Tommy002 Odesláno 2. prosinec 2007 Odesláno 2. prosinec 2007 Původně zaslal: tanagy Už se to tady řešilo hodněkrát, ale píšu znovu. Při koupi alu disků sem to asi před rokem řešil. Důležité je, aby disk s pneu tvořily kombinaci, která je pro P206 schválená. Kupoval sem nakonec 15ky s ENZO H ET15 6,5x15 gumy k tomu čli 195/50 (zajímavé, že pro motor 1,6 je už schválen rozměr pneu 195/55). Problém sem s tim měl jen jednou, když sem měl přetížený zadek a při najetí na větší nerovnost mi "štrejchly" gumy o lem blatníku - nic se nestalo,ale na častý ježdění s přetíženým zadkem by to nebylo a musel bych vytahovat blatníky. Jo, a mám k tomu i typový list (prodejce ti ho na žádost má vydat) - to je podklad na základě kterého ti disky zapíšou do velkého TP - ale nebylo nutno. Je jasný, že čím širší gumy, tím větší valivej odpor a spotřeba (a pomalejší akcelerace) a čím menší ET, tím větší zátěž na nápravu při přejezdech nerovností, výtluků a děr. Člověk si holt musí dávat pozor. Doporučuju se s někým domluvit a projet se na 15kách a na 16tkách. Kola dělaj auto - zvláště teď na jaro, když sem konečně přezul :D:D Ještě jsi zapomněl napsat, že plusem širších pneu je větší stabilita...Ale jinak je naprosto přesné Citovat
L.I.P.O.8 Odesláno 2. prosinec 2007 Odesláno 2. prosinec 2007 zdarec,hodím taky něco do placu.Měl sem kola 8x17 ET 13 prvně s gumama 215/40 a pak 205/40.Lezly kousek ven,ale mám vytažené blatníky o 2 cm.Teď budu dávat 7x17 ET 15 205/40.A co sem zjišťoval tak 206 by měla zvládnout ET 25 bez úprav. Citovat
Fakir Odesláno 2. prosinec 2007 Odesláno 2. prosinec 2007 Přátelé, omlouvám se za malý offtopic, ale měl bych taky jeden dotaz, neb v dohledné době plánuju výměnu kol. Teď mám letní kola originál litý 14" od Peugeotů a na nich gumy 185/65. Problém je, že se mi ty kola za 1) nelíbí, za 2) mají relativně malé průduchy, takže se hůř chladí brzdy a za 3) jsou ty pneu pět let starý a ač mají vzorek ještě na jednu sezónu, tak se mi nechce kupovat zase tuhle velikost, ale rovnou nová kola. Teď akorát řeším jestli 15" a 195/55 (50?), nebo 16" a 195/45. Druhá varianta je samozřejmě opticky hezčí, ale dražší a náchylnější na nerovnosti a díry na českých silnicích, ta první varianta je... no... menší , ale jinak má zatím samé výhody. Furt ale nevím, jak se rozhodnout; neumím si představit, jak je přibližně silnej profil 55%... Díky za případné tipy. Citovat
.mycTD Odesláno 2. prosinec 2007 Odesláno 2. prosinec 2007 Fakir: jeste projdi pneu e-shopy. ceny jednotlivych rozmeru obcas docela napovi:super Citovat
tanagy Odesláno 8. prosinec 2007 Odesláno 8. prosinec 2007 Původně zaslal: Fakir Teď akorát řeším jestli 15" a 195/55 (50?), nebo 16" a 195/45. Druhá varianta je samozřejmě opticky hezčí, ale dražší a náchylnější na nerovnosti a díry na českých silnicích, ta první varianta je... no... menší , ale jinak má zatím samé výhody. Furt ale nevím, jak se rozhodnout; neumím si představit, jak je přibližně silnej profil 55%... Díky za případné tipy. To, jestli tam můžeš dát 15" 195/55 nebo 15" 195/50 je pevně daný! Některé verze 206tek (tuším od motoru 1.6 výš) mají povolené 195/55 -> zbytek má 195/50 - zjisti si to přímo u peugeotů, nebo počti v diskuzích (už se to tu řešilo a já si to přesně nepamatuju) A jestli 15tky, nebo 16tky? Napsals to správně - 16tky budou tvrdší a hezčí - ale bude taky náchylnější na poškození. fakt mě nenapadá nic chytřejšího než si projet obě varianty a zkusit si to na vlastní kůži. 16tky sem nejel a 15tky mi zatim vyhovujou (příště možná půjdu do užších gum 185-tek). Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.