Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Na \"funkci\" agronoma? (Znas Vesnicko...)

Pripoj ji k baterce a zmer proud. Delaly se i s jednocestnym usmernenim a u takove bys naprazdno (bez baterie) nameril ledacos.

Anebo odesla jedna dioda.

Odesláno

Rozebrat, premerit soucastky. Jestli budes merit proud podle navodu P607Oldy, tak si radeji nastav dostatecne velky rozsah na ampermetru, muze Ti tam tect i nekolik amper (kdyz bude baterka prazdna).

Odesláno

Takze kdyz tam nejake amperiky - radsi mili potecou tak ta voltaz na nabijeni (tuhle funkci jsem mel na mysli) vliv nema? jdu to zmerit. Kdybych se neozval, tak odnesla nejaka ma jina \"funkce\" a uz se nebudu \"kochat\"

Odesláno

Baterka 55Ah by se mela nabijet proudem 5,5A (teoreticky). Na miliampery zapomen. Napeti by melo byt vic nez 12V, neco budes mit rozbite.

[upravil dne 11.2.06 Peta]

Odesláno

Mas voltmetr nebo ampermetr?

Jestli mas digitalni voltmetr, tak mer volty pri nabijeni, musi pomalu stoupat - tak se presvedcis ze dochazi k nabijeni a ne k vybijeni.

Pokud si nejsi jist dobrou \"funkci\" tak nenechavej bez dozoru!

Odesláno

Je to asi v cajku - minuli jsme se pri tom dopisovani, volty se od posledniho mereni zvedly z 9V na 10.5 - rozdil cca3hodiny, mel jsem nastaveny rozsah 10A nicmene to nic nezmerilo - ale dle svetelneho a tepelneho efektu soudim, ze tam asi fakt neco tece. Baterka byla skoro mrtva - moje pitomost.:roll

Odesláno

A kolik ma baterka ted, po cele noci nabijeni?

Napis jestli to meris s pripojenou nabijeckou, nebo bez.

Spravne ma byt: s pripojenou kolem 14V, bez (po par minutach) asi 12,8 V.

[upravil dne 12.2.06 P607Olda]

Odesláno

Lamancha: tak co, uz startuje?

Nabijecka (podle mne) slouzi k tomu aby se nastartovalo, pak uz to nejlepe zajisti alternator a regler. Proto myslim ze staci jednoducha nabijecka (trafo a jedna nebo dve diody).

Kdyz je trafo a jedna dioda, tak dost mozna nameris prave tech 9 V naprazdno, protoze z toho leze jen kazda druha pulvlna.

To trafo byva skladane s mezerou plechu, aby bylo elektricky mekke a davalo spise staly proud pri ruznem napeti.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...