RagnarThorsen Odesláno 1. květen 2018 Odesláno 1. květen 2018 Zdravím všechny. Mám problém se servem. Jedná se o SW 2.0 HDI 2006.motor RHR... 100kw Při jízdě mi najednou začne tuhnout volant, ,že je problém zatočit. Když zastavim, vypnu motor a znova nastartují vše funguje. Ujedu cca 5km a problém se opakuje. Kapalinu v nádobce jsem kontroloval, v normě. Sundal jsem konektory od serva vyčistil a namazal sprejem na kontakty. Zdálo se že je vše v pořádku, ale druhý den se závada opět projevila. Netuší někdo čím to může být ? Auto mám 6let a začalo to dělat až teď. Díky za odpověďi. PS: hledal jsem tady na fóru je staré vlákno, ale odpověď žádná. Citovat
ferinko2 Odesláno 1. květen 2018 Odesláno 1. květen 2018 Maxipoistka opálená ( v BSM pod poistkami) Citovat
RagnarThorsen Odesláno 2. květen 2018 Autor Odesláno 2. květen 2018 Díky za tip, pojistky v motoru jsem zkontroloval dvě 50tky jsou opálené, ale nejsou prasklé. Očistil jsem je a dál zpět, uvidíme zda to pomůže, případně koupím nové. Citovat
ferinko2 Odesláno 2. květen 2018 Odesláno 2. květen 2018 A nie je tam náhodou ešte jeden blok poistiek s tromi veľkými konektormi??? Poistky 100-150 A v jednom bloku (6 ks) Citovat
RagnarThorsen Odesláno 2. květen 2018 Autor Odesláno 2. květen 2018 Tak to jsem si nevšiml, zkusím pohledat, jestli není něco i z druhé strany. Citovat
ferinko2 Odesláno 2. květen 2018 Odesláno 2. květen 2018 Pod BSM na stene skrinky,vedú k tomu hrubé káble a ďalší kabel od baterky,napája to ventilátory chladiča,posilovač,žhavenie Citovat
ferinko2 Odesláno 2. květen 2018 Odesláno 2. květen 2018 Toto je ten blok https://www.ebay.ie/itm/2007-2016-PEUGEOT-EXPERT-CITROEN-DISPATCH-FIAT-SCUDO-FUSE-BOX-14-005-507-80/202154622322?hash=item2f115abd72:g:MVsAAOSwg8tZ6H7h Citovat
RagnarThorsen Odesláno 6. květen 2018 Autor Odesláno 6. květen 2018 Tak jediné maxi pojistky co jsem našel v motorovém prostoru jsou ty co jsem fotil nahoře. Najdu je pod menšími pojistkami že spodu. Přikládám foto pohled z hora. Citovat
RagnarThorsen Odesláno 2. červen 2018 Autor Odesláno 2. červen 2018 Tak problém vyřešen - výměna serva a vše je ok. Staré servo jsem rozebral, příčina byla nejspíš olej v elektronické části servo-čerpadla. Foto v příloze. Citovat
celda1970 Odesláno 2. červen 2018 Odesláno 2. červen 2018 No vidíš ....asi stačilo vyměnit pouze gufero.....viz: je to sice 407 ale má elektroservo jako 307.... ferinko2 ohodnotil 1 Citovat
luk1 Odesláno 6. červenec 2018 Odesláno 6. červenec 2018 (upraveno) Pro: celda1970 tak jsem v podobném stavu jako byl RagnarThorsen, kdy mi postupně přestávalo fungovat servořízení. Rozpojil jsem napájecí konektor (ten se dvěma žilami) do čerpadla a vytekl mi z toho hydraulický olej. Dle návodu jsem čerpadlo rozebral, vyměnil gufero a ještě to tak 100 km fungovalo normálně, pak umřelo servořízení úplně. Olej sice do elektroniky neteče, ale odešlo tam něco jiného, protože se to prostě netočí. Přemýšlím nad tím, zda koupit čerpadlo z vrakoviště, nebo se poohlédnout po repasovaném. Trochu se bojím, že se čerpadlo nebude s autem bavit, nebo že je závada ještě někde jinde než v čerpadle. Pojistku 15 A kterou mám v motorovém prostoru jsem kontroloval a nic na ni nevidím. Mimochodem uspořádání v krabici s pojistkami v motoru vypadá jinak než na obrázku výše. Asi je to tím, že mám 307 1,6 benzín před faceliftem. Obecně: Nevíte náhodou jak je zapojený ten vícežilový konektor do čerpadla, nebo jak vyzkoušet, že "komunikace" s čerpadlem probíhá v pořádku? 12V je na napájecím konektoru stabilně a čerpadlo se spouští až po nastartování motoru. Z toho usuzuji, že by se servo nějak mělo dozvědět, kdy spustit a jak silně čerpat. Tak jsem se podíval na ten vícežilový konektor (ale bez 12V abych něco nezprasil). Některé piny jsou nezapojené. Barevné značení kabelů (barvy jsem jenom odhadoval a nemám dobrý barvocit): 1 - bílý s hnědým pruhem 2 - červený se šedým pruhem 3 - zelený s hnědým pruhem 5 - modý s hnědým pruhem 6 - červený se šedým pruhem 9 - zelený s hnědým pruhem Když dám klíček do polohy "motor jede", tak se pin 5 propojí s +12V. Na ostatních není ani +12V ani kostra. Upraveno 8. červenec 2018 uživatelem luk1 Citovat
luk1 Odesláno 8. červenec 2018 Odesláno 8. červenec 2018 Pro ferinko2: mám dotaz. Řídící jednotka čerpadla "komunikuje" s nějakým snímačem polohy volantu pomocí sběrnice CAN nebo do ní jdou nějaké analogové signály, které si řídící jednotka sama vyhodnocuje a podle toho točí čerpadlem? Upozorňuji, že mám 307 před faceliftem. Po faceliftu tam tuším proběhly nějaké změny co se týkaly komunikace po CAN sběrnici, ale nevím jakých zařízení se to dotklo (mám dojem že se to dotklo toho displeje co vypisuje hlášky od rádia). Citovat
luk1 Odesláno 10. červenec 2018 Odesláno 10. červenec 2018 Tak problém vyřešen podobně jako to udělal RagnarThorsen. Na vrakáči jsem koupil nové / staré čerpadlo a momentálně to jede. Doufám, že to zase chvíli vydrží. Vzhledem k tomu, že to původní čerpadlo chvíli jelo pak zase ne, pak zase ano, také bych hádal na poruchu někde v té řídící desce. Olej prostě natekl někam kam neměl. A protože jsem "umělec", tak jsem při tom několikerém rozebírání a skládání rozlomil ten červený bazmek na konektoru, který drží konektory zasunuté v sobě. Nevíte kde by se ten kus plastu dal sehnat? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.