Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Chlapi, jak nedestruktivně oddělám ten černý plast na zadním nárazníku? Potřebuju to pod ním prozkoumat kvůli montáži parkovacích senzorů.

Zkoušel jsem různě páčit, ale mám strach, abych neurval nějaké capky.

Odesláno

Ten černej plast se odjišťuje z druhý strany nárazníku , takže ho musíš sundat . Když už bude sundanej , tak je zbytečný ten plast vyndávat , rovnou vyvrtej díry na senzory - zezadu nárazníku je naznačený umístění origo parkovacích senzorů , tak je vyvrtej ve středu toho značení (neorigo jsou menší)

Odesláno

Ojoj, a je pro běžného smrtelníka těžké sundat nárazník? :-)

Světla vyndat umím, pak je to předpokládám o nějakým klipsech.

Odesláno

Zespodu nárazníku jsou dva šrouby na 10 klíč a asi 4 zacvakávací černý plastový hříbky (ty drží zadní část plastovýho nadkolí k nárazníku) . Zadní nadkolí není nutný vyndávat , ale když ho vyndáš , budeš mít víc místa a míň odřený ruce :D (drží ho po obvodu pár plastovech hříbků) . Na levý straně odpojíš konektor k zadnímu nárazníku (jestli tam je) . Vyndáš světla a opatrně zatáhneš za nárazník u spoje s blatníkem (drží to tam asi 3 zobáčky a někdy je potřeba větší síla) Pod světlama uvidíš zobáčky , který drží nárazník u kastle , ty odmáčkneš a nárazník je dole . Je lepší to dělat v teple kvůli křehkým plastům a ve dvou , aby ti ten druhej podržel nárazník na odjištěný straně (aby sis nepoškrábal bok nebo aby ti najednou nehupnul na zem) . No a montáž je obrácenej postup demontáže ;)

Odesláno

Tak ve výsledku to bylo jednodušší než sem čekal. Sundat levé světlo, rozměřit,provrtat skrz černou gumu a nárazník, kabeláž protažena a sdrátkovaná lehnutím pod auto, protaženo skrz průchodku kabelu světla. Bezdrátový displej sem připojit vpředu na napájení autorádia.

Odesláno (upraveno)

Nakonec ano - vlezl jsem pod auto hlavou a je tam všude jen plast - stačí rozměřit a provrtat. Kabely jdou pak protáhnout když strčíš hlavu a ruce vleže pod auto a vytáhneš to levým prostupem do kufru.

Upraveno uživatelem Péťa
Necituj předchozí příspěvek
  • O 1 rok později...
Odesláno

Ahoj všichni, udělal jsem takovouto blbost. Objednal jsem si červené senzory na aliexpressu na červenou 207. Neuvědomil jsem si že přijdou do černé lišty. Moje otázka zní: nepřestříkával někdo plastové senzory? Když ano tak jak? Zřejmě tam musí zůstat mezera mezi středním terčíkem a tělem senzoru.Možná štětečkem a jakou barvou?

Odesláno

Tak jsem už zjistil že senzory lze přestříkat barvou ve spreji na autoplasty.Stříkat jen slabou vrstvičku aby se barva nedostala do spáry mezi terčíkem a obalem. Nesmí to být také metalická barva,která zhoršuje prostup signálu.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...