vavy_p Odesláno 5. březen 2018 Odesláno 5. březen 2018 zdravím..... mám hlavolam (aspoň pro mě) pro mechaniky..... po vyměně těsnění pod hlavou .... jsem zaaretoval vačky a kliku dle moudré knihy..... a ejhle nelze protočit.... zavazí buď ventil nebo valec... jde o úhel pohledu.... má někdo nějaké řešení...krom macochy... díkec Citovat
krtek 2 Odesláno 5. březen 2018 Odesláno 5. březen 2018 pretocena remenica v tom odpruzeni a teraz je aretacna dierka na remenici mimo Citovat
vavy_p Odesláno 6. březen 2018 Autor Odesláno 6. březen 2018 před 8 hodinami, krtek 2 napsal: pretocena remenica v tom odpruzeni a teraz je aretacna dierka na remenici mimo V jakem odpružení? ?? Je natvrdo na klinku. .... Citovat
čakom Odesláno 6. březen 2018 Odesláno 6. březen 2018 jak psal krtek protočena řemenice příslušenství na klice Citovat
vavy_p Odesláno 6. březen 2018 Autor Odesláno 6. březen 2018 (upraveno) před 5 hodinami, vavy_p napsal: V jakem odpružení? ?? Je natvrdo na klinku. .... Tož Teda na uvrať. .... a zaaretovat jen vačky? ?? Kterej se počítá jako první válec. .. ten u rozvodů nebo u spojky? Upraveno 6. březen 2018 uživatelem vavy_p Citovat
krtek 2 Odesláno 6. březen 2018 Odesláno 6. březen 2018 (upraveno) tu sa aretuje vsetky valce v jednej rovine nedava sa tu do hornej uvrate takze bud si nejakym hlbkomerom nastavis vsetky valce do jednej roviny cez otvor na svieckach a zaaretujes zotrvacnik nejakym klinkom do zubov toho zotrvaku alebo kups novu remenicu a klasicky cez aretaciu nastavis rozvody Upraveno 6. březen 2018 uživatelem krtek 2 Citovat
vavy_p Odesláno 6. březen 2018 Autor Odesláno 6. březen 2018 Zkusím hloubkomer. ... to zas takový problém nebude. .. ještě by me zapíral jestli má jít první válec nahoru nebo dolů. .... to by mohlo byt rozhodující. ... ale ty pul bych ze nahoru. ... Citovat
krtek 2 Odesláno 6. březen 2018 Odesláno 6. březen 2018 (upraveno) este raz vsetky valce v rovine to znamena vsettky piesty budu cca v strede valcov ziadna horna alebo dolna uvrat najskor bude remenica posunuta doprava lebo motor sa toci doprava je to najlogickejsie podla mna , takze budes musiet vratit kluku par stupnov naspet(bez nasadeneho remena) do lava aby vsetky piesty boli v rovine vacky nechas zaaretovane pri pootacani kluky a uvidis kde ta to pusti ktorym smerom aby boli piesty v rovine Upraveno 6. březen 2018 uživatelem krtek 2 Citovat
krtek 2 Odesláno 6. březen 2018 Odesláno 6. březen 2018 (upraveno) kluka robi jednu otacku a vacky dve otacky takze je jedno kolkokrat zatocis tou klukou ak ju das tak aby piesty boli v rovine vzdy to bude ok ale toto sa ti nepodari takze zaaretuj vacky zhod remen a toc klukou do lava ak narazis na ventili a nedovoli ti to dat piesty do roviny tak pojdes opacne do prava a tam ti uz to musi dovolit dat piesty do roviny mas dve moznosti a jedna je spravna do valcov 1a2 alebo 4a3 strc spejle aby si videl kedy sa piesty priblizne vyrovnaju ked budes tocit dolava alebo doprava potom to doladis nejakym hlbkomerom na presno Upraveno 6. březen 2018 uživatelem krtek 2 Citovat
vavy_p Odesláno 6. březen 2018 Autor Odesláno 6. březen 2018 Jsem zmaten.. dle mého názoru klika dela 2 otáčky na 1otáčku vačky. ...moc by nepomohlo kdyby při jednom sani otevřeli 2x sací ..... i podle průměru remenici ..... Vačkové jsou jednou takového jako ta na klice..... . A v rovině budou na jedné otočte kliky 2x .... po cestě nahoru a po cestě dolů. .... což by problém mohl byt.... Citovat
krtek 2 Odesláno 6. březen 2018 Odesláno 6. březen 2018 (upraveno) jj sory kluka dve a vacky jednu proste som to prehodil ale myslel som to jak pises ale plati ze nou mozes pretocit stokrat a ked ju das na piesty do roviny je to ok myslim samotnu kluku bez vaciek ale to sa neda lebo sa to opre o ventily Upraveno 6. březen 2018 uživatelem krtek 2 Citovat
krtek 2 Odesláno 6. březen 2018 Odesláno 6. březen 2018 (upraveno) ty si s tou klukou (po obvode)mimo len par centimetrov vlavo alebo vpravo tak hladaj smer otocenia kluky bez vaciek (bez remena ) vpravo alebo vlavo aby si piesty dostal do roviny staci sledovat piesty 1a2 a 4a3 budu automatiky v tej istej rovine Upraveno 6. březen 2018 uživatelem krtek 2 Citovat
krtek 2 Odesláno 6. březen 2018 Odesláno 6. březen 2018 (upraveno) tu kluku ste mali aretovat hned na zaciatku pred zhodenim hlavy a vedel by si kolko si mimo teraz nemas tusenie na ktoru stranu a kolko stupnov mimo Upraveno 6. březen 2018 uživatelem krtek 2 Citovat
vavy_p Odesláno 6. březen 2018 Autor Odesláno 6. březen 2018 Tak to si náhodou pamatuji.... 1.valec byl výš než 2. A sel nahoru.... takže budu muset kousek couvnout.... Citovat
krtek 2 Odesláno 6. březen 2018 Odesláno 6. březen 2018 (upraveno) no tak mas voditko to je dobre takze kusok dolava naspet Upraveno 6. březen 2018 uživatelem krtek 2 Citovat
vavy_p Odesláno 8. březen 2018 Autor Odesláno 8. březen 2018 Tož problém vyresen. .... a opravdu řemenice s aretací pretocena. ... ale asi o pul otáčky. ..... jinak na hrubo to šlo a na aretaci na setrvaku. .... pak je mne doladění dle hloubkomeru. .... motor si přede jako kočička. ..vůbec netuším jak jsme to zbastlili před rokem..... Citovat
krtek 2 Odesláno 8. březen 2018 Odesláno 8. březen 2018 inak kdesi som videl aj pripravok miesto pretocenej remenice da sa to na nete zohnat ale uz nepametam kde a za kolko Citovat
vavy_p Odesláno 8. březen 2018 Autor Odesláno 8. březen 2018 (upraveno) Jj kluci v servisu mi vytiskl jejich postup a tam je i přípravek na aretaci toho setrvaku. .... takže to jde...... ale takhle to šlo taky..... sice to trvalo dyl ale funguje to. ... Upraveno 8. březen 2018 uživatelem Péťa Necituj předchozí příspěvek Citovat
Hafity Odesláno 8. březen 2018 Odesláno 8. březen 2018 před 3 hodinami, krtek 2 napsal: inak kdesi som videl aj pripravok miesto pretocenej remenice Jako přípravek jsem používal řemenici z Citroena BX, který má řemenici pevnou (XU 1,6 1,8 1,9 2,0 mají konec klikovky stejný).... Možná už jsem to tady psal a možná bych jí i našel.... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.