rambojack Odesláno 7. únor 2006 Odesláno 7. únor 2006 Prosím o radu na co se mám prvně zaměřit. Auto nejde nastartovat, startér točí, benzín smrdí, při startování bliká kontrolka K (červený tranzistor). Nevím jestli to má souvislost, ale synovi se před měsícem stalo že zastavil u benzinky, dofoukl kola a nemohl odjet. Při startování poblíkávala kontrolka K. Po několika protočeních chvilku počkal. Po minutě to chytlo a od té doby to bylo v pořádku. Loni se měnilo čidlo otáček, při této závadě neblikala kontrolka K, ani do motoru nešel benzin. Jedná se o peugeot 405 1.9 SRI s řídící jednotkou motronic. Předem děkuju za každou radu. [upravil dne 7.2.06 rambojack] Citovat
Roman Odesláno 7. únor 2006 Odesláno 7. únor 2006 Čau, možná řeknu kravinu... ale zkusil bych nechat přes noc odpojený počítač nebo baterku. Pravděpodobně si říd.jednotka (počítač) naslopla ňákou chybu... Jinak mě nic nenapadá... Citovat
BobyD Odesláno 7. únor 2006 Odesláno 7. únor 2006 jo cidlo otacek to klidne muze byt neni zlomenej nebo spatne zastrcenej kabel k cidlu[popr.klapce vzduch] .Zkouseli jste ho roztahnout? ptam se jenom proto jesto auto ma problem ve startovaci fazi nebo porad Citovat
rambojack Odesláno 7. únor 2006 Autor Odesláno 7. únor 2006 Ze zkušeností s nefunkčním čidlem soudím že čidlem to asi nebude. Neblikala kontrolka a hlavně tam nešel benzín, ten tam teď jde. Auto mám jako ojetinu 8 roků, a žádný jiný problém kromě zmiňovaných závad jsem neměl. Roztahovat sem to nezkoušel (myslím že je to zbytečný). Stojí mě to 10km vedle ve vesnici zachumelený a v tom sněhu to nikam neodtáhnu, tak sháním informace a přemýšlím co s tím. Citovat
rambojack Odesláno 8. únor 2006 Autor Odesláno 8. únor 2006 Takže jsem dnes vypojil na asi 8hod. baterku, vymontoval a v troubě vysušil indučku a zběžně zkontroloval a prostříkl konektory. Je to stále stejné, jiskru neháže. Podařilo se mi to ale dopravit domů do garáže, tak teď budu mít čas se v tom chvíli rýpat. Citovat
durino81 Odesláno 9. únor 2006 Odesláno 9. únor 2006 Tak to moze byt bud vadny VN kabel (ak si premeral ohmmetrom a su OK, tak asi nie), alebo cievka, alebo vadny zapalovaci modul. K tomu modulu vid: Alebo vadna ECU (riadiaca jednotka) (nasledkom vadnej cievky - niekde som tu take nieco videl). Ale to asi nie. Inac, ked mi blbol ten modul, K-cko mi nesvietilo, ani neblikalo. Ale u mna to nikdy nesvietilo ani po zapnuti zapalovania, takze to mam mozno pokazene. Svieti to len ked diagnosticky konektor (pravy pin T) uzemnim. Mam P309 1,4 benzin. Citovat
rambojack Odesláno 9. únor 2006 Autor Odesláno 9. únor 2006 Děkuji všem za příspěvky. Dnes jsem vzal měřáky a vyrazil do garáže hledat závadu. Večer jsem ještě pro jistotu vypojil baterku, ale nic jsem s tím nedělal. Ráno zapojím baterku a otočím klíčkem a - motor naskočil na drc. Takže buď byla nějaká chyba v ŘJ a 8hod. nastačilo na resetování, nebo mě to za chvili udělá zase :-( Budu to zkoušet chvílemi startovat, jestli se to nebude opakovat, ale dobrý pocit z toho že závada nebyla nalezena nemám. Citovat
automacher Odesláno 9. únor 2006 Odesláno 9. únor 2006 Mislim ze by nebolo od veci to hodit na diagnostiku.Pretoze ked si ECU nacita nejaku chybu isto ju nema len tak z vetra.Rozhodne by si mal pocitat z tym ze tato zavada sa ti bude opakovat cim dalej tym castejsie. Citovat
