bubakkaja Odesláno 9. březen 2006 Odesláno 9. březen 2006 jo nekde se to tu resilo najed si nahoru doleva hledani:papa Citovat
Maxx Odesláno 9. březen 2006 Autor Odesláno 9. březen 2006 To jsem všechno pročetl.Na jiných stránkách jsem vyčetl že to jde.Tak jsem myslel jestli s tím nemá někdo osobní zkušenost?A nebo jestli budu první kdo se o to pokusí. Citovat
Maxx Odesláno 15. březen 2006 Autor Odesláno 15. březen 2006 Takže hotovo filtr jsem vymontoval.Vystříkal ho horkou tlakovou vodou,dolil aditivum a auto jezdí jako nové!!Bordelu v něm bylo dost až jsem se divil že to vůbec jelo.Takže ten strašák jménem Fap není zase tak hrozný.Jde to i jinač než sponzorovat autorizovaný servis! Citovat
P607Olda Odesláno 16. březen 2006 Odesláno 16. březen 2006 Náplň - Cerin, Eolys nebo co tam patří, se leje jinam a jindy. Jindy znamená, že je dobré nedojet to na prázdnou nádržku, abys nemusel nulovat v počítači chybovou hlášku. Doplňování aditiva v podstatě se zacpaným FAP a jeho čištěním nesouvisí. Citovat
barenst Odesláno 16. březen 2006 Odesláno 16. březen 2006 Jen pozor pri cisteni na to, ze je to hodne karcinentni latka( dokonce se doporucuji masky a ochranny odev). To vidim jako halvni duvod proc se to demontuje a posila nekam, jen nechapu tu prepravu jak jsem videl jak stim zachazi .... Citovat
barenst Odesláno 16. březen 2006 Odesláno 16. březen 2006 Ja ho bouhuzel vzdy menil z duvodu speceni pri nedostatku aditiva Citovat
P607Olda Odesláno 16. březen 2006 Odesláno 16. březen 2006 Původně zaslal: barenst Jen pozor pri cisteni na to, ze je to hodne karcinentni latka( dokonce se doporucuji masky a ochranny odev). To vidim jako halvni duvod proc se to demontuje a posila nekam, jen nechapu tu prepravu jak jsem videl jak stim zachazi .... Ja bych tam ocekaval saze... Myslis ze ty saze spolu s tim aditivem jsou karcinogenni? PS: muzu ti jeste pripomenout tu pruzinku? Citovat
Guest Kamal Odesláno 16. březen 2006 Odesláno 16. březen 2006 Čím jsi to čistil ,tlakovou myčkou ? Jestli jo ,tak jak jsi to měl upevněné (je to prý keramika). Citovat
Maxx Odesláno 17. březen 2006 Autor Odesláno 17. březen 2006 Čistil jsem to tlakovou myčkou.Horkou vodou.Jde to dobře.Ze začátku se tomu nechtělo moc protíkat a tekl z toho pěkný bordel.Asi saze,ale pak už to protíkalo celkem dobře.Když už byl čistý tak to protéká skvěle.Pak jsem to vyfoukal kompresorem a nechal v teple doschnout.Auto teď jede lépe táhne lépe odspodu.Před vyčištěnim když bylo ráno pod nulou tak jsem startoval na 4x vždy chytil a hned zhasl.Teď je to bez jakých koliv problémů.Takže záleží na vás jestli se rozhodnete to zkusit,anebo vrazit 15 kolíků do autor.servisu.Mně se takové pouštění žilou vůbec nelíbilo! Citovat
xsimik00 Odesláno 18. březen 2006 Odesláno 18. březen 2006 kde jsi koupil tu napln a kolik stal litr? Citovat
Maxx Odesláno 19. březen 2006 Autor Odesláno 19. březen 2006 S náplní vám moc nepomůžu.Sehnal jsem ji od kamaráda a co se týče ceny tak nevím.Řešili jsme výměným obchodem.Já něco jemu on něco mi.V nádržce jsem měl asi polovinu takže jsem moc nedoléval.Ale zkusím zjistit kolik ta sranda stojí. Citovat
barvinek Odesláno 4. květen 2006 Odesláno 4. květen 2006 Jde ten filtr odpojit a jak, nebo kde by to udělali? Nemůžu nikoho sehnat ale na druhou stranu už musí být nějaká tunigovka co by to uměla v řídíci jednotce odblokovat. Citovat
