Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahojte 

Chcel by som kupit na zimu elektrony, pneu a asi mi treba aj snimace tlaku neviete mi poradit ktore su dobre a osvedcene?

Skusal som aj googlit ale nenasiel som presny typ ktory urcite funguje.

5008 1.6 PureTech 133KW

Dakujem 

Odesláno

5008 2. generácie ani 3008 2. generácie nepoužívajú žiadne snímače tlaku. Tlak pneumatiky je monitorovaný cez ABS/ESP jednotku takým princippom, že koleso z nižším tlakom má menší obvod a teda sa točí rýchlejšie ako ostatné kolesá. Nevýhoda systému je nemožnosť presného monitorovania tlaku a takisto pri poklese tlaku auto nevypíše, ktoré konkétne koleso to je, treba premerať všetky a dofúkať na rovnaký tlak. Podľa mojej skúsenosti ten systém rozoznal problém pri poklese tlaku o cca 0,3-0,4bar na 1 kolese

Odesláno

Hlavně kup stejný rozměr ráfků a pneu jaký je v TP. Jinak musí být při jiných rozměrech typový list, schválení na STK a následně dopsání do TP na evidenci vozidel... Právě jsem toto zařizoval, koupil jsem totiž 17" ráfky a na autě byli 18".

Odesláno

Nechápu proč tam musí být to STK, to jenom zkontrolují rozměr disku v typovém listě s tím, co máš na autě? 

Právě to taky řeším a moc se mi nechce předem kupovat a osazovat disky a pneu na auto, když to nebudu mít ještě zapsáno ve velkém TP. Je to celé na hlavu.

• O 3 týdny později...
Odesláno

Tak první pokus se zapsáním 17" kol do TP nevyšel. V příloze typového listu jsou asi 3 strany A4 podmínek a ten šťoura na STK tam něco našel. Že pokud je zapsán min. rozměr 18", tak nemůže být použit menší. I když se s tímto motorem auto prodává i na 17". Hlavně, že jsem ještě před koupí disků a pneu byl na dvou STK a na registru se dotazovat, jestli mi tento list budou akceptovat a všude mě ujistili, že ano. 🙄

Odesláno

Moje skúsenosti sú také, že sa zatiaľ nikomu nepodarilo zapísať iný rozmer pneu na peugeotoch po dátume výroby 9/2018, zapísaný je jediný rozmer a hotovo, nič viac. 

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...