zamrzani nafty za jizdy.

Jak na tom jste vy?

Guest ládinek
Odesláno

Jezdím málo takže můj P206 SW1.4HDI r.v.2003 při stavu 30 000km šlape jako hodinky.Spotřeba stále průměr 4.3l.Zažil jsem zatím dvě zimy a při venkovním stání chytá napoprvé takže spokojenost.Koupil jsem ho nový 10/2004 tudíž za měsíc končí 2letá záruka ,prolezl jsem celé auto (kul.čepy,stabilizator,brzdy atd.no tak jak to dělám každý den v práci)no prostě všechno a nic špatného jsem nenašel musím to zaklepat aby to tak zůstalo.Jinak jsem zvědav jestli ten naftový filtr vydrží opravdu 60 000km,je na něm odkalovací šroub ale zatím jsem to neskoušel,máte někdo s tím odkalováním skušenosti.Při první prohlídce A je psáno vyčištění filtru ale pochybuji že něco takového dělají.Jo ten tachometr by mě zajímal taky o kolik kecá.

• O 2 týdny později...
Odesláno
Původně zaslal: ajsik

meril jsem tachometr s GPS...

tacho / GPS

100 / 98

130 / 127

150 / 148

mam original 175/65 R14

takze bacha na radary , meri to celkem hodne presne :mrk

To GPS je tak přesný ?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...