Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: komisar

16 V bývá většinou na víku napsané

a co když se vzalo víko z jinýho motoru. Mě tedy nezbývá než to víko sundat. Měnil jsem svíčky a právě tam byly svíčky na 8V motor.

Odesláno

Proč sundávat víko, vždy? je to vidět na první pohled po zvednutí kapoty. Hlava motorů 16V je masivnější a tvoří s blokem tvar Y. u 4 válcových motorů kromě 2,2 HDi pohání řemen 2 vačková kola a jejich plastový kryt je do tvaru brýle.

Odesláno

Tak asi mám 16V motor. Na víku je to napsáno a je masivní do \"Y\". Ptám se proto, že se tady psalo (REBIK), že svíčky zn. EYQUEM je na 8V motor a ty jsem tam právě měl a svíčky zn. BOSCH je na motor 16V a ty jsem tam dával.

Teď jsem tam zrovna díval a uvědomil jsem si, že označení v PIN ..LFY../ a to mám já/ je pro 16V motor a označení ..LFX.. je pro 8V motor. Takže jsem se sam dopracoval k výsledku. I k tomu tato diskus e slouží, ne?

Odesláno
Původně zaslal: zbrojnoš

Tak asi mám 16V motor. Na víku je to napsáno a je masivní do \"Y\". Ptám se proto, že se tady psalo (REBIK), že svíčky zn. EYQUEM je na 8V motor a ty jsem tam právě měl a svíčky zn. BOSCH je na motor 16V a ty jsem tam dával.

Teď jsem tam zrovna díval a uvědomil jsem si, že označení v PIN ..LFY../ a to mám já/ je pro 16V motor a označení ..LFX.. je pro 8V motor. Takže jsem se sam dopracoval k výsledku. I k tomu tato diskus e slouží, ne?

A kdyz ti napisu ze v anglickym servisnim manualu pro 406 jsou pro vsechny benzinovy motory (1.6, 1.8 a 1.8 16V) napsany svicky Champion RC10YCC tak z toho budes jelen co ;)

Odesláno
Původně zaslal: zbrojnoš

Ferry: ještě, že anglicky neumím. :papa

Ale jinak katalog nahradnich dilu rika, ze jak pro 1.6, tak pro 1.8 8V tak i 1.8 16V a stejne tak pro 2.0 jsou stejny svicky a to

EYQUEM RFC 42LZ2E nebo

BOSCH FR8LDC

Takze ten kdo ti rikal to co jsi citoval tak nemel pravdu ;)

Odesláno

prodejce, který mi prodal svíčky na moje auto podle katalogu mi objednal BOSCH SUPER plus +8 FR 7 DC+ za 40 Kč. Dal jsem tam a zatím dobrý. Ještě pak musím změřit spotřebu.

Odesláno

dá se to poznat podle teplotního čidla...u pantáta sme to takhle rozeznávali na xantii,jedno má čidlo na hlavě z boku a jedno už nevím kde,tak to sem asi moic nepomoh:roll....ale tuším že 16V má čidlo na hlavě když se před to postavíš tak napravo na boku hlavy:myslim

Odesláno

to ale bylo asi proto, ze to byla nejake prebastlirna z SRicka (standartne 8V) na Micko :) proto jela jako das. jinak 1,9 8V ve 405ce, neni zadnej zazrak...

To viko s 16V bys na 8V tezko nabastlil :mrk chtelo by to trosku pritesat a pribrousit leda :roll

Odesláno
Původně zaslal: voštík

to ale bylo asi proto, ze to byla nejake prebastlirna z SRicka (standartne 8V) na Micko :) proto jela jako das. jinak 1,9 8V ve 405ce, neni zadnej zazrak...

To viko s 16V bys na 8V tezko nabastlil :mrk chtelo by to trosku pritesat a pribrousit leda :roll

ee...nebyl..byl to 16V 4bod 1.9 SRi 93kW - 125k....kastle - spoilery jako Mi, motor zrejme stejny jako Mi, ale uskrcena verze na 93kW ... delaly se pouze ve starsim modelu..prej...

[upravil dne 17/2/06 rimmer]

Odesláno

Jo tak to je jina, ale o tehle verzi jsem teda ve svem Peugeotim zivote neslysel :bojim

Jen jestli to nebyl jen papirovej bastl na jinak originalni micko. Oni i na tech uradech obcas vykouzlili zajimave veci...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...