Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: Jarin

Ahoj, schanim alu kola a rad bych vedel jake je ETcko na 206ku

AHoj,

K tvému dotazu jaké má být ET (zális) to se nedá tak přesně říci.Nejlepší pro pežotka aby netrpěl je mít ET takové aby kolo bylo zapadlé rovnoběžné s blatníkem.Čim více vystrčené ven tím více trpí náprava! ještě dodám ,že čím ET menší tím více vystrčené ven z auta, naopak čím ET větší tím více zapadne do auta :D

ps:já mám elektrony,jak nový (no oni nový skoro jsou) jsou jetý 5 měsícu najeto na nich asi 1500Km i s pneu.

Proline 16\" 4x108 ET25 (mírně vystrčené ven) obuté na Pirreli Pzero Nero 195 45 R16.Přímo pro peugeot 206,bez vymezovacích kroužku a podložek.

Můžu ti poslat foto mailem jestli bys měl zájem,mám doklad o zakoupení na obojí.pežotka prodávám ,proto i kola (zvláš?)

Cena 13 tis ,stály mě i s pneu 19tis. a když jsou jak nový.příjde mi to rozumný na šestnáctky :roker

čus bus

[upravil dne 11.3.06 izuel]

Odesláno

Ahoj Izuel,

no o ty kola bych i mozna zajem mel. Puvodne jsem chtel asi tak 15\", ale cim vetsi... no znas to. I ty gumy maji spravnou sirku. Sirsi uz tam nechci.

Foto mi muzes zaslat na mail marianov@volny.cz

a mozna se domluvime ;)

Diky

• O 3 týdny později...
Odesláno

ach jo :grr tak všude kde jsem se ptal tak mi bylo řečeno že disky 6x15 jsou maximum pro peugeot 206, teda pokud nechci vytahovat blatníky nebo dávat podložky. Jenomže výběr disků rozměru 6 je žalostnej a když jsem si konečně vybral disky 6x15 tak prej že tam nemůžu mít gumy 195/55 15 (přitom mají stejné rozměry jako origo 185/65 14) tak už fakt nevim :myslim

poradí mi někdo kdo se v tom vyzná nebo případně takový kola má (nebo i větší, ale abych nemusel upravovat auto, ještě ho lízuju)

Odesláno

kámoš tam měl 16 (205) a lezli docela dost ven. Byli to alessio,něco jako monza,ale lakovaný do bílé barvy. Stejný design,ale monza se v tej době ještě nedělali.

• O 11 měsíců později...
Odesláno

Už se to tady řešilo hodněkrát, ale píšu znovu.

Při koupi alu disků sem to asi před rokem řešil. Důležité je, aby disk s pneu tvořily kombinaci, která je pro P206 schválená.

Kupoval sem nakonec 15ky s ENZO H ET15 6,5x15 gumy k tomu čli 195/50 (zajímavé, že pro motor 1,6 je už schválen rozměr pneu 195/55).

Problém sem s tim měl jen jednou, když sem měl přetížený zadek a při najetí na větší nerovnost mi "štrejchly" gumy o lem blatníku - nic se nestalo,ale na častý ježdění s přetíženým zadkem by to nebylo a musel bych vytahovat blatníky.

Jo, a mám k tomu i typový list (prodejce ti ho na žádost má vydat) - to je podklad na základě kterého ti disky zapíšou do velkého TP - ale nebylo nutno.

Je jasný, že čím širší gumy, tím větší valivej odpor a spotřeba (a pomalejší akcelerace) a čím menší ET, tím větší zátěž na nápravu při přejezdech nerovností, výtluků a děr. Člověk si holt musí dávat pozor. Doporučuju se s někým domluvit a projet se na 15kách a na 16tkách.

Kola dělaj auto - zvláště teď na jaro, když sem konečně přezul :D:D:D

Odesláno

no tak, šlo mi o to, že když je doporučeno na 206 ET 34, tak mi to přišlo jako velký rozdíl, nedovedu si představit totiž, jak moc to bude čouhat z toho blatníku ....

• O 5 týdnů později...
Odesláno

Zrovna tady je ten výpočet dost jednoduchý:

Když tam má být ET34 a ty bys měl ET 14, tak se jedná o rozdíl 20. Číslo je v MM, takže budou vystrčenější než jsou sériovky o 2cm směrem ven.

Odesláno

iceman: nemozes to porvonavat so seriovkami, lebo ked dava kola tak urcite meni aj sirku disku.

NEviem presne ale 175/65 budu mozno na este uzsom disku ako jx14.

Ja som mal 185/60 R14 6Jx14 ET18 a trcalo to asi 2,5cm.Inak v pohode.

Teraz mam 195/50R15 6,5Jx15 ET25 a trci to 1cm.

Odesláno
Původně zaslal: pvi

iceman: nemozes to porvonavat so seriovkami, lebo ked dava kola tak urcite meni aj sirku disku.

NEviem presne ale 175/65 budu mozno na este uzsom disku ako jx14.

Ja som mal 185/60 R14 6Jx14 ET18 a trcalo to asi 2,5cm.Inak v pohode.

Teraz mam 195/50R15 6,5Jx15 ET25 a trci to 1cm.

Vidíš, na šířku ráfku jsem zapomněl :mad:

Tak jinak (doplňuji). předchozí výpočet platí, pokud ponecháváš šířku disku stejnou. Pokud ne, tak k těm 2cm je třeba připočítat ještě 1/2 toho, o co budou ty nové ráfky širší (pokud budou užší, což se ovšem nepředpokládá, tak samozřejmě odečíst).

Tento obrázek by ti mohl pomoci v orientaci

r%C3%A1fek.gif

• O 2 měsíce později...
  • O 4 měsíce později...
Odesláno
Původně zaslal: zafon

no tak, šlo mi o to, že když je doporučeno na 206 ET 34, tak mi to přišlo jako velký rozdíl, nedovedu si představit totiž, jak moc to bude čouhat z toho blatníku ....

Odesláno

Tak já jsem letos na jaře měnil sériovky za Dezent V, rozměry jsou stejný akorát ET na Dezentech je 16...A řekl bych, že kola jsou přesně na úrovni s blatníkem a nijak nevyčuhují :P

Problém by mohl nastat jenom kdyby jsi použil větší ET, protože by hrozilo, že bys kolo opřel o tlumič :nevim

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...