MJSytic Odesláno 4. září 2023 Odesláno 4. září 2023 Moto je "čístý Android", ale updaty systému nic moc garance. "Poca" nejsou po HW stránce špatný tel. ale to MIUI není pro každého (občas je potřeba tam postřílet reklamy) Citovat
morepower Odesláno 4. září 2023 Autor Odesláno 4. září 2023 (upraveno) před 1 hodinou, VojtouNerCZ napsal: Co třeba xperia 10 V? Jedu už jen mobily od sony a paráda... Aktuálně mám xperii 1 II a stále maká, táta má po mně xperii XZ2 compact a také pecka. Neseká se, fotí parádně, žádný balast ani zbytený aktualizace, Při cenovce na horním limitu má menší úložiště, neumí 4K videa, má menší RAMku a výrazně nižší frekvenci displeje, takže pokud nemá "něco navíc", tak asi ne, díky Upraveno 4. září 2023 uživatelem morepower Citovat
morepower Odesláno 4. září 2023 Autor Odesláno 4. září 2023 před 17 minutami, MJSytic napsal: Moto je "čístý Android", ale updaty systému nic moc garance. "Poca" nejsou po HW stránce špatný tel. ale to MIUI není pro každého (občas je potřeba tam postřílet reklamy) Rozumím, takže u Poco prudí reklamama? Citovat
sitler Odesláno 4. září 2023 Odesláno 4. září 2023 Obecne MIUI prudi reklamou, neco srasnyho. Neco se da zablokovat v nastaveni, neco se musi debilne obchazet - tim je pro me navzdy Poco a Xiaomi totalne vyrazeny z jakyhokoliv vyberu. Motoroly jsou docela ok, jen ta updatova podpora je slabsi, hlavne novy verze androidu - pokid to vyjde se 13, tak a 14 si dost pockas, na 15 se asi uz nikdy nedostanes. Security updaty vcelku jdou. Citovat
morepower Odesláno 4. září 2023 Autor Odesláno 4. září 2023 ok, díky, tak ja to poco vyřadim ze seznamu Citovat
morepower Odesláno 8. září 2023 Autor Odesláno 8. září 2023 Ještě jsem narazil na Vivo V23 , máte s Vivo někdo zkušenost? Citovat
MJSytic Odesláno 9. září 2023 Odesláno 9. září 2023 S tímto konkrétním ne, ale s Y11s ano. Kupoval se neteři před 2lety. Podpora něco jako Moto - jedna aktualizace OS. Má to nadstavbu, ale bez reklam Foťák žádná sláva, ale jinak zatím stále funguje - jen už je to strejdo pomalý Citovat
morepower Odesláno 2. listopad 2023 Autor Odesláno 2. listopad 2023 Ahoj, tak nakonec vyhrála motorola edge 30, už čeká ve skříni, děkuji všem No a hned jsem tu s dalším dotazem. Asi budu muset vyřešit mobil pro tátu. Senior 75+. Před pár lety si pořídil nějakej android (asi samsung) a nerozumí tomu. Podle toho taky telefon vypadá a pracuje. Pro něj totiž systém, se kterým si může dělat, co chce, prostě není. Nabyl jsem dojmu, že tyhle problémy vyřeší jabko. Vzhledem k cenovce určitě nějaký repasovaný apod max do 6 tis. Jabko totiž, pevně doufám, nedokáže tak "dodělat" a bude mu sloužit. Akorát ale nebude třeba využívat cloud a podobný standardy, spíš velkou paměť a fotky na ní. Zkrátka volání, whatsapp, fotky, nějaký ty seniorský aplikace tipu "lidl plus" nebo "záchranka" případně internet banking a sem tam mejl. Což není žádnej highlife, ale ta uzavřenost isvěta bude pro něj skvělá. Dotaz zní, jestli mám pro něj prostě sáhnout po nějakým iphonu a je to jedno, nebo se třeba mám rozhodnout pro konkrétní model? Třeba jsem narazil na 8+(256GB) nebo X(256GB) nebo XR(256GB) nebo SE 2020 (256GB) - je to jedno, nebo je nějakej z nich vyloženě lepší volba? Díky za radu Citovat
sitler Odesláno 2. listopad 2023 Odesláno 2. listopad 2023 Jedine SE2020, ta ma uz ma cip z iPhone 11, takze aspon nejak funguje s aktualni verzi iOS (xr ma sice taky posledni iOS, ale funguje...dost pomalu). Ale baterka je tragedie, fotak... ten na dnesni dobu proste taky, je tam z iphone 8... XR ma starsi CPU, vic zere, ale zase ma vetsi baterku. Ale vic jak den z nej stejne nevytriskas. Fotit to nebude o moc lip nez to SE2020. Ale na rovinu - iPhne bez iCloudu funguje a bude fungovat mizerne. TYo je proste fakt a pouzivat ho oflline bez neustalyho otravovani v podstate nejde. Citovat
morepower Odesláno 2. listopad 2023 Autor Odesláno 2. listopad 2023 ok, dík za názor. Zaměřím se teda na SE2020. Citovat
MJSytic Odesláno 2. listopad 2023 Odesláno 2. listopad 2023 SE2020 128 mám. Baterka je opravdu velká bída. Ale když ho nepoužívám, tak 2 dny dá Mám tam OS 17.1 a vše funguje v pohodě. Foťák není zase tak špatný. I-věci mám, ale nepoužívám. Synchro fotek vypnuté a nemám v tom ani datovou SIM. Takže jedu jen přes WIFI a synchro v podstatě jen g-mail a g-kontakty. Nic neotravuje. Jenom bych se možná bál, že to je dost malý telefon. Dá se tam nastavit “větší” zobrazení, ale i tak je to dost takový titěrný Citovat
morepower Odesláno 3. listopad 2023 Autor Odesláno 3. listopad 2023 jo, dík. To je blbý s tou baterkou teda. Takže 2 dny seniorskýho užívání by dal... no to moc není. A je nějakej iphone, co vydrží trošku dýl? Jak sem psal, jde o občasný volání, whatsapp, pár fotek a asi sem tam nějaký ty nákupní aplikace. Táta nehraje žádný hry, neserfuje, nečumí na videa. Vrcholem audiovizuálního datovýho toku je nějakej 20sec short z mejlu. Citovat
sitler Odesláno 3. listopad 2023 Odesláno 3. listopad 2023 XR ma vetsi baterku nez SEcko, zle zase je zravejsi. ALe 2 dny budou velmi, velmi omezene pouzivani. Uz jako novy je moc nedaval. iPhone dlouhou vydrz nikdy neumel a stale neumi. Proste denne nabijet. Obden uz to muze byt, ze druhy den vecer budes lovit kazdy procento, tuplem na starsi baterce. Citovat
morepower Odesláno 3. listopad 2023 Autor Odesláno 3. listopad 2023 rozumim, to teda nevim s těma iphonama Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.