deeper Odesláno 13. březen 2006 Odesláno 13. březen 2006 Mám dotaz na znalce exelu: Dá se nějak udělat v exelu abych, když mám dva sloupce dat dejme tomu 1 je 100, 2 je 136 atd, bez jakékoliv posloupnosti, aby se mi automaticky vyvolávala druhá hodnota při napsání první. Má představa je taková, na jednom listu napíšu tabulku kde budou dva sloupce. A pak bych chtěl aby se mi na jiném listu po napsání jednoho čísla z tabulky automaticky doplnilo druhé číslo, které k němu patří. Je to asi blbost, ale myslím, že by to měl exel umět, ale naposledy jsem takhle šaškoval na škole a od té doby mi slouží asi jako většině národa, jen k počítání průměrů a kalkulaci cen :-) Citovat
Gotrek Odesláno 13. březen 2006 Odesláno 13. březen 2006 Pokud to nemá posloupnost tak nevím nevím. Aby Ti do doplňovalo druhý sloupec, musí to mít nějaký klíč, třeba že druhé číslo je x.xxxx násobkem prvního apod. Ale pokud je to shluk náhodných čísel, tak si to asi budeš muset vypsat sám... Citovat
deeper Odesláno 13. březen 2006 Autor Odesláno 13. březen 2006 já si myslel že to je blbost. Zkusim to udělat do nějaké databáze a z ní to vyvolávat. Není problém najít tu cenu. Ale pokud někdo bude dělat nabídku a psát tam třeba 200 položek, tak se uhledá k smrti :-) taky by si na to šéf moh někoho najmout a ne to zadávat mě. pak tady otravuju peugeot-club Citovat
Marcel505 Odesláno 14. březen 2006 Odesláno 14. březen 2006 Popiš přesně co chceš napsat, jakou posloupnost. Možná něco vymyslím (ale třeba taky ne). Citovat
Ladis Odesláno 14. březen 2006 Odesláno 14. březen 2006 Pokud jsou tam nějaké souvislosti, tak si na to píšu makra pro Excel ve VB. Je to docela jednoduchý. Je lepší se zamyslet nad makrem, než někam něco otrocky bušit. Nějaký konlretní příklad by to objasnil zcela. Bych to skouknul. Citovat
Tazman Odesláno 16. březen 2006 Odesláno 16. březen 2006 Původně zaslal: deeper já si myslel že to je blbost. Zkusim to udělat do nějaké databáze a z ní to vyvolávat. Není problém najít tu cenu. Ale pokud někdo bude dělat nabídku a psát tam třeba 200 položek, tak se uhledá k smrti :-) taky by si na to šéf moh někoho najmout a ne to zadávat mě. pak tady otravuju peugeot-club Udělej to v Accessu a nech výstup do exelu,nebo do sestavy podle toho co zamýšlíš. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.