krtek 2 Odesláno 1. červen 2019 Odesláno 1. červen 2019 (upraveno) to iste kupis u nich a nemusis tak dlho cakat https://www.autokabel.cz/patice-rele-30-40a-s-vodici https://www.autokabel.cz/rele znackove-prepinaci 12v--40a-?search=rele 12v Upraveno 1. červen 2019 uživatelem krtek 2 Jirka.budejovice ohodnotil 1 Citovat
krtek 2 Odesláno 1. červen 2019 Odesláno 1. červen 2019 (upraveno) inak zatial som tam tie relatka nechal paci sa mi na tom ze radio a klima panel svietia plnym jasom a konecne na to dobre vidim ale ze tam nezasvieti ziadna kontrolka ze svieti automatika ,trochu zvlastne ,netusis ci svietis ci nie, pohlad na palubku je rovnaky ako ked ides s vyp svetlami Upraveno 1. červen 2019 uživatelem krtek 2 Citovat
Jirka.budejovice Odesláno 1. červen 2019 Autor Odesláno 1. červen 2019 Tak přesně si to představuji. Citovat
Jirka.budejovice Odesláno 2. červen 2019 Autor Odesláno 2. červen 2019 Krtku, když tak koukám do toho schématu tak vše je jasné. Jen těch 12V po otočení klíčku najdu jen v motoru a budu muset táhnou odsud k pojistkám? A pak mi není jasné kde vezmu na relé c.2 kabel k 87a. Citovat
krtek 2 Odesláno 2. červen 2019 Odesláno 2. červen 2019 (upraveno) to neni 12 volt po otoceni kluciku ale 12 volt po nastartovani tzn otocis klucik do polohy 1 (je bez napetia) otocis klucik do polohy 2(je bez napetia) nastartujes a zjavi sa tam 12 volt ja som to nasiel tam kde ukazuje foto ,ono to je potiahnute aj pod palubku ale prave do tych petic na automaticke svietenie ale kedze ty to tam nemas tak neviem ci ho mas potiahnuty pod palubku ak nemas musis ho proste dotiahnut Re2 k87a je prepojeny na obrysovky od packy cize pin 3B na bielom konektore packy (packa ma dva konektory maly biely a velky cierny) ale nemozes to napojit priamo na packu pin 3B , koli tomu aby sa neaktivovalo podsvietenie palubky cize to musis napajat az na poistkovke u poistiek obrysovych svetiel si to priprav a ja ti potom presne napisem ako kde napojit nastrkas to na skusku priamo do poistkovky s predu ak to pojde potom budes musiet napojit na hotovo zo zadnej strany bude tam treba par kablov prestrihnut a dotiahnut na tie dve relatka Upraveno 2. červen 2019 uživatelem krtek 2 Citovat
krtek 2 Odesláno 2. červen 2019 Odesláno 2. červen 2019 (upraveno) zozen si protikusy fastonov alebo obetujes par nahradnych poistiek a vezmes si z nich tie piny aby si ten bastl nastrkal miesto poistiek na skusku potrebujes 8 kusov lebo 2 poistky na obrysovky a dve na tlmene cize dokopy 8 zdierok do ktorych sa napichnes tym bastlom takto potrebujes 4 kabely s tymi rozdvojkami , zakreslil som len dva kabely s rozdvojkami,a tie rozdvojy nastrkach miesto poistiek do poistkovky Upraveno 2. červen 2019 uživatelem krtek 2 Citovat
krtek 2 Odesláno 2. červen 2019 Odesláno 2. červen 2019 tam kde som vlozil schemu origo zapojenia automat svetiel som spravil upravu tych 12 volt po nastartovani z tych dvoch poistiek nieje uplne vhodne pouzit ,treba to potiahnut z petice relatka v tej istej poistkovke pod kapotou su tam dve moznosti tak si pozri fotky Citovat
Jirka.budejovice Odesláno 5. červen 2019 Autor Odesláno 5. červen 2019 Zrovna na to koukám, že se nějak zaměnily fotky. V těch paticích mám relátka. To jsou od mlhovek? Pro mě by bylo skoro jednodušší to napojit na ty pojistky, mám pojistku s odbočkou. Proč myslíš že to není vhodné? A ještě se zeptám, všechny kabely co budu připojovat na relátka opravdu ustrihnu nebo se někde jen připojím? Citovat
