Přejít na obsah

PepoLv

Uživatel
  • Počet příspěvků

    30
  • Registrace

Vše od uživatele PepoLv

  1. Rozvody vymenené značka (Ina) a retiazka od výroby mala 256.000 km a nebola vôbec vyťahaná. Značka Jwis-germany. Chyba bola v šponováku.
  2. ChouLu mal si pravdu. Boli skočené o 1 zub. Ďakujem za radu. Ak sa môžem opýtať, akú značku rozvodou by ste odporučili.
  3. Ahojte vo spolok. Idem si po radu. Stretol sa niekto s týmto problémom? Podľa diagnostiky mi to ukazuje chybu elektromagnetického ventilu výfukovej vačky. Auto sa hodí do núdzového režimu a stratí ťah, vysvieti antipolution faulty a zasvieti kontrolka motoru. Otáčky kolíšu. Po pridaní plynu a opätovnom ubratí ide z motoru ( okolo nastavovania vačiek) taký železný klepot. Pokiaľ sa motor zhasne a znovu naštartuje je všetko v poriadku. Po prejdený 100 metrov a niekedy aj viac sa auto znovu hodí do núdzového režimu. Skúšali sme odpojiť konektor elektromagnetického ventilu výfukovej vačky a ukázalo to rovnakú chybu. Ešte sme mali počas jazdi napojenú diagnostiku a po vyhodený chyby vačky nedoreguluje (olej) a vtedy to klepoce. Momentálne som skontroloval elektromagnetické ventily či nie sú zanesené sitká, ale tie sú čisté. Medzi sebou som ich prehodil (výfuk-sanie) aby som vylúčil alebo potvrdil chybovosť.
  4. PepoLv

    Vti 1,4 140 tis. km.

    Ahoj.Mierka meria úplne na pi..u (presne).Je to asi origo.Mam 207SW 1,4 vti 70Kw a olej použivam 5w30 ineo Total.Je tam spotreba oleju.
  5. PepoLv

    Vti 1,4 140 tis. km.

    Voda v pleji?! Veď kôli tomu je odvetranie hlavy valcou.Ústí priamo do sania. Dve gulicky min-max
  6. PepoLv

    Vti 1,4 140 tis. km.

    Prečo dolievaš len na minimum? To ti chýbal liter do minima?! Veď mierka je min. - max. 1 liter cca.Oil check level hlási keď máš minimum.
  7. Skús origo. peugeot diagnostiku malo by to ukázať pokial máš zlu lambda sondu alebo chybu!Prvá landa reguluje a druhá len kontoluje.Na emisnej technik nenašiel chybu?Podla toho čo píšeš je zlá lambda sonda.Nie je jedno aká diagnostika.Aj ja som mal problém s emisnou.Treba si pozrieť vlákno.EK KO! Teraz riešim spotrebu oleju, má to docela vplyv na hodnoty na EK!
  8. PepoLv

    Vti 1,4 140 tis. km.

    Pýtam sa pretože na návode je napísané aj to, že podľa špecifického problému sa predlžuje čas čistenia od 20 do 60 minút a otáčky zvýšiť na 2000-2500 ot/min. Z vlastnej skúsenosti Vám poviem, že toto čistenie som vykonal 60 minút jazdy na aute a motor funguje bez problémov. Išlo hlavne o to, že to tlakovalo asi cez krúžky, takže značnú časť oleju papal motor cez odvetranie motoru ktoré ústí priamo do sania.Momentalne testujem otvorené odvetranie motoru. Sanie zaslepene. Ďakujem Zingalimu za odpoveď
  9. PepoLv

    Vti 1,4 140 tis. km.

    Chcel by som sa opýtať Zingaliho na ten preplach motoru TEC 2000, ako to preplachoval. Čas preplachu a či na tom jazdil, ak áno v akých otáčkach. Ďakujem za info.
  10. PepoLv

