Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: tanagy

Už se to tady řešilo hodněkrát, ale píšu znovu.

Při koupi alu disků sem to asi před rokem řešil. Důležité je, aby disk s pneu tvořily kombinaci, která je pro P206 schválená.

Kupoval sem nakonec 15ky s ENZO H ET15 6,5x15 gumy k tomu čli 195/50 (zajímavé, že pro motor 1,6 je už schválen rozměr pneu 195/55).

Problém sem s tim měl jen jednou, když sem měl přetížený zadek a při najetí na větší nerovnost mi "štrejchly" gumy o lem blatníku - nic se nestalo,ale na častý ježdění s přetíženým zadkem by to nebylo a musel bych vytahovat blatníky.

Jo, a mám k tomu i typový list (prodejce ti ho na žádost má vydat) - to je podklad na základě kterého ti disky zapíšou do velkého TP - ale nebylo nutno.

Je jasný, že čím širší gumy, tím větší valivej odpor a spotřeba (a pomalejší akcelerace) a čím menší ET, tím větší zátěž na nápravu při přejezdech nerovností, výtluků a děr. Člověk si holt musí dávat pozor. Doporučuju se s někým domluvit a projet se na 15kách a na 16tkách.

Kola dělaj auto - zvláště teď na jaro, když sem konečně přezul :D:D:D

Ještě jsi zapomněl napsat, že plusem širších pneu je větší stabilita...Ale jinak je naprosto přesné :super

Odesláno

zdarec,hodím taky něco do placu.Měl sem kola 8x17 ET 13 prvně s gumama 215/40 a pak 205/40.Lezly kousek ven,ale mám vytažené blatníky o 2 cm.Teď budu dávat 7x17 ET 15 205/40.A co sem zjišťoval tak 206 by měla zvládnout ET 25 bez úprav.

Odesláno

Přátelé, omlouvám se za malý offtopic, ale měl bych taky jeden dotaz, neb v dohledné době plánuju výměnu kol. Teď mám letní kola originál litý 14" od Peugeotů a na nich gumy 185/65. Problém je, že se mi ty kola za 1) nelíbí, za 2) mají relativně malé průduchy, takže se hůř chladí brzdy a za 3) jsou ty pneu pět let starý a ač mají vzorek ještě na jednu sezónu, tak se mi nechce kupovat zase tuhle velikost, ale rovnou nová kola.

Teď akorát řeším jestli 15" a 195/55 (50?), nebo 16" a 195/45. Druhá varianta je samozřejmě opticky hezčí, ale dražší a náchylnější na nerovnosti a díry na českých silnicích, ta první varianta je... no... menší :D, ale jinak má zatím samé výhody. Furt ale nevím, jak se rozhodnout; neumím si představit, jak je přibližně silnej profil 55%...

Díky za případné tipy. :papa

Odesláno
Původně zaslal: Fakir

Teď akorát řeším jestli 15" a 195/55 (50?), nebo 16" a 195/45. Druhá varianta je samozřejmě opticky hezčí, ale dražší a náchylnější na nerovnosti a díry na českých silnicích, ta první varianta je... no... menší :D, ale jinak má zatím samé výhody. Furt ale nevím, jak se rozhodnout; neumím si představit, jak je přibližně silnej profil 55%...

Díky za případné tipy. :papa

To, jestli tam můžeš dát 15" 195/55 nebo 15" 195/50 je pevně daný!

Některé verze 206tek (tuším od motoru 1.6 výš) mají povolené 195/55 -> zbytek má 195/50 - zjisti si to přímo u peugeotů, nebo počti v diskuzích (už se to tu řešilo a já si to přesně nepamatuju)

A jestli 15tky, nebo 16tky? Napsals to správně - 16tky budou tvrdší a hezčí - ale bude taky náchylnější na poškození. fakt mě nenapadá nic chytřejšího než si projet obě varianty a zkusit si to na vlastní kůži. 16tky sem nejel a 15tky mi zatim vyhovujou (příště možná půjdu do užších gum 185-tek).

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...