Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím vás 

Momentálně zde na dílně mám peugeota 206sw motor 1,4 55 kw kód motoru KFW. 

Na vozidle začala tlakovat voda a při tomto mizela do výfuku ( bílí kouř z výfuku ) olej se neztrácel a ani v něm nebyla emulze. 

Problém nyní nastal v tom, že nikde nemohu sehnat příručku pro tento motor. Samozřejmě rozvody apod jsou všude, ovšem nikde nepíšou o ,, vložkách ,, nebo o přesahu vložek apod. Tyto se dají pouze koupit bud jako sada s pístem či samotná vložka. Další otázkou tedy je, zda jste tento typ motoru někdy měl někdo rozdělaný a zda nemáte potřebné dokumentace. 

Když si projdu toto forum nikde jsem toto nenašel omlouvám se tedy pokud jsem zde založil další vlákno zbytečně ( hledal jsem přes hodinu ) 

Dále když se dívám na jiná fora a na videa apod. nikdě nic s vložkami nikdo neřeší... mate pro mne tedy někdo radu ? :) děkuji za odpovědi a přeji pěkný den. 

Odesláno

Mám radu. Máš bouchlý těsnění pod hlavou. A vložky na těhle motorech jsou samostatné tzv. mokré vložky,  litinové, to ano, ale nepodkládájí se (jako třeba u 1.3 Škodovek, není zde měděný kroužek). Vložky válců mají na spodu akorád okroužek a to je celé (výška vložek se neseřizuje/nenastavuje). Pokud by byl prasklej okroužek u vložky, tak voda půjde do oleje a nepujde do výfuku. Takže, začal bych u těsnění hlavy válců.

Nikdo problém s vložkama neřeší, protože není co řešit (mimo okroužky).

Odesláno

:) jo je mi jasný že je v haji tesneni pod hlavou... nedelam hlavu poprve 😄 jen jsem si nebyl jisty tím ohledně tech vlozek :) díky za radu :) mimo jiné neporadil by jeste nedko ohledne serizeni ventilu ? jaka ma byt vule ? :) díky 

Odesláno

Jo, jsme mladí :)  Až budeš sundávat palici, tak bacha, ať se ti vložky neodlepí z bloku motoru (tam jsou ty okroužky). Já to vždycky měním, takže je mi to jedno. Ale mělo by to jít i bez výměny, akorád si stačí dávat pozor aby se neodlepili. Řešili jsme to nedávno tady s kolegou @Hafity . Your choice.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...