Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Problémy po opravě el. části spínací skříňky

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj. Byl bych rád, kdyby jste mi někdo poradil. Nedávno se mi rozpadla kostka spínací skříňky. Musel jsem silou otočit klíčem, abych mohl vypnout motor a od té doby mi nejel ventilátor topení. Rozebral jsem ji, plíšek který spíná boční kontakty byl vypadlý a pružinka ho nepřitlačila na kontakty. Vše jsem očistil, složil zapojil, a teď mi sice ventilátory jedou , ale okna jdou spustit až po nastartování motoru. Stejně stěrače, které když při nastartovaném motoru pustím, tak jedou i po vypnutí cca 10sec a pak se zastaví v libovolné poloze. Chci se zeptat, jestli to vypadá že musím koupit novou el.část spínací skříňky, nebo by mohl být problém někde jinde.

Díky za každou radu.

Odesláno

Vyzerá že áno, pokiaľ si mal 0,  1 polohu, 2 polohu a štart, tak 1 vynecháva, a tým nezopne pomocné obvody napr ako ventilátor, okná, hodiny, radio a tak. Ale zopne to až po štarte a po vypnutí je ešte zbytkove napatie, preto ti okná , stierače, zastanú hoc kde, lebo nemajú stavu.

Odesláno

Ahoj. Takže jsem vyměnil spínací skříňku, a situace je stejná. V poloze 2 jde proud k pojistkám, ale nejdou okna, stěrače, blinkry, nerosvítí se display klimatizace . Zadní  okna jdou po nastartovani spouštět pouze od řidiče. Pojistky jsem zkontroloval. Nevím kde může být problém. Díky za radu

Odesláno (upraveno)

odpoj baterku na par minut  ,ci ti nahodou nezblbla Bsi jednotka  pod volantom  od vadnej spinacky 

respektive ona zblbla len ci to odpojenie pomoze 

potom je este mozne  ze ked si vytahoval poistky pod volantom tak si vytiaholj bocniky a  zapichol ich naspet na nespravnu poziciu daju na zastrcit na dve polohy 

bocnik vypada ako poistka len trcci z neho pliesok a oznacuje sa HS alebo SH  u teba su tusim dva bocniky 

potom nema bsi jednotka po kluci  a trvale napajanie a takto to zmetkuje najcastejsie central 

Upraveno uživatelem krtek 2
Odesláno (upraveno)

Tak odpojení baterie nemohlo. Ty bočníky  jsem zkontroloval, jsou tam opravdu dva a jsou v pořádku, i správně nasazeny. 

Upraveno uživatelem brixtr
necituj předchozí příspěvek
Odesláno (upraveno)

ako vies ze su spravne osadene?

daju sa dat na dve polohy kazdy jeden z nich 

ak nemas  fotku  predtym nez si poistky vyberal tak tazko urcit poziciu v akej boli ani v knizke od auta to nenajdes

mas tam tri zdierky  takze bocnik mozes zastrcit na strednu a vrchnu zdierku

alebo na strednu a spodnu zdierku   

Upraveno uživatelem krtek 2
Odesláno (upraveno)

Možné dvě polohy jsou akorát u jednoho z nich, je v poloze střed a vrch, v poloze střed a spodek jsou díry na zasunutí blízko u sebe, takže vlastně ani nejde nasadit. Při kontrole pojistek jsem postupoval obezřetně, takže si myslím že jsem  dal vše tak jak bylo. 

Teď mne napadlo: když jsem měl problém s tou spínací skříňkou, používal jsem klíč s dálkovým otevíráním. Jelikož pak ani dálkové  nešlo, myslel jsem že mi v klíči odešla baterka, nechal jsem ho kolegovi ať mi ji vymění a používám druhý náhradní. Bez dálkového. Nemůže to mít spojitost? Možná že to je hloupost, ale jsem fakt bezradny a chytám se všeho.

Upraveno uživatelem Péťa
Necituj předchozí příspěvek
  • O 3 týdny později...
Odesláno

Tak jsem se ptal u dvou autoelektrikářů, ale ani jednomu se do zjištění příčiny moc nechtělo. Odpověď typu "to bude asi vadná BSI" bez bližšího měrení se mi nezdá  jako řešení. Moc času jsem neměl, řešil jsem výměnu výfuku, ale aspoň napíšu změny.

Zničeho nic mi začal fungovat centrál. A jak jsem psal, v poloze 2 klíče před nastartováním se mi nerozsvítí display klimatizace, jakmile nastartuji, display se rozsvítí. Po vypnutí motoru zpět do polohy 2, mi display ještě nějakou dobu svítí a pak sám zhasne.

Někomu z Vás se to už stalo?

Díky.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...