longstarr Odesláno 14. červenec 2019 Odesláno 14. červenec 2019 Ahoj, Mam takovy maly problem na P407 coupe 3,0 benzin. Pri prujezdu pravotocivou zatackou se mi oobcas stane, ze tak zvlastne lupne ve volantu. Jak kdyby tam byla nejaka vule. Zprvu jsem pozoroval, ze to dela pouze pri pridani plynu do zatacky a pouze kdyz tocim do prava(Je zatizena leva strana). Tak jsem myslel, ze by to mohla byt poloosa. Dneska jsem zkousel prujezd na neutral a udelalo to taky, i kdyz ne tak silne jako pod plynem. 14 dni zpet jsem menil predni lozisko prave na leve strane. Vsechny silent blocky jsou v poradku. kulak + vnejsi cep rizeni byl taky v poradku. Tak me napada uz jen axialni tahlo rizeni? Tam je taky nekde schovany kulak pod tema krycima gumama... Akorat jsem zkousel za tahlo rizeni tahat rukou a nic necvakalo. Vypada ze je to bez vule. Ale v ruce to asi nemam sanci poznat? Nejake napady? Resili jste nekdo neco podobneho? Díky moc za rady:) Citovat
longstarr Odesláno 14. červenec 2019 Autor Odesláno 14. červenec 2019 Jeste k tomu dodam, ze jsem na jare byl na technicke i na geometrii a vse v poradku...Kdyz tak jeste uvidim, co to bude delat na zimnich kolech. Mam pocit, ze v zime to bylo OK. Citovat
devdem Odesláno 15. červenec 2019 Odesláno 15. červenec 2019 " ... 14 dni zpet jsem menil predni lozisko prave na leve strane...." lozisko zde znamena lozisko naboje kola nebo spodni lozisko ulozeni cepu (takova ta tripacka)? Takhle se totiz projevuje prave to spodni ulozeni. Citovat
longstarr Odesláno 15. červenec 2019 Autor Odesláno 15. červenec 2019 ahaaa. ja menil lozisko naboje. Takze to je docela mozne. Mam otazecku, jak tu srandu dostanu z naboje? to normalne sklepnu dolu nebo tam je nekde schovny sroub? Da se koupit jenom to lozisko? Ja nasel pouze celou tu srandu kolem litru (bral bych bud SKF nebo Lomferder) Díky moc za info. Citovat
devdem Odesláno 16. červenec 2019 Odesláno 16. červenec 2019 (upraveno) Koupit se to zvlast neda (alespon o tom nevim) - je to jeden celek. Lemforder, SKF, Meyle, Febi je dobra volba. Koupit rozhodne i s montazni sadou - tri srouby a krouzek - ten krouzek znicis pri demontazi a srouby se maji davat vzdy nove - je to predni osa ;-). Nekdy to jde stahnout nebo sklepnout cele, ale problem je, ze vetsinou odejde ta prachovka nahore, zatece tam voda, vyrezne to lozisko (tim tam vznikne vule, kvuli ktere to cvaka), pri stahovani se to lozisko rozpadne a ten vnitrni krouzek zustane na cepu. Potom je potreba opatrne ten krouzek nariznout flexou a odseknout.Je na to k nalezeni par videii (s lepsim i horsim postupem) na youtube. Upraveno 16. červenec 2019 uživatelem devdem Citovat
longstarr Odesláno 16. červenec 2019 Autor Odesláno 16. červenec 2019 Jop. tak mas pravdu. Videi tam je mraky A podle videa to staci naklepnout kladivkem, coz jsem potreboval vedet. Mel jsem trochu strach, jestli se to nemusi nalisovat specialnim pripravkem XYZ8 apod. Díky moc za radu. Jdu to objednat a pak napisu jak to dopadlo. Citovat
