mengi Odesláno 28. únor 2020 Odesláno 28. únor 2020 Zdravím vás Momentálně zde na dílně mám peugeota 206sw motor 1,4 55 kw kód motoru KFW. Na vozidle začala tlakovat voda a při tomto mizela do výfuku ( bílí kouř z výfuku ) olej se neztrácel a ani v něm nebyla emulze. Problém nyní nastal v tom, že nikde nemohu sehnat příručku pro tento motor. Samozřejmě rozvody apod jsou všude, ovšem nikde nepíšou o ,, vložkách ,, nebo o přesahu vložek apod. Tyto se dají pouze koupit bud jako sada s pístem či samotná vložka. Další otázkou tedy je, zda jste tento typ motoru někdy měl někdo rozdělaný a zda nemáte potřebné dokumentace. Když si projdu toto forum nikde jsem toto nenašel omlouvám se tedy pokud jsem zde založil další vlákno zbytečně ( hledal jsem přes hodinu ) Dále když se dívám na jiná fora a na videa apod. nikdě nic s vložkami nikdo neřeší... mate pro mne tedy někdo radu ? děkuji za odpovědi a přeji pěkný den. Citovat
inoxing Odesláno 28. únor 2020 Odesláno 28. únor 2020 Mám radu. Máš bouchlý těsnění pod hlavou. A vložky na těhle motorech jsou samostatné tzv. mokré vložky, litinové, to ano, ale nepodkládájí se (jako třeba u 1.3 Škodovek, není zde měděný kroužek). Vložky válců mají na spodu akorád okroužek a to je celé (výška vložek se neseřizuje/nenastavuje). Pokud by byl prasklej okroužek u vložky, tak voda půjde do oleje a nepujde do výfuku. Takže, začal bych u těsnění hlavy válců. Nikdo problém s vložkama neřeší, protože není co řešit (mimo okroužky). Citovat
mengi Odesláno 28. únor 2020 Autor Odesláno 28. únor 2020 jo je mi jasný že je v haji tesneni pod hlavou... nedelam hlavu poprve jen jsem si nebyl jisty tím ohledně tech vlozek díky za radu mimo jiné neporadil by jeste nedko ohledne serizeni ventilu ? jaka ma byt vule ? díky Citovat
inoxing Odesláno 28. únor 2020 Odesláno 28. únor 2020 Jo, jsme mladí Až budeš sundávat palici, tak bacha, ať se ti vložky neodlepí z bloku motoru (tam jsou ty okroužky). Já to vždycky měním, takže je mi to jedno. Ale mělo by to jít i bez výměny, akorád si stačí dávat pozor aby se neodlepili. Řešili jsme to nedávno tady s kolegou @Hafity . Your choice. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.