Petr V. Odesláno 19. červen 2019 Odesláno 19. červen 2019 Nemá prosím někdo zkušenost?P 307 2.0HDi 66kW r.v.2004,auto jede normálně tak do 2.000 otáček,při větším sešlápnutí plynového pedálu začne cukat a nemá moc tah.Vyměnil jsem palivový a vzduchový filtr, v nádobce palivového filtru bylo dost kovových částeček.Diagnostika ukazuje při volnoběho vstřiky první 2.39-2.67, druhý -0.35 , třetí -0.67 a čtvrtý -1.37 , při jízdě a přidání plynu jsou všechny v normě kolem 0 + - jako je druhý vstřik,turbo ukazuje měřený tlak 988 mbar a požadovaný -0 mbar, dále RCO elmag. ventylu tlaku turbodmychadla 0%-tyhle hodnoty turba jsou jak při volnoběhu,tak i za jízdy,EGR má hodnoty někdy 0% někdy 5% někdy 99%-ten je ale špatný už několik let a nikdy s tím problém nebyl-závada elektromagnetického ventilu ovládání EGR,dodávka vzduchu větší než požadavek. Netuší někdo na co se zaměřit,na co se podívat v diagnostice pro specifikování chyby? Citovat
krtek 2 Odesláno 19. červen 2019 Odesláno 19. červen 2019 (upraveno) rco ventilu turba nemoze byt 0 to je asi v nudzovom rezime alebo nieco take ,to turbo netlaci pozrel by som ten egr ventil a jeho elektroventil ci neostal otvoreny egr a vaha vzduch to vidi ale pockaj ty mas turbo ovladane pretlakom ? tak potom to o turbe co som pisal neplati lebo nemas elektroventil na turbo takze ani diag tam nic neukazuje ten egr plati pozrel by som to a tiez by som sa pozrel na klapku na sacom potrubi ak ju mas klapka EGR sa to uvadza na diag tu klapku ovlada tiez elektroventil Upraveno 19. červen 2019 uživatelem krtek 2 Citovat
Petr V. Odesláno 28. červen 2019 Autor Odesláno 28. červen 2019 Zajel jsem i do Peugeotu a tam mi řekli,že to může být cokoli ?? První že mám zkusit vyměnit elektropneumatický ventil k EGR,pak EGR ventil,pak teprve řešit turbo.Objednal jsem elektropneumatický ventil podle čísla v servisboxe a přišel mi ventil se třema vývodama,já mám v autě ventil se dvěma,bude to vadit když nebude zapojen ten spodní vývod?Na starém je pod těma dvěma takový ten kulatý bazmek,který asi slouží k upouštění tlaku-nebude takhle sloužit i ten třetí-spodní vývod na tom novém?Zítra v sobotu se do toho chci pustit,tak jestli to má cenu s tímle elektroventilem se třema vývodama něco zkoušet,taky chci vyčistit váhu vzduchu. Citovat
krtek 2 Odesláno 28. červen 2019 Odesláno 28. červen 2019 (upraveno) ak mas ten typ so spodnym vyvodom tak tam sa nasadzuje filtrik tade podtlak unika cize prisava atmosferu ak to nechas tak bez filtra casom sa ventil zanesie spinou ale na skusku mozes aj bez filtra pre istotu ho odfot ci rozpravame o tom istom ventile Upraveno 28. červen 2019 uživatelem krtek 2 Citovat
Petr V. Odesláno 28. červen 2019 Autor Odesláno 28. červen 2019 ten se třema mi přišel a ten druhý tam mám,použil jsem foto z netu,ventil mám v autě Citovat
krtek 2 Odesláno 28. červen 2019 Odesláno 28. červen 2019 (upraveno) no ten druhy by mal byt taky isty skus stiahnut z neho ten filter ale pozeram ze to ma iny konektor tak neviem ci to zamenis Upraveno 28. červen 2019 uživatelem krtek 2 Citovat
krtek 2 Odesláno 28. červen 2019 Odesláno 28. červen 2019 napis vinkod pozrem sa jaky ti tam ma ist Citovat
Petr V. Odesláno 28. červen 2019 Autor Odesláno 28. červen 2019 zítra to vyzkouším a uvidím jestli to bude pasovat,zatím díky,pujdu na to postupně,ale EGR ventil nechám měnit v servise,to by se mi před barákem na parkovišti dělalo špatně Citovat
