Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Páni, potreboval by som zistiť čísla dielov na moju 406 80kw RHZ sedan, VIN    VF38BRHZF81611125

Konkrétne sa jedná o toto:

- Držiak výfuku, ktorý je vpredu.Foto by som vedel priložiť keď tak zajtra. Taký ako keby dvojitý, gumený s kovovým obalom, neviem to nikde nájsť.
- Rameno zadnej nápravy. Pravé, aj ľavé.
- Zadné tlmiče 
- Zadné pružiny

Ďakujem!

Odesláno (upraveno)

silent vyfuku- 1755 84

zad tlmic-5206 S2

zadna pruzina-5102-C4

ramena ktore tie hlavne priecne?

ci tie pomocne priecne?

Upraveno uživatelem krtek 2
Odesláno

Už som dostal odpoved aj s nákresom do súkromnej správy :) Ďakujem za pomoc.

Doplňujúca otázka:

- Budem objednávať aj tlmič výfuku. Pozeral som ten úplne najlacnejší, aj zlatú strednú cestu...ten najlacnejší : https://vyfuky-pre-automobily.heureka.sk/polmo-19_225/  síce nevyzerá úplne ako originál, ale doapsovať by zrejme šiel.

Otázka znie , či s ním má niekto skúsenosť, poprípade odporučil konrétny diel..

Doplňujúca otázka č. 2

- Dosť dávno som niekde zastihol reklamu na firmu, ktorej biznis mdodl stál na tom, že sa snažila vyrobiť diely kvalinejšie, než sú originál. Nepamatá si názov. Nepozná niekto niečo v tomto duchu?

Odesláno (upraveno)

naco ti poloosy?

videl si jake su masivne?

tym nic nemoze byt 

maximalne tak nejaky klb ale aj to drzi dobre 

vzivote som nemenil na 406 poloosu ani klb (a to mam este  cipnute)je to predimenzovane  

nevrazaj peniaze tam kde netreba

Odesláno

Problém je v tom, že dementovi, ktorý vlastnil auto predo mnou sa podarilo poloosy zničiť. Pôvodne som si myslel, že to robí dvojhmota, ale problém je, že pri zrýchľovaní mi auto ako keby cvaká..mechanik následne zisitl, že mám vôlu vo vnútornom kĺbe a odporúčanie, vraj lacnejšie, je vymeniť komplet poloosy.

Odesláno (upraveno)

tej poloosy nemoze nic byt  je to jak kus kovadliny

vymen len klb ,a kludne  by som vzal  z vraku  alebo celu poloosu z vraku tu by som sa nebal ist do toho 

vies vobec kolko stoji nova poloosa?(myslim kvalitna poloosa nie sunt) raz dva by ta to preslo davat novu ,

.mechanik následne zisitl, že mám vôlu vo vnútornom kĺbe a odporúčanie, vraj lacnejšie, je vymeniť komplet poloosy.

to ti povedal akoze vazne hej?

tak sa ho opytaj co je lacnejsie ci vymenit snurky do topanok alebo cele topanky

Odesláno (upraveno)

poloosu si zozen z vraku a nic jej nebude

nekupuj tie z druhovyroby ta kvalitou bude daleko za tou origo z vraku 

das za nu 20-30 euro a vzivote ju z riesit nebudes 

dokonca  obe poloosy davaju za 25 euri? sry len jednu za  15-25 euri 

a vies preco?

preto ze to nikto nechce  ,lebo sa to nekazi

Odesláno

Je možné, že sa mu do toho len nechce. Skúsim to po zháňa. Poznáš nejaké overené vrakovisko, ktoré vie diely aj poslať? A čo mi vlastne treba? Ja so msa  tom síce vŕtal, ale dostávam rozdielne informácie a teda ani poriadne neviem, čo presne mi treba..tie polosoy sa predsá spájajú v jednom meiste nie? A netreba práve to mi zohnať?

Odesláno (upraveno)

jedna dlha ,jedna kratka poloosa ,tak ako mas na fotkach mas to komplet 

poloosy sa zasuvaju do prevodovky(diferencialu, niesu spojene, nic viac k tomu netreba) ale zbytocne ti menit obe 

staci tu jedn problemovu

kratka poloosa je na lavej strane ,ta dlha na pravej strane auta

poloosa (2).jpg

poloosa.JPG

Odesláno (upraveno)

treba otvorit vnutorne klby ci niesu vysypane ihlickove loziska

ak su, potom ich pri akceleracii melie  a robi to takky zvuk cvak-cvak

ale najviac to pocut ked mas ostro vytoceny volant a zrychlujes 

ale to sa samo od seba nevysype

len pri manipulacii  s poloosou  ked ju vytahujes von  alebo zasuvas dnu 

nesmies tahat za poloosu pred vnutornym klbom (nikdy) tlacit mozes

Odesláno (upraveno)

Veľa ľudí mi hovorí, že mám prudko zatáčať a  počúvať..ale ja tu proste nemám kde :D 

Dajme tomu, že idem normálne po obci a za obcou chcem zrýchľovať..tak v momente keď dám plyn na podlahu, tak sa ozýva cvakanie. Je priamo úmerne tomu, ako rýchlo sa snažím zrýchľovať. Bol som pri mechanikovi, keď o prezeral nad jamou, ale prd som videl. Chytil polosou a mágal s ňou. Následne povedal, že pravá je vykývaná a ľava tiež, ale o niečo menej. Že je proste vôla vo vnútornom uložení..čo to znamená neviem. Rada bola vymeniť poloosy za nové, pretože vymeniť len uloženie je pracné. Keď som sa pýtal v autorizáku, čo stojí nová, odpoveď bola 400e za obe nové..čo neprichádza do úvahy. Z vrakáča som nechcel, ale asi pouvažujem..trocha sa bojím, že ma ošidí na cene za robotu, ke´d sa mu do toho nechce..

Upraveno uživatelem Enfonator
Odesláno

Je možné, že by bola poškodená zlou manipuláciou? Napr. neodborným zásahom pri demontáži prevodovky keď sa menila spojka apod.. alebo sú proste len vymleté ložiská?

Odesláno

staci ist krokom vytocit naplno volant raz do lava potom doprava a pridat plyn vtedy to cvaka najviac ak je to v tych ihlickach 

poloosy ti vymenim aj na ceste , ak mas stary olej v prevodovke kup novy 

dve poloosy ,a je dobre dat aj nove gufera na diferak kde zasuvas poloosy 

jak chces daleko ku mne nemas  30km

vercajk mam

Odesláno

No ďaleko to mám, lebo pracujem v Trnave a bývam v Ba :(, každopádne vďaka za ochotu..teraz som na dovolenke, možno skočím aj na východ, ale priateľka by ma zabila, keby som víkend čo máme spoločne voľýn obetoval autu :D 

Olej v prevodovke som menil pred cca 3 mesiacmi

Záverečné doporučenie teda znie: kompletné poloosy z vrakáča a nové guferá? Dalo by sa číslo dielu tých gufier zohnať?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...