blecek Odesláno 9. únor 2006 Odesláno 9. únor 2006 Ahoj, mívám podobný problém. Mám 405 Mi 16 a občas taky nemůžu nastartovat. Startér točí,benzín smrdí,ale jiskru hází. Když mi to takhle blbne,tak dám nabít baterku a pak naskočí na první otočení . Může to delat vlhko, nebo malý proud. Snad vám to k nečemu bude Citovat
Swallow Odesláno 9. únor 2006 Odesláno 9. únor 2006 Mne tohle dělala na 405 vadná cívka a modul zapalování. Citovat
rambojack Odesláno 9. únor 2006 Autor Odesláno 9. únor 2006 Takže teď jdu z garáže a opět nestartuje. Jediná vyjimka je, že při startování už nebliká diagmostika. Dal sem to pro jistotu přes noc na nabíječku. Dnes už se mi nechce v tom vrtat. Swallow- a to jsi měl špatné doopravdy oboje naráz? Nebo jsi oboje vyměnil a nepátral co bylo špatné. Citovat
TITANa Odesláno 10. únor 2006 Odesláno 10. únor 2006 ja som mal problem s napajanim pocitaca motora cize zvyseny prechodovy odpor kabla a ked startoval vypinalo to riadiacku. ale toto nebude asi tvoj pripad pretoze ti vstrekuje palivo cize riadiacka je aj odblokovana aj vsetko funguje na start. a vstrekuje. ak by bol problem nevstrekuje sa palivo koli katalizatoru. ja by som skusil cievku. Citovat
rambojack Odesláno 10. únor 2006 Autor Odesláno 10. únor 2006 Další poznatek je takový že buď platí Murphyho zákon , nebo se u mého auta projevují určité prvky inteligence. Ráno jsem odpojil nebíječku a zkusil nastartovat- nic, kotrolka už zase blikala. Odpoledne jsem se převlíkl do pracovního s tím, že vymontuji civku a modul a zkusím to nechat proměřit. Přijdu k autu a opět bezproblému nastartuji. Naštěstí teď nutně nepotřebuji jezdit, tak sem to nechal zase na pokoji. Večer tam půjdu pro jistotu v převleku :-) Citovat
durino81 Odesláno 10. únor 2006 Odesláno 10. únor 2006 Takto nahodne sa mi prejavoval ten zly zapalovaci modul. Nedalo sa to nastartovat, ked bol motor uz zohriaty (ale niekedy aj studeny). Normalne som isiel, zastavil, vypol motor, chcel znovu nastartovat, a uz som to nenahodil. Alebo to pri jazde zacalo skapinat. Cim dalej, tym mensie trasy to vydrzalo. Ale moze to byt aj ta cievka. Citovat
Swallow Odesláno 10. únor 2006 Odesláno 10. únor 2006 Původně zaslal: rambojack Takže teď jdu z garáže a opět nestartuje. Jediná vyjimka je, že při startování už nebliká diagmostika. Dal sem to pro jistotu přes noc na nabíječku. Dnes už se mi nechce v tom vrtat. Swallow- a to jsi měl špatné doopravdy oboje naráz? Nebo jsi oboje vyměnil a nepátral co bylo špatné. Je to divný, ale bylo oboje vadný. Citovat
rambojack Odesláno 17. březen 2006 Autor Odesláno 17. březen 2006 Takže to vypadá, že záhada byla odstraněna. Byl špatný modul zapalování, zakoupil jsem repliku od Faceti za 1120Kč a už se to delší dobu neopakuje. Děkuji tímto všem přispivatelům Citovat
Guest hladovec Odesláno 18. březen 2006 Odesláno 18. březen 2006 Původně zaslal: rambojack Takže to vypadá, že záhada byla odstraněna. Byl špatný modul zapalování, zakoupil jsem repliku od Faceti za 1120Kč a už se to delší dobu neopakuje. Děkuji tímto všem přispivatelům Mám podobný problém. Poprosil bych o radu jak zjistit jestli je to skutečně modulem zapalovaní nebo nikoli? Jak to ověřím? Mám Peugeot 406 1.8 16V. Diky moc za radu. Diagnostika motoru je OK. Citovat