Tuldous Odesláno 4. květen 2006 Odesláno 4. květen 2006 Původně zaslal: Maxx Čistil jsem to tlakovou myčkou.Horkou vodou.Jde to dobře.Ze začátku se tomu nechtělo moc protíkat a tekl z toho pěkný bordel.Asi saze,ale pak už to protíkalo celkem dobře.Když už byl čistý tak to protéká skvěle.Pak jsem to vyfoukal kompresorem a nechal v teple doschnout.Auto teď jede lépe táhne lépe odspodu.Před vyčištěnim když bylo ráno pod nulou tak jsem startoval na 4x vždy chytil a hned zhasl.Teď je to bez jakých koliv problémů.Takže záleží na vás jestli se rozhodnete to zkusit,anebo vrazit 15 kolíků do autor.servisu.Mně se takové pouštění žilou vůbec nelíbilo! čus.... tak já jsem žilou pustil, samotnej repasovanej filtr stál 6200,- a to v Autospolu ve strašnicích- po slevách. a Vyměnit ho je velmi jednoduché. Jen je potřeba k němu nové těsnění, aby to hezky sedlo. Blíže k motoru jsou čtyři šrouby, dál na druhé straně je kloubová svorka jako u tlumiče výfuku. Pozor na kovové hadičky, asi snímající spaliny za filtrem. Jinak nic složitýho... Citovat
Tuldous Odesláno 4. květen 2006 Odesláno 4. květen 2006 Původně zaslal: xsimik00 kde jsi koupil tu napln a kolik stal litr? Náplň taky koupená v Autospolu. Dělali s tím ofuky, jako , že nejde koupit kanďák a nalít ho tam. Tak jsem koupil po litru a prohloupil- finačně ..... Litr po slevě za 960,- a pěti litrovka v kanystru 3600,- Stačí trochu šikovnosti a na trychtýř nasadit hadičku, nejlépe průhlednou a s větším průměrem a na pereš to tam v poho i bez spec. litrových flašek. Zase- nic složitého.... Jen ještě.... aby se tam toho vešlo co nejvíc, mělo by být pravé přední kolo z kopce, tedy co nejníž.... Aspoň u 406-ky. Citovat
Tuldous Odesláno 8. červen 2006 Odesláno 8. červen 2006 Původně zaslal: anawarr takže to co jsem tady je vcelku potěšující. vyzkouším tento postup a uvidíme. jen jsem z toho nepochopil, jestli se po vypláchnutí musí dát nová náplň, nebo lzze použít původní a jestli ano, tak jak ji vypustit??? dík za info:super hele draku filtr Fap a aditivum Eolys k sobě sice patří v kompletním systému ale každá věc je na autě úplně někde jinde.... Filtr Fap je na výfukovém potrubí hned za katalyzátorem a je to takový válec, který má čtvercovou přírubu na jedné straně a na straně druhé pokračuje připevněnna střední díl výfukového potrubí. Pozor je na něm připev. kovová hadička na měřění diferenciálního tlaku .... Aditivum se dolévá do spec. nádržky, která je připevněna na nádrži od nafty a to po LZ sedadlem. CVleze se tam tak 5 litrů... Zkus použít hledání, jistě tam všechno bude... Někde jsem to tu taky všechno popisoval, jak výměnu Fapu, tak dolití aditiva Citovat
Milhaus65 Odesláno 9. červen 2006 Odesláno 9. červen 2006 Byl spuštěn cca před rokem, výměna rep. FAP filtru asi 11000 kč . 7000 filtr 2500 Eolys 1500 výměna i s načtením. Citovat
Tuldous Odesláno 14. červen 2006 Odesláno 14. červen 2006 Tak ho tam zkouším šoupnout.... třeba to klapne.... samozřejmě je to zleva - od motoru do prava - k tlumiči, ke konci výfuku.... Fap Filtr je samozřejmě část 12, je potřeba při výměně koupit i nové těsnění, já jsem vyměnil i 4 spojovaccí šrouby mosaz+ matice..... [upravil dne 14.6.06 Tuldous] Citovat
Tuldous Odesláno 14. červen 2006 Odesláno 14. červen 2006 a ještě popisku, nešlo mi to tam najednou.... Je teda engliš, ale alespoň tam jsou original kódy Peugeot... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.