Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Mám dotaz na znalce exelu:

Dá se nějak udělat v exelu abych, když mám dva sloupce dat dejme tomu 1 je 100, 2 je 136 atd, bez jakékoliv posloupnosti, aby se mi automaticky vyvolávala druhá hodnota při napsání první. Má představa je taková, na jednom listu napíšu tabulku kde budou dva sloupce. A pak bych chtěl aby se mi na jiném listu po napsání jednoho čísla z tabulky automaticky doplnilo druhé číslo, které k němu patří. Je to asi blbost, ale myslím, že by to měl exel umět, ale naposledy jsem takhle šaškoval na škole a od té doby mi slouží asi jako většině národa, jen k počítání průměrů a kalkulaci cen :-)

Odesláno

Pokud to nemá posloupnost tak nevím nevím. Aby Ti do doplňovalo druhý sloupec, musí to mít nějaký klíč, třeba že druhé číslo je x.xxxx násobkem prvního apod. Ale pokud je to shluk náhodných čísel, tak si to asi budeš muset vypsat sám...

:aut

Odesláno

já si myslel že to je blbost. Zkusim to udělat do nějaké databáze a z ní to vyvolávat. Není problém najít tu cenu. Ale pokud někdo bude dělat nabídku a psát tam třeba 200 položek, tak se uhledá k smrti :-) taky by si na to šéf moh někoho najmout a ne to zadávat mě. :xvul pak tady otravuju peugeot-club :D

Odesláno

Pokud jsou tam nějaké souvislosti, tak si na to píšu makra pro Excel ve VB.

Je to docela jednoduchý. Je lepší se zamyslet nad makrem, než někam něco otrocky bušit. Nějaký konlretní příklad by to objasnil zcela. Bych to skouknul.

Odesláno
Původně zaslal: deeper

já si myslel že to je blbost. Zkusim to udělat do nějaké databáze a z ní to vyvolávat. Není problém najít tu cenu. Ale pokud někdo bude dělat nabídku a psát tam třeba 200 položek, tak se uhledá k smrti :-) taky by si na to šéf moh někoho najmout a ne to zadávat mě. :xvul pak tady otravuju peugeot-club :D

Udělej to v Accessu a nech výstup do exelu,nebo do sestavy podle toho co zamýšlíš.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...