    VTi - olej , spotreba, riesenie

    Poprosím typ mini-coopru
  11. Aj pôvodný kat funguje, ak by u nás vlani nesprísnili emisné normy tak by sa po starom auto zmestilo do noriem v pohode na prvý krát s pôvodným katom, takže nemá prečo hádzať chybu. EU a naša vláda nám pomáha chcú aby sme mali nové autá.
  12. Po naliatí RETECHU a mordovaní auta na 4000-5000ot/min cca 30km auto prestalo smrdieť po benzíne a pokazených vajec, na druhý deň emisná no neúspěšná, hodnoty emisií oveľa lepšie skoro v norme (ak by sa nesprísňovali emisné normy všetko by bolo OK, ďakujem EU) lamda bola v norme, tak sa objednal nový kat. Po demontáži starého katu a následenej obhliadke cez otvor hornej lamdy pred katom je vidieť, že na jednom mieste sa začína prepadať mriežka katu. Po namontovaní nového katu som konečne prešiel emiskou. Takže verdikt KAT bol KO. Ďakujem všetkým za rady a možno toto niekomu pomôže.
  13. Auto mám asi 1,5 roku.Dnes som bol na origo diagnostike a žiadna chyba.Všetko bolo v poriadku.Technik mi poradil 5-6km držat auto v 5000ot/min.Potom mu mám naliať do nádrže (ja som mal 3/4) RETECH čistič palivového systému.Pobehať aspoň 50km v kuse a jazdiť 4000ot/min.Auto prestalo tak neskutočne smrdieť. Vyčití to vstreky aj katalizátor sa vyčistil.Zajtra skúsim tú emisnú zopakovať.
  14. Ahoj.Dnes sme skúsili odpojiť výfuk od katu a nešiel žiadny zápach-smrad z katu, skúšali sme to v uzavretej garáži.Skúšalo sa to na voľnobeh, zvýšené otáčky, aj prudké pridávanie plynu.Po napojení výfuku sme znovu motor zahriali a po niekoľkých pridaniach plynu sa nedalo vydržať v garáži.Vetralo sa pol hoďku, rovnaký smrad ako na emisnej.Smrad z výfuku ako keď je bohatá zmes. Skúsili sme pripojiť ku katu auta ešte jeden kat z feldy 1,6 ( kat+kat) a po zohriatí aj druhého katu nešiel žiadny zápach.Čiže kat bez výfuku a kat+kat bez výfuku bez zápachu ale po napojení a utesnení výfuku bol smrad späť.Výfuk od katu smerom ku zadnému tlmiču sme prefúkli záhradným fukarom a má dobrú priechodnosť.Toto vôbec nechápem.Vie to niekto vysvetliť? Ďakujem.
  15. Auto smrdí po zohriatí no neviem to identifikovať.Skôr spálený olej a benzín taká bohatšia zmes.
  16. Ďakujem za radu a v pondelok idem do Peugeotu. VIF som tam nalial teraz prvý krát cca 100km mám nabehané.Do oleja som aditívum Metabond ECO.
  17. Kupoval som to v Trnave spoločnosť Auto Begam je to koncesionár Peugeotu.Servis bol vykonávaný u nich a v Peugeote.Dá sa vyčítať aká mapa je nahratá cez neoriginálnu diagnostiku (DELPHI)?Ako zistím čo tam má za mapu byť? Môžem poskytnúť vin.č VF3WE8FSC34160770 a číslo motoru 10FGAH0178393.Žiadna diera tam už nieje.Máme podozrenie na ten katalizátor, predsa má niečo už za sebou aj so spotrebou oleju.(malá účinnosť katu)
  18. Výfuk je utesnený.Pravdepodobne katalizátor nemá dostatočnú účinnosť.Na diagnostike sme pozerali vstreky ok, lambdy ok. Ku tej dekarbonizacii: čítal o motoroch čo papajú olej, že tam vzniká (fosfor)a ten upcháva katalyzátor a môj papá olej liter na cca 2000-2500 km.O zoštelovaní vačiek mi povedal jeden technik ktorý pripravoval autá na emisné a asi pred dvoma rokmi sa mu pod ruku dostalo auto s týmto motorom. Skúšali kade-čo ale nevedeli sa dostať na emisnú normu.Tak sa obrátil na bývalého technika z Peugeotu a ten to zošteloval.Po tom bolo všetko v norme. Tie vačky sú na kónus a nie na kajl(perko)tak sa môžu povoliť (zriedkavo).Neviem konkrétne či tomu niečo predchádzalo (chybná hláška alebo či svietila kontrolka, či bežala Sahara)
  19. Zatiaľ som rozmýšľal nad diagnostikou v Peugeote v Leviciach.Budem vďačný za každý názor.Dekarbonizoval niekto už tento motor?
  20. Ahoj.Auto má nabehané 235.000 km a všetko je OK.Len mám problém, že som pred pár dňami neprešiel emisnou.Pri prvej som mal na základné otáčky cca 700ot/min CO aj HC aj landu OK.Merané 2300 - 3500ot/min KO!.Zvýšené boli 4000+ OK.Chyba motoru žiadna.Zistil som, že bola netesnosť na spoji výfuku pri katalizátori a vzadu nad nápravou mám sponu pred zadným tlmičom a tá tiež fučala.Po utesnení som emisnú zopakoval ale výsledok bol horší ako s tými dierami..Pri jazdený som nepostrehol zvýšenú spotrebu cca 6,3 litra benzínu.Žiadne klepotanie ani kolísanie otáčok.Štarty sú OK.Olej papá liter cca na 2000-2500km Total Ineo ECS 5w30.Mením ho po 10.000km.Auto mám od 210.000km.Menené 1ks indučka, sviečky,nový vzduchový filter,termostat.Hodnoty z 1 emisnej CO pri voľnobežních otáčkach 0,000 Vyhovuje / CO pri zvýšených 0,3900 nevyhovuje a norma je 0,2000 / HC pri volnobežných 16 vyhovuje Lambda pri zvýšených 0,9820 Vyhovuje ku ostatnému sme sa ani nedostali.Pri 2 emisnej HC volnobehu 72 a ostatné bolo horšie keď som ten výfuk utesnil.Bola mi doporučená Dekarbonizácia, zoštelovanie vačiek, výmena lambda sondy prvej čo reguluje alebo dokonca katalizátoru.
  21. PepoLv

    ztrácení chladící kapaliny

    Ďakujem za odporúčanie.
  22. PepoLv

    ztrácení chladící kapaliny

    Ešte taká otázočka. Aká značka ND sa približuje kvalitou ku prvovýroby nech to nieje úplný šmejd. Alebo čo odporúčate podľa skúseností.
  23. PepoLv

    ztrácení chladící kapaliny

    Paráda ďakujem takto to bude oveľa ľahšie a nemusím bábať.
  24. PepoLv

    ztrácení chladící kapaliny

    Vin je - VF3WE8FSC34160770. Ďakujem
×
×
  • Vytvořit...