Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Diagnostika - snímač klepání (řada 1) - Peugeot 308 sw

Recommended Posts

Odesláno

Dobrý den mám dotaz vyjelo nám na diagnostice -snímač klepání (řada 1) nevíte někdo co to je? máme peugeot 308 sw rv 2011  motor 1.6 VTI 88kw díky za odpovědi

Odesláno

Snímač klepání motoru najdeš na zadní straně motoru v prostoru pod sáním. Přístup je jedině zespodu po odmontování krytu nebo demontáži sání.

Odesláno (upraveno)

Je otázka jestli je vadný snímač nebo jen třeba zoxidovaný kontakt v konektoru, je potřeba to zkusit očistit než se bude měnit. Jinak pokud to nic nedělá, dá se s tím dojezdit do opravy. Snímač ovlivňuje detonační spalování motoru (klepání) při přílišném přidávání plynu, takže s tím opatrně. Originální diagnostika pežot by měla ukázat některou z chyb: P 0325, P 0327 nebo P 0328. První je závada napětí nebo nesmyslná hodnota, druhá zkrat na kostru a poslední zkrat na + pól.

Upraveno uživatelem Sale
Odesláno (upraveno)

Tak asi vadný snímač na výměnu. Originál k dostání za 596 Kč v pežot servisu. Oem číslo: 5946 31. Na autorozvody. cz za 320 Kč.

Upraveno uživatelem Sale
  • O 7 let později...
Odesláno

Zdravím, trošku to tu oživím. Mám stejný motor a problém se zapojením kabelu od čidla klepání (asi je to on). Kabel od čidla tam visí, co jsem auto koupil. Nepodařilo se mi najít, kam konektor zapojit. Zespodu jsem nic neviděl a když jsem odstrojil vršek a snažil se hledat, tak nic. Po kabelu od jednotky jsem šel jen hmatem (vrchem), ale nic volného jsem nenašel. Poradíte mi někdo? Už s tím mám dost nalítáno. Teď jsem dělal generálku motoru a chci to dát tam, kam to patři. Přikládám foto. Předem děkuji.

IMG_20250906_114100552.jpg

IMG_20250906_114731847.jpg

IMG_20250906_114136755-.jpg

• Radek Hurvajz changed the title to Diagnostika - snímač klepání (řada 1) - Peugeot 308 sw
Odesláno (upraveno)

No hele a seš si jistej že ten konektor nebyl plonkovej? Jestli teď auto jede a nepíše žádnou závadu, nemyslím si, že by to bylo o něčeho důležitého :myslim
Jináč 1.6vti 88kw:číslo 7
A678E89C-9473-4327-9C87-933F81845605.png.e6ae7be4154ffce5140ac4ff5c9017f5.png

Jestli dobře hledám, ten konektor podle čísla je nějaký doplňkový připojení na ohřev odvětrání klikové hřídele? Č.2
F823ADBE-692D-4D8C-ADAB-70DC77F683ED.png.0d4fca16d736fdeb446dcd7b9b1fe997.png

image.png

Upraveno uživatelem VojtouNerCZ
Odesláno

Vypadá to právě na tu 7. Ono tam je kulový vidět. Tohle je přímo na sání hned pod trubkou. Zkusím to zítra vydolovat a podívat se pořádně. Každopádně na tom je nacvaklá prodlužka a tohle je konec toho nastavení. Má to tak 20 cm, ale v dosahu jsem právě nic nenašel. 

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...