P607Olda Odesláno 13. červen 2018 Odesláno 13. červen 2018 Máme Tepee od dubna, najeto asi 7700 km. Vše je v pořádku, nejsou vůle, ani nic nevrže, nebouchá. Na nerovné cestě, zaplátované, je uvnitř mnohem větší hluk, než v jiných autech. Jakoby ty velké plechy rezonovaly. Anebo jakoby od nápravy byl nějaký "zvukovod" (tedy zvukově neodizolováno) do karoserie. Svezl jsem se nyní poprvé, nechci zatím pracovníkům kazit radost... ale asi by se s tím něco mělo dělat. Zatím jsem našel jenom video Citovat
Honza z Nera Odesláno 13. červen 2018 Odesláno 13. červen 2018 Ahoj. Ano, Partner nebo Berlingo prostě mlátí. Je to celkově špatnou konstrukcí podvozku - modely 2018 jsou dle info postavené už jinak. Kdysi dávno jsem uvažoval o odhlučnění - zde je člověk co si dal opravdu práci a celý proces odhlučnění Logana poslal na web http://logan.hantronix.net/odhluc.php Pročti si to. Je to opravdu zajímavé. Já jsem před lety nechal udělat podběhy Tlumexem nebo podobným bahnem a cestovní komfort se trochu zlepšil. Ale i tak to není kdoví co. Jinak pokud tam nemáš jinou mechanickou závadu, tak si časem zvykneš. V opačném případě tě to bude stát hoooodně peněz Koupil jsi prostě krabici, která má přednosti jinde . . . . P607Olda ohodnotil 1 Citovat
P607Olda Odesláno 13. červen 2018 Autor Odesláno 13. červen 2018 Díky. Zajímavé, nevím, kolik budu moci aplikovat. Auto je zatím v záruce. Ještě promyslím. Citovat
ozzy56 Odesláno 14. červen 2018 Odesláno 14. červen 2018 (upraveno) nezdá se mi, že by moje Berlingo bylo nějak více hlučné než jiná auta, co jsem dosud měl, zatím nic neklepe, nemlátí, před měsícem byla STK a všechno OK, navíc mám novou zkušenost--kuna mi na chatě požrala odhlučnění kapoty, po zjištění ceny nového dílu ( hezkých 2346 Kč) jsem se rozhodl odhlučnění vyhodit a nové nekupovat a světe div se, nijak jsem nepoznal, že by auto bylo hlučnější, nebo to nějak uvnitř dunělo atd. (z toho jsem měl obavy) Berlingo je podvozkem ale tvrdší než moje bývalá auta, ale zase je to vlastně dodávka...,navíc mám verzi XTR, která má zesílené pérování...(jako že do terénu ), je to krásně poznat v zimě, jak auto změkne, protože používám rozměr zimních pneu 195-65-15 (nemám je v TP) , auto totiž při koupi mělo letní pneu 215-55-16 a na nich to hodně ztvrdne, pro příští rok koupím komplet letní kola 205-65-15, která v TP mám zapsaná a bude klid (mám vyzkoušeno na jiných berlingách v rodině) Upraveno 14. červen 2018 uživatelem ozzy56 Citovat
Honza z Nera Odesláno 14. červen 2018 Odesláno 14. červen 2018 Odhlučnění mám požrané taky docela pěkně, ale nechal jsem ho tam. Jinak mám model 2009, a tak nějak jsem si myslel, že v těch prvních r.v. to prostě ještě neměli tak vychytané. Dneska bych spíš řekl, že když je to auto v podstatě v základu, tak i na hlukové izolaci se prostě šetřilo. Navíc mám model s 55kW, tedy výkon spíš do města. V podstatě do rychlosti 110km/h je to tak nějak ok, ale pokud už chci někam dojet a jedu těch 130 po dálnici, žádná paráda to teda není. A jak píše ozzy: na kolech opravdu záleží. Musím říct, že na zimních se mi jezdí od dost lépe - máme stejný rozměr, ale letní jsou u mě 17" liťáky a dle TP tam mám 215/45 R17 a fakt nic moc. A tím jak je tvrdé, tak dost všude drnčí. ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
mmartinkovic Odesláno 14. červen 2018 Odesláno 14. červen 2018 Ja som vytlmil predné dvere obe a už tak nebuchaju ako vráta na družstevnej garazi, vymenil predné reproduktory + vyskace, a vytlmil aj zadné krídlo je dvere, nie je ten hluk taký prenikavy. Na motorový priestor je špeciálne tlmenie, ktoré sa tam nalepí, je odolné teplote v motorovom priestore, nehorlave, čiže stačí si vybrať. A jasne, ako sa kto cíti finančné. ozzy56 a P607Olda ohodnotil 2 Citovat
ozzy56 Odesláno 14. červen 2018 Odesláno 14. červen 2018 s těma předníma dveřma máš pravdu, ten zvuk při zavírání je hrozný--holt levné auto...,taky je mohli vytlumit při výrobě, dyť by to stálo pár korun Citovat
mmartinkovic Odesláno 15. červen 2018 Odesláno 15. červen 2018 Jedine co ma teraz štve je že mi ako keby "padlo" okno na posuvných dverách a hudba to o karosériu. Musím to odfotiť. Padlo to na otcovom Partnerovi 2 ročnom, a mne na 5 mesačnom. Ale pôjdem teraz na výmenu oleja, tak nech to spravia dáko. Citovat
hangarek Odesláno 15. říjen 2018 Odesláno 15. říjen 2018 V 14. 6. 2018 at 21:49, mmartinkovic napsal: Ja som vytlmil predné dvere obe a už tak nebuchaju ako vráta na družstevnej garazi, vymenil predné reproduktory + vyskace, a vytlmil aj zadné krídlo je dvere, nie je ten hluk taký prenikavy. Na motorový priestor je špeciálne tlmenie, ktoré sa tam nalepí, je odolné teplote v motorovom priestore, nehorlave, čiže stačí si vybrať. A jasne, ako sa kto cíti finančné. Hojky, čím a jak jsi vytlumil "kufr" dveře auta...v rámci ceny atd je vše v cajku ale i mě drnčí/bzučí/vrčí páte dveře...uvažuji o sporstém nacpání silikonu z pistole jako tlůmícím prvku ale nechám si poradit od zkušenějšího..předem díky za odpověď Citovat
mmartinkovic Odesláno 16. říjen 2018 Odesláno 16. říjen 2018 Kridlove dvere majú také spunty, po vytiahnutí sa dajú vybrať, úplne som to nalepil na plech ako sa mi dalo aj na stenu ako vonkajšieho plechu, tak aj vnútorného. Na to som nalepil akustickú penu 30 tuším, aká mi ostala predtým. Vsade popchal aby nebolo nič prázdne. Mal som to zo stránky tuning.izotes.sk , ale sú aj iné, spl, Dynamat, Ground Zero, podľa ceny. Ak stihnem, spravím dake fotky. ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.