krtek 2 Odesláno 5. červen 2019 Odesláno 5. červen 2019 (upraveno) neni preto vhodne lebo som to meral v robote narychlo a daval bacha aby ma niekto nevymakol a prehliadol som druhu polohu klucika ,je tam 12 volt cize by sa ti to zapinalo uz v duhej polohe kluca to rele by malo byt rele po nastartovani (takze toto potrebujes na spode petice su kable takze neni problem sa pripojit ) len to treba potiahnt pod palubku , strihat kable bude treba len tie ktore su na poistkach svetiel cize obrsovych a tlmenych(ale to az na finale) najpr sa napojis pokusne do poistkovky miesto poistiek obrsovch a tlmenych tu strihat netreba pretoze ak vyiahnes poistku je to vlastne akoby si ten kabel prestrihol ostatne kable sa len pripoja skusim to pokusne nejak nakreslit to cervenym dorabas ,to modrym je origo kablovanie v aute to je to pokusne zapojenie to mas raz dva odskusane ak to pojde vsetko ako ma, tak poistky obrsoviek a tlmench sa daju naspet a napojis sa na zadnej strane poistkovky pod volantom tam uz bude treba ustihavat origo kabely zo spodnych zdierok F31 F32 F34 F35 poznamka ak sa na tch 12v po nastartovani napojis na ten pin ako na scheme tak to rele tam musi byt osadene inak tam tych 12 volt neposle , ak sa chces napojit len tak ze to chces napichnut z hora (ze rele bude prec)do petice na skusku tak to musis pichnut na ten pin vlavo dole ako som vlozil minule fotku kde je zastrcen modry kablik a ked budes chciet to automaticke svietenie zrusit tak ako v orginale tak vytiahnes relatka z petic ,vyrobis si nejake prepojky (prepojky musia byt izolovane ,pretoze pri otacani packy budu zive a nesmie to skrtnut nikde o kostru alebo aspon niecim zakryte ) a prepojis v petici Re1 - piny 30-87 a v petici Re2 -piny - 30-87a Upraveno 5. červen 2019 uživatelem krtek 2 Citovat
Jirka.budejovice Odesláno 5. červen 2019 Autor Odesláno 5. červen 2019 Super obrázek, moc děkuju. Už je mi to zase jasnější. Těch 12v trvalých snad se dá najít někde v pojistkách ať nemusím až na baterku, projdu to Citovat
krtek 2 Odesláno 5. červen 2019 Odesláno 5. červen 2019 (upraveno) moze byt aj tam v poistkovke tych trvalch 12 volt len pametaj ze tym kablom budu svietit jak pozicne svetla komplet na aute plus sucastne tlmene -obe ziarovky takze slusna zataz , kabel musi byt tlusty a aj poistka vecsia cca 30A takze nemozes sa napojovat niekam na tenky kablik hoci tam bude trvalych 12 volt kable pouzij tluste tak ako budu na tych peticiach co ti pridu akurat na piny 85 a 86 oboch relatok staci tenke kabliky lebo je to len ovladanie ale tie ostatne musia byt tluste vratane toho prepoja medzi relatkami 30-87a Upraveno 5. červen 2019 uživatelem krtek 2 Jirka.budejovice ohodnotil 1 Citovat
Jirka.budejovice Odesláno 5. červen 2019 Autor Odesláno 5. červen 2019 Já bych to dal až od baterky, ale fakt jsem nenašel kudy bych to protáhl. Kudy vedou ty origo kabely od propojek? Citovat
krtek 2 Odesláno 5. červen 2019 Odesláno 5. červen 2019 (upraveno) trvalych 12volt by som napojil na privod packy (priamo na packe )bud na pin 2B cierny konektor alebo 1B biely konektor (v tomto pripade uz tu 30A poistku na ten kabel davat nemusis ,uz to istene je v poistkovke pod kapotou ) 12 volt po nastartovani by som potiahol tak ze na dne poistkovky pod kapotou vedia byt rezervne kabely ktore niesu nikde zapojene (konce su omotane izolepou) a su uz potiahnute pod palubku (sluzia pre potrebu rychlej opravy) ak by nejaky kabel prdol tak ho ucvaknes a napojis sa tam niektorym rezervnym kablom na oboch stranach vyber tu poistkovku a pozri na dno kastliku ci ich tam mas ,na tych 12 volt po nastartovani ti staci tenk kablik ale na skusku toto neries potiahnes to od baterky mimo auta aby si nijako nezasahoval do origo kablovacky Upraveno 5. červen 2019 uživatelem krtek 2 Citovat
