TommyC4 Odesláno 21. červenec 2019 Odesláno 21. červenec 2019 Ahojte. dlhodobo citam ako mate problemy s VTickami. Bol som majitelom 1.4VTi a problem som objasnil a vykoumal. to ze PSA odporuca do 1.4/1.6VTi olej Total 0w30 first / 5w30 ineo je pekne. Ale pekne na <->. motor ako taky pochadza z dielne BMW a PSA si ho modifikovalo na svoj obraz - motory z rodiny Prince. oleje od Totalu su pre tieto motory NEVHODNE. Maju znizenu HTHS viskozitu co tym motorom nerobi moc dobre. To , ze funguju v HDI je Ok ale aj na to mam svoj nazor. BMW pouzivaju oleje Mobil , konkretne ESP formula 5W30. Ked tento olej nakombinujete s 95oktanom+VIF , ideálne 100oktanom. Zmizne 80% problemov. druhy problem je vymena oleja. treba ho menit po max 10000km. Caro VTI je v tom, ze olejova mierka stoji za uplnu rit a 99% mechanikov meria hladinu po 30sekundach. olej vzdy a zasadne treba merat po 30min kedy je kompletne steceny. Odporucam zaroven vymenit idiotsku mierku oleja za mierku z MiniCoopra. Ta meria fantasticky a presne. ked dodrzite vsetky tieto moje pokyny, za 10000km dolejete max 0.7dcl oleja Mikis a brutall ohodnotil 2 Citovat
TommyC4 Odesláno 21. červenec 2019 Autor Odesláno 21. červenec 2019 Suhlas len su ludia , kt.len a len Total lebo je to modla a vyrobca vie co tam ma dat brutall a foma2805 ohodnotil 2 Citovat
brutall Odesláno 21. červenec 2019 Odesláno 21. červenec 2019 Vždyť na téma oleje TOTAL se sníženým HTHS tady už několik vláken bylo. Vím nejméně o dvou a vždy v nich panovalo dogma: " Výrobce ví co tam patří." Citovat
TommyC4 Odesláno 21. červenec 2019 Autor Odesláno 21. červenec 2019 To aj ja, preto som koumal. Ale zivot s touto vadou je tazky a niekedy aj drahy Citovat
PepoLv Odesláno 4. březen 2020 Odesláno 4. březen 2020 V 21. 7. 2019 at 10:43, TommyC4 napsal: Ahojte. dlhodobo citam ako mate problemy s VTickami. Bol som majitelom 1.4VTi a problem som objasnil a vykoumal. to ze PSA odporuca do 1.4/1.6VTi olej Total 0w30 first / 5w30 ineo je pekne. Ale pekne na <->. motor ako taky pochadza z dielne BMW a PSA si ho modifikovalo na svoj obraz - motory z rodiny Prince. oleje od Totalu su pre tieto motory NEVHODNE. Maju znizenu HTHS viskozitu co tym motorom nerobi moc dobre. To , ze funguju v HDI je Ok ale aj na to mam svoj nazor. BMW pouzivaju oleje Mobil , konkretne ESP formula 5W30. Ked tento olej nakombinujete s 95oktanom+VIF , ideálne 100oktanom. Zmizne 80% problemov. druhy problem je vymena oleja. treba ho menit po max 10000km. Caro VTI je v tom, ze olejova mierka stoji za uplnu rit a 99% mechanikov meria hladinu po 30sekundach. olej vzdy a zasadne treba merat po 30min kedy je kompletne steceny. Odporucam zaroven vymenit idiotsku mierku oleja za mierku z MiniCoopra. Ta meria fantasticky a presne. ked dodrzite vsetky tieto moje pokyny, za 10000km dolejete max 0.7dcl oleja Poprosím typ mini-coopru Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.