Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Ano myslim to vazne, kdyz jezdim s lehkou nohou tak jezdim kolem 8l na 100, jinak kdyz se chci svizt tak deset litru neni problem, v nizkejch otackach to neni hitparada neni to TD  a nejvyssi vykon to ma u 5500 ,omezovac na 6500 , tak si to vem kdyz to po rychlostce v zavesu za dieselovou oktavkou drtis 150 v tech 5500otackach . Nerikam ze tam jezdim porad, motor kor benzinovej se musi tocit a ne ho cumlat max do 3tis. .. Ale to jsme odbocili od tematu. 

Upraveno uživatelem brixtr
Odesláno

Dnes zkusím vyměnit snímač hřídele. Koukal jsem a je vidět když otevřu kapotu takže předpokládám že se k tomu půjde nějak rozumně dostat. Navíc nový stojí na české koruny asi 350 Kč se slevou 

Odesláno (upraveno)

@Háček  Tedy nevim jak mas v poraku auto. Jezdim se stosdestkou 1,4/55kW a nesetrim ji. Presto mame prumer ca 5,5 az max.6 na sto a to vc. SK dalnic kde ji drzim  na ca 150. Kdyz se chci "svezt"neriskuju zatackovou trat do omezovace s nebezpecim pro okoli: mamae tady Slovakiaring s volnymi jizdami. Tam se ale vvyradim na motorce. 

Zkus radeji zkouknout motor, opravit a nastavit co je potreba  aby Ti auto nezralo i travu podle silnice. Je krasnej den takze keep smiling a kolama vzdycky dolu     

Upraveno uživatelem pesastor
Odesláno

Snímač hřídele hotov. Škrtící klapka znovu vyndána a vyčištěna znovu. Stejně je nedovřená. Volnoběh pořád stejný. Nemůže to být tím. Jak to vyřešit. Nemůže to být třeba lambda nebo něco? Fakt jsem už zoufalej 

Odesláno

Tak otáčky pořád 1500 a mírně kolísají. Zároveň když jsem to nechal na rychlost spadnout na těch 1500 bylo to jako tempomat otáčky samy držely a jelo to bez přidání plynu. 

Odesláno

Co netěsnost kolem vstřiků a sacího potrubí ? .. jestli máš doma třeba WDčko , tak nastartuj motor a postupně střikni trochu wdčka nebo jinýho oleje, kolem vstřikovače a sleduj jestli se změní chod motoru, pokud ano tak vyměň těsnění kolem vstřiků a na sacím potrubí 👍

Odesláno

Možná kdybys využil někoho služeb a zajel s tím na diag, tak bys nedělal pokus omyl. Tam jdou vidět aktuální hodnoty čidel, klapky, požadavek atd.

Tenhle motor je ralativně jedniduchý, takže tam ještě není tolik elektroniky a snímačů, které  by se bez osciloskopu nedaly změřit. Třeba na snímač teploty chladící kapaliny máš v knížce "Jak na to" nebo na netu ohmickou charakteristiku NTC konkrétního senzoru, kterou změříš multimetrem (při 20°C je odpor 2,4K ohm, při 30°C je odpor 1.5K ohm atd.- samozřejmě tohle jsou vymyšlený data). Senzor teploty kapaliny by na tohle seděl, pak tam je MAP se snimacem teploty nasavaneho vzduchu (taktez jde zmerit NTC) atd. Lambda sonda asi ne, tohle lambda nedělá. Senzor otáček se takhle neprojevuje a hlavně s vadným by to ani nenastartovalo. Škrtící klapka to může být, ale spíše ne- bez napětí je mírně přiotevřená, to je normální stav.

Odesláno

vyzkoušej to s tim sprejem jak jsem psal , našel jsem tohle video s 1,1 motorem ale jsou konstrukčně stejný.  

Odesláno (upraveno)

Jo, tak to jsem přehlídl. Ta první chyba p0341 je blbost, žádnej snímač vačky ten motor nemá a ta druhá chyba p0113 je snímač nasávaného vzduchu (ten je součástí MAPu). To by odpovidalo tvoji zavade, jak jsem psal vyse.

Nevim kde si byl na diag, ale nejlepší je original pp2000. Pak to neukazuje blbosti.

MAP je umistnen na sani a vypada nejak podobne podle obrazku.

s-l300.jpg

Upraveno uživatelem inoxing
Odesláno (upraveno)

ohledně toho map sensoru jsem taky psal 👍

Upraveno uživatelem Péťa
Necituj předchozí příspěvek
Odesláno

Jo, akorad si to musite trochu sjednotit a ujasnit:

MAP senzor je to, co je na obrazku o prispevek nahore (je to MAP senzor s NTC snimacem nasavneho vzduchu v jendom, 4 piny)

MAF senzor (vaha vzduchu, zde neni)

CMPS (senzor vačky, zde není)

IAC (volnoběžný ventil, zde není- je zde elektronická škrtící klapka)

Odesláno

Děkuji za informace, ja na tu3jp volnoběžný ventil mám, 307mičku jsem s takhle slabim motorem ještě neviděl tak jen hádám podle fotek googlu jak to má uspořádaný. 👍

Odesláno

Jestli má elektronicky ovládanou škrtící klapku- bez lanka, tak nemůže mít volnoběžný ventil. Pak jsou tu3jp, které samozřejmě mají volnoběžný ventil a škrtící klapka je ovládaná lankem a má na sobě pouze snímač natočení klapky (TPS). Krátké 307 byly i s těmito 1.4 55kw KFW. Pak byla 307 1.4 65kw KFU (tam byl snímač vačky kvůli VANOSu a další).

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...