durino81 Odesláno 18. březen 2006 Odesláno 18. březen 2006 Původně zaslal: hladovec Původně zaslal: rambojack Takže to vypadá, že záhada byla odstraněna. Byl špatný modul zapalování, zakoupil jsem repliku od Faceti za 1120Kč a už se to delší dobu neopakuje. Děkuji tímto všem přispivatelům Mám podobný problém. Poprosil bych o radu jak zjistit jestli je to skutečně modulem zapalovaní nebo nikoli? Jak to ověřím? Mám Peugeot 406 1.8 16V. Diky moc za radu. Diagnostika motoru je OK. To sa overuje dost tazko - jedine testom - vymenou na skusku za urcite dobry modul. Ono sa tie priznaky prejavuju dost nahodne (ze motor nechyta). U mna sa to prejavovalo hlavne za tepla - vypol som teply motor a uz som ho opat nenahodil, ale niekedy ano... Niekedy to neslo nahodit ani studene, resp. \"odpocinute\" po hodine od poslednej jazdy. Maly test sa da spravit tak, ze sa to nastartuje studene, necha sa to zohriat (pripadne sa s tym jazdi okolo baraku ) a ked sa motor zohreje na prevadzkovu teplotu, tak vypnut motor a skusit opat nastartovat, resp. ak to nastartuje, tak opat vypnut a skusit znova. Mne to robilo aj take veci, ze to zacalo skubat s motorom pri jazde a sciplo to. Modul som si odpalil jeho pretazenim (rychla jazda na dialnici - skoro stale 170km/h cca 150km, ked som sa ponahlal). Takze netreba podcenovat aj chladenie tohoto modulu (pouzit teplovodivu pastu pri vymene). Citovat
Guest hladovec Odesláno 18. březen 2006 Odesláno 18. březen 2006 To sa overuje dost tazko - jedine testom - vymenou na skusku za urcite dobry modul. Ono sa tie priznaky prejavuju dost nahodne (ze motor nechyta). U mna sa to prejavovalo hlavne za tepla - vypol som teply motor a uz som ho opat nenahodil, ale niekedy ano... Niekedy to neslo nahodit ani studene, resp. \"odpocinute\" po hodine od poslednej jazdy. Maly test sa da spravit tak, ze sa to nastartuje studene, necha sa to zohriat (pripadne sa s tym jazdi okolo baraku ) a ked sa motor zohreje na prevadzkovu teplotu, tak vypnut motor a skusit opat nastartovat, resp. ak to nastartuje, tak opat vypnut a skusit znova. Mne to robilo aj take veci, ze to zacalo skubat s motorom pri jazde a sciplo to. Modul som si odpalil jeho pretazenim (rychla jazda na dialnici - skoro stale 170km/h cca 150km, ked som sa ponahlal). Takze netreba podcenovat aj chladenie tohoto modulu (pouzit teplovodivu pastu pri vymene). Je to presne jak popisujes. Nekdy nenastartuju když je motor studeny nekdy zase bez problému. Jindy jsem prekvapen když je motor rozehraty a presto nenastartuju. respektive ano ale trva to pomerne hodne dlouho. Dal jsem auto do autorizovaného servisu zinkasovali 1200,- a konstatovali ze je voda v nádrazi a autu nic neni. Jsem s jejich pristupem maximálně vytocenej. Filozofie Domanského odevzedej penize a oprav si sám. Nedoporučuju! Tak hold vystrelim do tmy a dám na Vaši radu. Děkuji. Nedovedu si představit co bych delal bez tohoto fóra. Jedná se o tento díl cívka zapalování ? [upravil dne 18.3.06 hladovec] [upravil dne 18.3.06 hladovec] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.