sanyko Odesláno 4. říjen 2019 Odesláno 4. říjen 2019 Ahojte Chcel by som kupit na zimu elektrony, pneu a asi mi treba aj snimace tlaku neviete mi poradit ktore su dobre a osvedcene? Skusal som aj googlit ale nenasiel som presny typ ktory urcite funguje. 5008 1.6 PureTech 133KW Dakujem Citovat
loque Odesláno 4. říjen 2019 Odesláno 4. říjen 2019 5008 2. generácie ani 3008 2. generácie nepoužívajú žiadne snímače tlaku. Tlak pneumatiky je monitorovaný cez ABS/ESP jednotku takým princippom, že koleso z nižším tlakom má menší obvod a teda sa točí rýchlejšie ako ostatné kolesá. Nevýhoda systému je nemožnosť presného monitorovania tlaku a takisto pri poklese tlaku auto nevypíše, ktoré konkétne koleso to je, treba premerať všetky a dofúkať na rovnaký tlak. Podľa mojej skúsenosti ten systém rozoznal problém pri poklese tlaku o cca 0,3-0,4bar na 1 kolese pavelu96 ohodnotil 1 Citovat
sanyko Odesláno 4. říjen 2019 Autor Odesláno 4. říjen 2019 Super dakujem za informaciu takze mi staci kupit len elektrony a pneu. dakujem Citovat
btl.a Odesláno 7. říjen 2019 Odesláno 7. říjen 2019 Hlavně kup stejný rozměr ráfků a pneu jaký je v TP. Jinak musí být při jiných rozměrech typový list, schválení na STK a následně dopsání do TP na evidenci vozidel... Právě jsem toto zařizoval, koupil jsem totiž 17" ráfky a na autě byli 18". Citovat
Fangluin Odesláno 8. říjen 2019 Odesláno 8. říjen 2019 Nechápu proč tam musí být to STK, to jenom zkontrolují rozměr disku v typovém listě s tím, co máš na autě? Právě to taky řeším a moc se mi nechce předem kupovat a osazovat disky a pneu na auto, když to nebudu mít ještě zapsáno ve velkém TP. Je to celé na hlavu. Citovat
ChouLu Odesláno 8. říjen 2019 Odesláno 8. říjen 2019 Zkontrolují, zda kola nepřesahují, nedrhnou a zda typáč je vůbec pro tvůj vůz btl.a ohodnotil 1 Citovat
Fangluin Odesláno 8. říjen 2019 Odesláno 8. říjen 2019 Ono je to na tom typovém listu napsané, že si to výrobce disku nechal homologovat přímo pro tento vůz. Citovat
Fangluin Odesláno 30. říjen 2019 Odesláno 30. říjen 2019 Tak první pokus se zapsáním 17" kol do TP nevyšel. V příloze typového listu jsou asi 3 strany A4 podmínek a ten šťoura na STK tam něco našel. Že pokud je zapsán min. rozměr 18", tak nemůže být použit menší. I když se s tímto motorem auto prodává i na 17". Hlavně, že jsem ještě před koupí disků a pneu byl na dvou STK a na registru se dotazovat, jestli mi tento list budou akceptovat a všude mě ujistili, že ano. Citovat
loque Odesláno 2. listopad 2019 Odesláno 2. listopad 2019 Moje skúsenosti sú také, že sa zatiaľ nikomu nepodarilo zapísať iný rozmer pneu na peugeotoch po dátume výroby 9/2018, zapísaný je jediný rozmer a hotovo, nič viac. Citovat
Fangluin Odesláno 4. listopad 2019 Odesláno 4. listopad 2019 (upraveno) Tak se to nakonec povedlo. Ale u STK to byla až 3. stanice a 2. úřad. Trochu toho štěstíčka bylo potřeba. Znovu bych do toho ale nešel. Upraveno 4. listopad 2019 uživatelem Fangluin radim.1008 a btl.a ohodnotil 2 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.