Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

..mam ted 1690 km, prevazne mesto, cca  2x dalnice  pres 600 km... ..  auto nesetrim, jezdim svizne...  a jsem nekde okolo 7mi litru lisovanych dinosauru  na 100 km...  

• O 2 měsíce později...
Odesláno

Auto nové, nafta, long, 96kw, nyní 5500km, na střeše příčníky a 4x nosič kol stále, dálnice a okresky 50 na 50, zatížení a nebo rodina (2x dospělý a 2x děti) také 50 na 50. Průměr jsem nějakých 7,3l/100km. Za mě docela slušná hodnota vzhledem k tomu, že dálnice tempomat dle provozu na 150, okresky 90 také úplně nejezdím...

Odesláno

...no tak to máme dost podobně. Taky jezdím svižně, dálnice spíš teda 70%, najeto teď skoro 5 tisíc a s tou AT8 mám rozptyl  6,7 - 7,4 .... ..to je na věc s aerodynamikou letící krabice na boty a s dalším bordelem na střeše (taky mám příčníky) docela dobrý...

• O 3 týdny později...
Odesláno

Zatím mám najeto něco přes 2000 km a spotřeba se stále usazuje (nyní na 6,5 l), nicméně po dnešku už vím, že do prázdné nádrže se vejde 51,1 litrů nafty 😀 Po překočení hranice dojezdu 30 km už ukazatel přestal hlásit a já dojel ještě dalších patnáct. Ale naštěstí jsem dojel, uf!

• O 2 roky později...
Odesláno (upraveno)

Vpodstate ustalena dlhodoba spotreba. Proace city verso, 1.5hdi eat8 long.

Ofe3oKx.jpeg

Dost sa tomu nepacia dialnice. Ak clovek ide nonstop 170-190 tak to zerie 10-10.5l

Zase okresky moze ist clovek celkom agresivnym sposobom(do tych 150, obehovanie vsetkeho co sa zjavi na obzore s plynom na podlahe) a v cieli nesvieti viacej ako 7l. 

Okresky kludnym stylom(do 110-120 bez brzdenia) to dava bezne pod 5.5)

Za mna spokojnost.

Upraveno uživatelem abgx1
Odesláno (upraveno)

V podstate to same auto mi dlouhodobe zere v prumeru  6,3 az 6.7 l / 100 km - ted najeto 45.734 km a servis kazdy rok....   ..a to nejezdim zrovna pomalu .... pulka dalnice, castecne v Reichu..

Upraveno uživatelem BubakGS
Odesláno (upraveno)

@abgx1 ... u nas okolo 150 km/h na tachu ... silnice 100-110 a mesto poctive 50....    v Reichu jezdim tech cca 160-170 .... 

Upraveno uživatelem BubakGS
Odesláno

i 10 litrů na 100 je OK ??😯

já měl 1.6 HDi 84kw 2014 a spotřeba 5 litrů, když jsem chytil amok, tak 6, po 50 tisících šel z domu bez jediné poruchy, ani žárovku jsem nevyměnil 👍, tak celkem nevím, kde je ten pokrok s 1.5 HDi

Odesláno (upraveno)

Tak 2014 bolo o dost mensie a lahsie auto(proace s mojimi 80kg na palube a 3/4 nadrzou ukazoval na vahe 1750kg). A po druhe nechcem zniet zle, ale ked ja vravim o rychlejsej jazde, tak to pre mna znamena trebars Kosice-Bratislava pod 3 hodiny. Ak sa bavime o "amok" jazde tak to vacsinou znamena ze v cieli musim z dveri odstranovat flaciky roztavenej gumy ktora tam v v tiahlych zakrutach odletela z kolies :)

To pisem len kvoli tomu aby teraz potencionalny kupca nebal ze "jezis, jemu to zerie 8+ bude to tolko zrat aj mne" 

KE-BA z minuleho tyzdna...RJNZbj6.png

Upraveno uživatelem abgx1
Odesláno
V 28. 2. 2024 at 17:26, ozzy56 napsal:

i 10 litrů na 100 je OK ??😯

já měl 1.6 HDi 84kw 2014 a spotřeba 5 litrů, když jsem chytil amok, tak 6, po 50 tisících šel z domu bez jediné poruchy, ani žárovku jsem nevyměnil 👍, tak celkem nevím, kde je ten pokrok s 1.5 HDi

tak potřebovali ho nahradit něčím co se bude sypat když 1.6 byl a je skoro bezproblémový motor…

Odesláno

tak jestli těch cca 100 kubíků snížili vrtáním nebo zdvihem je asi jedno :),  pokud bude výrobce snižovat obsah motoru při zachování rozsahu točivého momentu a výkonu, tak budeme asi spokojeni, mě osobně nevadí ani tříválec -- ale pokud je takový motor poruchový (včetně periferií !!), má vyšší spotřebu než starý 1.9 D, prodejce mi mezi řečí sdělí, že budu často v servisu kvůli nějakým měřením a kontrolám, tak je jasné, že ho lidi přestanou kupovat a přejdou k jiné značce  :myslim 

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...