Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím, potřebuju vyměnit olej +filtr na P205 1,8 GRD nafta, 47kW a našel jsem doma 2x nový filtr č.PH 5796 ze scénika 1,6 benzín (už prodán) , ale koukám, že závit a rozměr těsnící gumičky je stejný, jako u P205, č. PH 5566, jen je ten renolťáckej méně vysoký. Asi proto, že v benzíňáku je méně bordelu. Použil bys tento filtr č.PH 5796 ze scénika do P-205, nebo raději ne? Může v tom být nějaká zrada? Dík za pomoc.

Odesláno

zajímavý dotaz, ale dal bych to, co má být, s mazáním motoru bych neexperimentoval...,jinak proč má každý filtr jiné číslo, možná proto, že jinak filtruje?

Odesláno

Jen pro zajímavost: když jsem měl Galanta, tak celou dobu (36000 - 360000) jezdil na PSA olejáky….  Asi bych ho namontoval a zkusil nastartovat, jestli zhasne kontrolka mazání.... Pokud ne, tak bych motor pomalu ohřál "do větráků" a čekal na nějaký zvukový projev.... Pokud by nebyl, tak bych na každý ujel půl intervalu výměny.... Takhle bych postupoval já na své vlastní riziko....

• O 6 měsíců později...
Odesláno

Zdravím, po 8-měsíčním testování, kdy jsem na P205 1,8 GRD nafta, 47kW dal olej. filtr č.PH 5796 ze scénika 1,6 benzín. Najel jsem 5 tis. km a zatím žádný problém, když dá Bůh na jaře ho vyměním za další. Řekl bych, že rozdíly mezi filtry budou minimální, nebo vůbec žádné.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...