Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Rychle vybití baterii v centralu P406 1.8 16v r.v.97

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím, potřeboval bych radu.

Kupoval jsem nové baterky do klíčku (dálkové ovládání centrálu) a jaksi to vypadá, že vydržely cca měsíc... nevíte čím by to mohlo být? :myslim

Jinak byly to značkové (tuším že panasonic, každopádně žádný noname) baterie (2x), přesně podle specifikace. Dálkový centrál mám infra...

Díky za radu!

Krata

Odesláno

Divné. Buď se ti v kapse mačká tlačítko, anebo tam bylo něco vytečené a vybíjí to svodem někde v lůžku baterie. Ještě je možnost že nějaký elektrolytický filtrační kondenzátor má svod.

V každém případě: vizuálně prohlídnout a změřit proud v klidu - nesmí být ani v mikroampérech.

Odesláno

No tlačítko se mi v kapse urcite nemacka... v kapse klíček zpravidla nebyl (spíš v aktovce nebo na věšáku)... no vyčistit to zkusím (o víkendu, nemám je teď u sebe), uvidíme, ale když jsem to prohlížel, tak to nevypadalo, že by tam něco bylo vytečené.

Bohužel jsem v elektrice amatér..

co myslíš tím \"nějaký elektrolytický filtrační kondenzátor má svod\"?

jak to mám změřit, když se ty byterky přitlačí až tím, když se ten klíček složí dohromady? :myslim

Diky.

Odesláno

hmmm no taky se mi zdá, že ty baterie tam moc nedrží... neměl by někdo fotku, jak to má vypadat, tj. jak vypadá ten \"plastový výstupek\"...?

Odesláno

Taky mi to dělalo. :bojim

Tak jsem si vzal druhý klíč bez centralu a odemykám postaru klíčkem. :myslim:(:myslim

Skusím to prolést dle rad. :D

[upravil dne 23/2/06 Pinďa]

Odesláno
Původně zaslal: Krata

No ja to zkusim o vikendu a dam vedet... budu ale muset koupit nove baterky :grr.

kup si baterky nekde na trznici u vietnamcu, mam zkusenost, ze vydrzi mnohdy mnohem vic nez baterka nekde z hodinarstvi apod a stoji zlomek ceny ( baterka do jednoho zariceni kterou jsem jednou kupoval v hodinarstvi vydrzela cca mesic a stala asi 95Kc, koupil jsem pak u vietnamcu ve stanku a ta mi vydrzela rok, a cena ? 20 Kc pane ;):D

Odesláno

Komisar: jo, to rozumim, akorat si myslim ze v tom pripade je to kratky proces. To by Krata nehlasil zavadu az za mesic.

Nebo to myslis tak, ze zkrat nastal az po mesici pouzivani? Taky mozne.

[upravil dne 24.2.06 P607Olda]

Odesláno
Původně zaslal: Mirecek

Mně se stávalo to samý. Baterky mi vydržely vždycky tak měsíc. Tak jsem vzal ty dvě baterky a po straně jsem je omotal izolačkou a už půl roku je to OK.

to zni dobre... teda jestli to bude jenom v tom... chapu to dobre, ze jsi dal ty baterky na sebe a dokola je omotal izolackou a pak je tam hodil?

K.

Odesláno

Takže jsem to rozebral, opravdu to vypadá, že je tam jeden malej plastík ulomenej (který pravděpodobně drží baterie, aby se nerozjely. Obtočil jsem je izolačkou a navic jsem tam vložil stočený papír, aby držely na místě... tak uvidíme, jak dlouho vydrží tentokrát.

L.

[upravil dne 25.2.06 Krata]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...