Petr V. Odesláno 28. červen 2019 Autor Odesláno 28. červen 2019 VF33ERHYB83583750 ,podle service boxu 1628 ZT,ale oni jsou právě ty dva a já objednal ten levnější Citovat
krtek 2 Odesláno 28. červen 2019 Odesláno 28. červen 2019 citas? nenapojis konektor napis vinkod Citovat
krtek 2 Odesláno 28. červen 2019 Odesláno 28. červen 2019 a co z toho ze bol lacnejsi? ked tam nezastrcis konektor? bud si vlozil spatnu fotku alebo ti doslo nieco ine pod tym kodom mi dava len spravny ventil Citovat
Petr V. Odesláno 28. červen 2019 Autor Odesláno 28. červen 2019 (upraveno) jsem vůl,tohle jsem objednal https://www.mroauto.cz/tecdoc-produkt/2549969-menic-tlaku-vyfukovy-system-maxgear-17-0110/?id=2549969 Upraveno 28. červen 2019 uživatelem Petr V. Citovat
krtek 2 Odesláno 28. červen 2019 Odesláno 28. červen 2019 (upraveno) oem je tam v poriadku zrejme bude spatna fotka obcas sa to stava tak ten ventil rozbal a hned vies ci to bude ok vo vynimocnych pripadoch zliha aj OEM alebo je to pasovne na tvoje auto ale je to skor univerzalny ventil takze prerobit konektor Upraveno 28. červen 2019 uživatelem krtek 2 Citovat
Petr V. Odesláno 28. červen 2019 Autor Odesláno 28. červen 2019 manželka je teď autem pryč,ale když jsem ventil přebral od kurýra,tak jsem ho rozdělal a porovnal jen tak při otevření motoru s tím co tam mám a já mám právě ten jak jsem psal a poslal fotku z netu dva horní vývody šikmo a konektor s tou "stříškou",ten nový je přesně ten z obrázku-tři vývody a konektor "čtvereček".Nebudu s tím moc drbat,zkusím jestli pasuje ten konektor,když ne, tak hned zítra koupím nový,aby ho v pondělí odeslali a tenhle zašlu zpět.....tak hlavně že jsem ušetřil,nějak jsem objednával bez rozmyslu a spoléhal jsem se na to číslo 1628 ZT.Taky jsem myslel,že obrázek se může trochu lišit,ale je stejný jak to co mi přišlo,takže chyba na mé straně a doplatím na nepozornost a zbrklost,ale to je jedno. Citovat
krtek 2 Odesláno 28. červen 2019 Odesláno 28. červen 2019 on pasuje ale musis tam dat iny konektor je to asi univerzalny ventil ale s tym by som sa nebabral Citovat
Petr V. Odesláno 4. červenec 2019 Autor Odesláno 4. červenec 2019 Auto jezdí,předokládám na 99% že to bylo váhou vzduchu,vyměnil jsem filtry-palivový,vzduchový,pak elektroneumatický ventil k EGR a tu váhu vzduchu a auto jezdí už třetí den bez problémů,ještě jsem objednaný do servisu na výměnu EGR ventilu,který nefunguje a vyhazuje kontrolku už několik let,tak ať má auto na stará kolena vše v pořádku.Zajímavé je,že když auto nejelo-netáhlo a cukalo,tak kontrolka motoru za tu dobu několikrát sama zhasla za jízdy a vyskočila při volnoběhu,ale po výměně těch věcí a zprovoznění se rozsvítila a svítí v kuse třetí den,tak jako před tou závadou několik let,tak by mne zajímalo co se tomu Frantíkovi dějě v hlavě ? Citovat
Petr V. Odesláno 16. červenec 2019 Autor Odesláno 16. červenec 2019 Dá se říct,že jsem vše povyměňoval,nakonec i EGR ventil a auto jezdí bez problémů-nejspíš vše bylo tou váhou vzduchu,ale když jsem dal auto na uni diagnostiku,tak mi stále píše chybu P0402 ,před výměnou EGR bylo chyb více 0400,0401 a 0402, ty dvě jsou pryč,ale ta 0402 zůstala,neví někdo čím by to mohlo být?Kontrolka stále vyskakuje,nemůže být problém třeba i v tom,že má auto zvýšený výkon?Jinak mne nic nenapadá. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.