fijalka Odesláno 8. únor 2006 Odesláno 8. únor 2006 Z motorom uz dakto manipoloval a nevim co to vlastne mam podla papierou P205 1.9 XUD9DJZ r 91 47Kw/4600otmin ale podla katolagu ani jden z obrazkou nesedi sanie to ma stvorcove z takej centralnej kuzelovej rury na strane prevodvki je vecsia zablombovana diera, myslim ze to je predpriprva na turbo, cerpadlo je bosh a je na nom BX ??? ze by z citona no a toto ma sere najviac 1.8 aj 1.9 maju spad oleja z hlavi do olejovej vane ja to mam do bloku motora za starterom a ked som menil pred rokom rozvody ani jeden srob na fixaciu koles mi nesedel na vackovke ani na cerpadle ? Ma to vakupumpu vedla motora cez klinak, posilovac riadenia,EGR ventil, starter je bosh vzadu je odliatok 9 alebo 6 podla toho jak sa na to pozrem takze to je 1.9 pegeot 1.6 disle nerobil dikes za kazdu poznamku. [upravil dne 8.2.06 fijalka] [upravil dne 8.2.06 fijalka] [upravil dne 8.2.06 fijalka] Citovat
oddie Odesláno 8. únor 2006 Odesláno 8. únor 2006 Co ti na tom nesedí? Podle toho popisu je to DJZ, tak jak tam patří. Předpříprava na turbo to není ani omylem, tenhle motor ani nikdy žádné turbo neměl (všechny TD mají oválné sací kanály, ne čtvercové), do té díry má ústit vývod z řemenové vývěvy. Co myslíš tím \"spad oleja z hlavi do olejovej vane\" netuším, pokud to má být nalévací otvor s víčkem, tak to měly jen ty nejstarší motory v 80 létech. Jestli je motor z BX nebo ne ti může být putna, když je Peugeot a Citroen jedna fabrika a ten motor je jeden a tentýž. Pokud ti neseděly aretační otvory, tak jsi buď dělal něco špatně, nebo máš čerpadlo v držáku nastaveném na Lucas (nebo oboje). Citovat
fijalka Odesláno 8. únor 2006 Autor Odesláno 8. únor 2006 RE:Co myslíš tím \"spad oleja z hlavi do olejovej vane\" no z hlavi ide spet do vane jedna hdica prebitocny vzduch spod zodratych valcou aj daki olej a naljevanie oleja nemam na hlave ale zvlast taku umelu nalevku nad starterom a z nej ide aj hadica do sacieho filtra a toto nemaju v katalogu te motory [upravil dne 8.2.06 fijalka] Citovat
Rebik Odesláno 8. únor 2006 Odesláno 8. únor 2006 Off Topic: Nejsem nejmladší, ale nemůžete psát slovensky spisovně, fakt tomu nejsem schopen porozumět....... Citovat
oddie Odesláno 8. únor 2006 Odesláno 8. únor 2006 To máš katalog na poněkud starší auta, než je ta 205. Citovat
fijalka Odesláno 8. únor 2006 Autor Odesláno 8. únor 2006 Sory za moju slovinu ale lepsie to asi nazvladnem slang mam uz tak v hlave ze aj znami ma za to kritizuju. Katalog:WORKSHOP, APM TEC, Jak na to P205, Haynes a mnoho z netu hlavne manuals a foto som si takmer isty ze to je motor 1.9TD duvod prave ta hlava teda viko a spad oleja do vane, hladke diesle maju nalievanie oleja navrchu vika hlavy a ten spad ide do plechovej vane kdesi dole az pod starterom ja mam nalievanie prave do toho spadu v bloku motora vedla startera aj kontola hladiny oleja je spolu stou nalevkou, na prvi pohlad je to identicke ako motor 1.8TD a 1.9TD z P205.P405 a P309 mam tusaka ze majitel odpalil motor zobral motor z 405 a sanie ak sa to da nechal povodne ??? Este jeden duvod k tomu tvrdeniu mam ktora 205 diesl ide na 4100 ot/min 165 km/hod iba ta ktora ma prevodovku z 405 TD [upravil dne 8.2.06 fijalka] Citovat
Marton Odesláno 8. únor 2006 Odesláno 8. únor 2006 No tak hladke diesle v PG nemaju nalievanie oleja priamo na hlave aspon co som doteraz videl .... inak DJZ v 405 mam napriklad ja a nalievanie oleja je cez tu plastovu \"nalievku\" nad starterom. A mimochodom tachometrovych 165 km/h vie ist tiez a to je urcite od 205 tazsia, i ked mozno ma 205 inu prevodovku ... . [upravil dne 8.2.06 Marton] Citovat
oddie Odesláno 8. únor 2006 Odesláno 8. únor 2006 To víko a \"spad oleja\" je pro všechny tyhle motory úplně stejně, podle toho se motor rozhodně nepozná! Takhle to mají všechny XUD od cca r.88, bez ohledu na to jestli je to turbo nebo ne. 165 je normálně oficiální maximálka u 205 D, na tom není nic divného. Jen ty otáčky z hlavy nevím, ale cca odpovídají. Citovat
oddie Odesláno 8. únor 2006 Odesláno 8. únor 2006 P.S. moje oblíbená fotka: www.agaraklan.com/Oddie/obr/filtr_kuzel.jpg - je to ono, to víko a nálevka? To je taky motor DJZ... Citovat
fijalka Odesláno 8. únor 2006 Autor Odesláno 8. únor 2006 >Marton >A mimochodom tachometrovych 165 km/h vie ist tiez a to je urcite od 205 tazsia, >i ked mozno ma 205 inu prevodovku ... . nu sak to tvrdim ze do tej mojej 205 vrazil dakto motor z 405 a jake mas sanie tez kuzel ako ja ci ne Citovat
fijalka Odesláno 8. únor 2006 Autor Odesláno 8. únor 2006 oddie je to ono akurat to cerne co je von z hlavi do chldica nevim jak to pomenovta nemam mam tam ten automat na sitic Citovat
fijalka Odesláno 8. únor 2006 Autor Odesláno 8. únor 2006 oddie a vaku pumpa je tam kde je ta zlta nadoba cerpadlo je ine viko hlavi na fotke ma 2 vystupi alebo zle vidim ja tam mam iba jeden aj filter mam iny ja mam ten hrnec to hovedo z molitanom aj egr ventil mam tak isto ako na fotke aj z klapkou [upravil dne 8.2.06 fijalka] Citovat
oddie Odesláno 8. únor 2006 Odesláno 8. únor 2006 Toho okolo si vůbec nevšímej, to je předělávka, to není originál co tam patří. Jde jen o to víku ventilů. Jinak ve 205 i ve 405 je jeden a ten samý motor - úplně stejný DJZ 47kW. DO 405 se ale dával ještě další 1,9D - 51kW, ten má oválné sací kanály, takže jinou hlavu, ale zbytek je taky stejný. Citovat
fijalka Odesláno 8. únor 2006 Autor Odesláno 8. únor 2006 ODDIE: OKI konecne daka cool odpoved takze je to 1.9 djz motor 47kw to je asi to stare oznace po novom by to mal bit XUD9D9A alebo sa mililm [upravil dne 8.2.06 fijalka] Citovat
Marton Odesláno 8. únor 2006 Odesláno 8. únor 2006 Inak slusny popis dal Oddie napr tu A mozno este pre upresnenie mozno Oddie potvrdi? starsie verzie motora mali inak rieseny filter nafty. [upravil dne 9.2.06 Marton] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.