Jirka.budejovice Odesláno 7. červen 2019 Autor Odesláno 7. červen 2019 (upraveno) Ta pojistková skříňka v motoru moc nejde vyndat asi by se musely odpojit ty kostry tam. Ale jak jsem hledal tak možná bych těch 12v po nastartování mohl vzít přímo v hlavní spínačce, co myslis? Upraveno 7. červen 2019 uživatelem Jirka.budejovice Citovat
krtek 2 Odesláno 9. červen 2019 Odesláno 9. červen 2019 (upraveno) spinacku nemozes pouzit ani jeden kabel ten cierny kabel je 12 volt klucik poloha 2 a neni natvrdo na kostru ale cez tie poistky je napojeny na elektricke spotrebice ,cize ak je v momente kabel mrtvy tak ti ukazuje ze je tam kostra ale ta prechadza cez spotrebice na ten kabel,ten cierny kablel odpajat nemozes lebo by ti nesiel kabinovy ventilator ta poistka 40A zelena je prave od toho ventilatoru v momente ked otocis do dvojky polohy kluc, zjavi sa tam 12 volt a spotrebice su napajane oranzovy a zlty -tam je stava aj pri otacani klucika kludne si to zmeraj znova radsej keby sa pozries pod poistkovku pod kapotou ci tam mas na spode kastliku rezervne kable aby si nic nemusel tahat pod palubku cerveny a zlty na foto vo zvislej polohe su trvale privody do spinacky odtial sa da vziat teoreticky trvaly privod ale ja by som to odtial nebral modry kabel- ten jediny si oznacil spravne ten ide na cievku startera cize startovanie Upraveno 9. červen 2019 uživatelem krtek 2 Citovat
krtek 2 Odesláno 9. červen 2019 Odesláno 9. červen 2019 (upraveno) teraz ma napadlo ze ten kabel 12 volt po nastartovani by mal ist do BSI jednotky doma pozrem do schemy ale predbiehas veci ,zapoj tu skusobnu verziu ci to pojde tip top a potom sa poriesi co z kade brat na finale na BSi zlty konektor pin 14 Upraveno 9. červen 2019 uživatelem krtek 2 Citovat
Jirka.budejovice Odesláno 9. červen 2019 Autor Odesláno 9. červen 2019 (upraveno) To jsem nepsal já, to jsem našel na netu. Takže je to blbě. Já se pod ty pojistky podívám až budu mít relátka a něco připraveno na zkoušku. Jak jsem psal není to jen tak to vyndat, alespoň u mě. Snad nebude muset jít i baterka s kastlikem ven Upraveno 9. červen 2019 uživatelem Jirka.budejovice Citovat
krtek 2 Odesláno 9. červen 2019 Odesláno 9. červen 2019 (upraveno) no musis tam odpojit tie privody ocka z tej poistkovky ja to daval von a az tak brutal hrozne to zase nebolo trochu je to tam natesno ale da sa samozrejme najprv odpojit baterku tie ocka su pod napetim idu priamo z puls polu baterky na skusku tam nepotrebujes ist doma si to pripravis a v aute to mas za 10 mint zapojene(testovaciu verziu) a mozes skusat Upraveno 9. červen 2019 uživatelem krtek 2 Citovat
Jirka.budejovice Odesláno 10. červen 2019 Autor Odesláno 10. červen 2019 (upraveno) Krtku procházeli jsme se strýcem to schéma a nerozumíme jedné věci. V tom posledním schématu od tebe nemáš nakreslené pojistky v pozicích 31,32, 34,35. Když je tam vrátím tak vlastně spojim na relé 1 kontakty 30 a 87 a na druhém relé 85 a 87a a kontakt 30. A když pojistky jak budou světla jištěné? Nebo budou pouze na 12+ od baterie? Upraveno 10. červen 2019 uživatelem Jirka.budejovice Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.