longstarr Odesláno 5. srpen 2019 Autor Odesláno 5. srpen 2019 Ahoj, tam jsem to o vikendu vymenil. Vymena byla jednoducha, kdyz uz to clovek mel jednou dole a vi jak na to Problem ovsem je, ze to dela porad Tak me napadlo: Je mozne, aby to delalo ulozeni na prave strane, kdyz mi to dela pri prujezdu levotocivou zatackou? (jen ostrejsi, volant musi byt otoceny cca o 90°) Hlavne vzdy ve stejnem miste, tak me napadla prevodka rizeni, ale to by delalo i na miste A nebo ulozeni tlumice? To bych mel taky slyset pri toceni volantem na miste. Jestli nikoho nic nenapada, tak to zatim necham tak. Aspon, ze se to nezhorsuje a uvidim co to bude delat na plechacich na zimakach. Citovat
devdem Odesláno 6. srpen 2019 Odesláno 6. srpen 2019 Mne se vzdy to spodni lozisko projevovalo nejdriv v prime jizde, kdyz jsem trochu ostreji pribrzdil a pak slapnul durazne na plyn. Kdyz to zabralo, tak v tom luplo. A bylo celkem zjevne na ktere strane se to stalo - bylo to citit ve volantu i slyset. Kdyz se to nechalo dojit dal, zacalo to delat pri prujezdu zatackou nebo prejeti nejake nerovnosti. Citovat
longstarr Odesláno 6. srpen 2019 Autor Odesláno 6. srpen 2019 Uvidime. Pri pridani i brzdeni to je v poradku. Az budu mit cas, zkusim kouknout na tu druhou stranu. Dulezite je, ze auto zatim sedi, jak pribite. Az to bude delat vice, tak uvidim. Az se dozvim, co to je, dam vedet Citovat
longstarr Odesláno 27. srpen 2019 Autor Odesláno 27. srpen 2019 Tak o dovolene jsem vymenil spodni ulozeni na druhem kole. Bylo uz sice trochu nacnute, ale cvakani tam je porad. Kulovy cep byl uz trochu volnejsi, ale jeste necvaka, takze bych mu jeste nejakych tech 10k km dal. Ale jinak uz fakt nevim co tam muze byt... Psi kosti too byt nemuzou? Ty cvakaji jen na dirach. Divam se dobre nebo 407ka nema lozisko ulozeni tlumice? jak jsem to mel rozdelane, tak to vypada ze se toci jen naboj Pak uz me napada to vzit jen na STK na rampu. Citovat
longstarr Odesláno 8. květen 2020 Autor Odesláno 8. květen 2020 Ahoj, Po dlouhe dobe otviram zase toto tema. Vymenil jsem spodni i horni ulozeni obou kol. Spodni lozisko + kulak nahore. Ve volantu je porad citit takove kratke skubnuti pri prujezdu pravotocivou zatackou(pri pridani plynu) Takze me napada: prevodka rizeni? Mozna by mohlo stacit vymenit kapalinu? ulozeni tlumicu? To by ale delalo i na rovince na dirach To same u praskle pruziny, ale ty jsem kontroloval jsou ok. Silentbloky motoru a v lozeni napravy jsou od pohledu taky OK... Takze nejvic pravdepodona mi prijde poloosa - vnitrni kloub. To by ale hlasite cvakalo a neslo do volantu ne? Nijak se to nezhorsuje a troufam si tvrdit, ze za poslednich 10k je to stejne... Nejake napady krome generalky predni napravy? Citovat
luky30 Odesláno 13. květen 2020 Odesláno 13. květen 2020 Ahoj, rejdové čepy + axiální táhla jsi měnil / kontroloval? Uložení tlumičů a pružiny bych vyřadil, to by se zhoršovalo a hlavně mlátilo pořád, není to ani nějak cvakavý zvuk. To samé uložení motoru na tohle s největší pravděpodobností nebude mít vliv. Jak se projeví poloosy netuším, co řízení, hřeben řízení a nějaké vůle na něm? Citovat
longstarr Odesláno 13. květen 2020 Autor Odesláno 13. květen 2020 Axialni tahla a cepy jsem zkousel jenom tim stylem, ze jsem za to vzal rukou(nevim, jestli to jde takto poznat), kdyz jsem to mel rozebrane. Zadna vule tam nebyla. Navic si rikam, ze jak tahla, tak hreben by se projevily i pri otaceni volantu na miste. Dela mi to jen za jizdy Co kapalina v servu? Muze to delat tyto problemy? Je to jedina kapalina, co jsem nemenil... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.