Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím všetkých.

Chcem Vás poprosiť o radu. 3 x som pretesňoval olejovú vaňu na P306 a vždy mi vytlačí tesnenie olejovej vane v jednom mieste. Je to v mieste, kde je aj na bloku motora a aj na tesnení olejovej vane diera , ktorá sa nachádza medzi dierami skrutiek olejovej vane viď obrázok. Vedel by mi prosím niekto povedať na čo vlastne tam tá diera slúži, pretože na bloku motora v tej diere nie je nič, žiadny kolík ani skrutka. Na olejovej vani je prelis, ktorý prechádza práve cez túto dieru pozdĺžne a keďže sú tam blízko seba dve diery tak ten prelis pri doťahovaní vane pretrhne tesnenie a vytlačí ho von a vznikne netesnosť ☹️. Ako pretesňujete olejovú vaňu prosím? Používate iba špeciálny silikón bez tesnenia? 

Ďakujem za rady a odpoveď.

Prajem pekný deň.

S pozdravom Jozef

tesnenie olejovej vane.jpg

Odesláno

dotahuješ na předepsaný moment? není tam tlak, takže není důvod k vytlačení těsnění , většinou lidi dotahují moc matky a tím se těsnění vytlačí,  nevím z hlavy kolik, ale je tam dost malý dotah. moment, ta díra je tam myslím proto, abys těsnění dal správně, má jen jednu montovací polohu :myslim

těsnění vany bývá gumokorek, klidně ho mázni silikonem z obou stran a lehce dotáhni (předem odmasti blok i vanu v místě těsnění)

Odesláno

Pravdepodobne to zatahujem moc silno, nemám momentovy kľúč. Silikonom som to tesnenie namazal. Stávalo sa mi že keď som to dotiahol zľahka tak mi olej začal presakovať a potom bol aj problém to dotiahnuť. S tou dierou ma to tiež napadlo že by slúžila k tomu účelu čo si napísal, len v mojom prípade je to smolné riešenie....😞. Používaš iba tmel alebo aj s tesnením?

Ďakujem za odpoveď a radu.

Odesláno

Áno presne tak ako píšeš. To tesnenie čo mi vytlačilo som odrezal a po uvoľnení skrutiek som to odmastil a zatrel silikónom, jemne pritiahol,  nechal 2 hod zaschnúť a potom znova dotiahol a zatiaľ je to OK

Odesláno

V podstatě jsi potvrdil mou zkušenost.... Vždy to začne prosakovat v tomto místě a okolo tohoto místa jsem musel použít nelogicky víc silikonu.... Ale nikdy jsem nepřišel na to proč....

Odesláno

Ja by som to v tomto prípade nazval "*neumím psát slušně*ítko", pretože ak má tá diera slúžiť na účel aby si tesnenie nenamontoval nesprávne tak je to úplne zbytočné, lebo keď som ho priložil k olejovej vani opačne ( nie tou dierou na dieru ), tak to tesnenie aj tak nesedelo.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...