balon Odesláno 5. říjen 2020 Odesláno 5. říjen 2020 Já jsem na to zvědavej jaký to bude, jaký pružiny to budou každopádně si oměřim ty gumový/plastový podložky a kdyžtak si nechám udělat podložky... Citovat
Lukas.407 Odesláno 7. říjen 2020 Odesláno 7. říjen 2020 A je mozne dat pruziny z SW na Break? Kvuli tomu z ana SW je silnejsi drat... Citovat
307rg Odesláno 7. říjen 2020 Odesláno 7. říjen 2020 Jedná vec je originál, druhá vec je druhovýroba. Originál mal pokiaľ viem trošičku rozdielne ladený podvozok medzi SW a Break, asi z dôvodu, že SWčko bolo konštruované aj pre vozenie ľudí v "kufru". Ale pokiaľ kupuješ (aj kvalitné) nové pružiny od druhovýroby, tak všetky katalógy ponúkajú presne to isté na Breaka ako aj na SW. Pružiny so silnejším drátom sú určené na väčšie zaťaženie, so slabším na normálne, bežné. Takže vyberať by si si mal podľa toho, ako to auto používaš, respektíve ako a koľko nakladáš do zadu. Samozrejme že tam môžu byť obe varianty, je to stále tá istá karoséria, záleží hlavne na tebe, aký ten podvozok chceš. Citovat
inoxing Odesláno 7. říjen 2020 Odesláno 7. říjen 2020 (upraveno) Jo, ty pružiny jsou záměnný, akorád je rozdíl v tuhosti. Kupoval jsem KYB normal verze zadni pruziny a ty jsou o necelej milimetr tenčí na drátu, než původní origo- 307SW. Takže, koupit KYB pro vetsi zatizeni je asi pro SW a normal je pro Break a možná asi i krátký verze. Pocitově je o hodně pohodlnější s těma měkčíma pružinama. Pokud vzadu nevozíte těžký náklad nebo nemáte 7 členou rodinu, tak tam můžou být i tyhle, auto není vzadu sedlý, akorád měkčí a o dost pohodlnější (překvapivě). Poznat to samozřejmě bude, pokud se to naloží i těma zadníma sedačkama a bude plný auto v 7 lidech. Upraveno 8. říjen 2020 uživatelem inoxing Citovat
307rg Odesláno 8. říjen 2020 Odesláno 8. říjen 2020 Z čoho usudzuješ, že normal je určený pre Break a silnejšie pre SW? Mám práve toho Breaka a vždy som mal pocit, že mal o dosť tuhší podvozok oproti kamarátovemu komfortnejšiemu SW. Veď práve jednoduchší Break bol určený pre cieľovú skupinu ľudí, ktorí to auto využívajú viac pracovne, naopak SW viac rekreačne, s možnosťou voziť dve osoby v kufru, takže mi z toho logicky vyplýva, že to SW by malo byť ladené komfortnejšie, mäkšie. Ale podstatné je iba to, že sa do obidvoch kombíkov dajú použiť obe verzie pružín, teda máme na výber, podľa toho, ako chcem to auto využívať. Citovat
inoxing Odesláno 8. říjen 2020 Odesláno 8. říjen 2020 V Vycházel jsem při tom z toho, že SW je asi o 100kg těžší než Brake. Měřil jsem to jenom na KYB vs origo, možná jinej výrobce to má jinak. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.