Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno
před 49 minutami, QuatroX napsal:

Za studena to mám podobné, ted v zime nastartuju cekam cca 15 vterin a jedu, taky to ze zacatku docela dost cuka. Jezdim jen mesto a kratkou trasu, ze se zahreje motor kdyz parkuju u prace. Takze to taky defakto moc netocim, max do 2000 otacek. Asi to neni idealni ale tocit to za studena? Co je lepsi no.

myslím, že většina lidí ve městě to má podobné, samozřejmě vytáčet studený motor je stejný nesmysl, jako ho podtáčet..., chtělo by to přes víkend nějaký výlet s delší trasou :myslim

kolegovi z práce jsem doporučil do citroenu 1.6 HDi, ale nedbal a koupil si před měsícem 1.6 VTi a už přiznal, že to byl omyl--nejede to, jak by chtěl a ráno cuká...:(

Odesláno

Jo jo kolega ma taky 1.6 HDi a je spokojenej a jezdi podobnou vzdalenost. Po zahrati to vzdycky protahnu obcas vytocim, tezko rict jestli to obcasny protazeni pomuze. S vykonem jsem spokojenej, i to cukani bych prekous ale frustruje me spotreba oleje .... :/ btw po kolika se delaj na 1.6 88 kw neví někdo? Každej říká něco jinýho........

Odesláno

Otáčky přes 2000 rozhodně není "vytáčení za studena", otáčky pod 2000 je podtáčení za studena... Teď nepočítám "šolíchání" ve městě po rovině při 50-60km/h, tam to pětka hravě pobere, ale při i mírném kopečku je vhodné podřadit na čtyřku. Já na svém VTi měnil olej po 15tkm a aditivum lil pravidelně po předepsaných 5tkm intevalech, občas v mezičase VIF. Vlastnost motoru byla, že prvních cca 200-300m se nesměl vytáčet z nízkých otáček, pak někdy cuknul, ale jinak jsem s ním neměl žádný problém a klidně bych si ho pořídil znovu. I když ne, nepořídil, ta 1,2 THP je natolik jiná liga, že se to nedá srovnat:mrk

Odesláno

Takze koukam to mame vsichni stejny. Priznam se, ze tohle auto me ozivilo sceny ze starych knih a filmu. Dolevani oleje. Tohle je prvni auto, ve kterem mam sebou olej. Jeste, ze jsem dostal na nej tu fesackou tasticku :). Kdyz jedu soustredene, a obezretne radim, tak dokazu jet bez zacukani. Ale jeste to neumim tak, abych se u toho uvolnil. Rano to necham tak 10 vterin na volnobeh, pak jedu obezretne, nez se to ohreje a citim v motoru jistotu, tak tam po meste tu petku ani moc nedavam. Pak az na rovince kde se muze 70. Spotteba je porad ok. Aditivum v peugeotu nemeli. Tusim, ze uz jsem ho tam nejakej patek nelil.

Odesláno

Hele ty tam máš něco lehce špatně - svíčky, nějakou cívku, lambdu, možná karbon... Ten motor není žádná "slečinka", pobere toho spustu, mnou popisované cukání výše se projevilo pouze v případě humpoláckého dupnutí na plyn v nízkých otáčkách v řádu nižších desítek vteřin po startu. Totéž mně dělaly ostatní auta z mého podpisu kromě aktuální nové 308 a Thálie (ta zase měla jiný problém - nastavení ventilové vůle - ale to je jiná písnička). Jinak si ten motor nechá líbit prakticky všechno, kontrolku motoru a nouzový režim jsem viděl jen jednou a to, když odcházela cívka (díl za 500Kč po slevě). Regulérní provozní otáčky má 1200-6500 / min. A to občasné vytočení si fakt zaslouží (a má při tom krásný zvuk:mrk).

Odesláno

Ahoj,

no 50-60 km/h na pětku fakt nejezdím. To zpřevodování (hlavně pětky) mě neskutečně irituje. Raději bych ve 130km/h netočil 4100 rpm. Dolévání 1 litru oleje na 4000 km je normál ( i dle servisu). Já dolévám cca 5 litrů na servisní interval, tzn co 7 měsíců kupuju 5 litrů pro výměnu a 5 litrů pro dolévání. Pokud budeš v servisu, mimo stavu svíček si nech zkontrolovat stav rozvodů. pokud jezdíš převážně ve městě 50km/h na pětku, viz fórum auto startuje až napodruhé.

Hodně štěstí.

Odesláno

No, když to netrápím do kopce na tu 5, ale jedu na 4 kolem 2200 otáček, tak jsem docela v pohodě. Poslední 3-4 dny bez zacukání. Teď se to snažím provozovat mezi 2-3 tisíci. Ale někdy po rovině jedu na těch 1600. Spotřeba víceméně stejná. Jezdím v kopcovitém Ústí jenom krátký města za 8 l. Měl jsem to v servisu a nic nikde nenašli. Po nastartování je to i tichý, nikde nic neklepe. Co se týká 4 a 5, tak bych je posunul, aby byla 4 víc do města a 5 víc na dálnici.

Odesláno

Tak dneska si mě to vychutnalo. Při ukazované tepleotě 70-80 °C se trojka párkrát při rozjezdu zacukala. Za chvilku 90°C a motor jako beránek. Při krátkém zastavení start a pohodový odjezd. Vidím to buď na setrvalý problém s teplotním čidlem (který ani svolávačka nevyřešila) nebo - a teď pozor, úplně něco jiného. Teď jsem teprve sehnal to jejich aditivum, tak uvidíme. Pak začnu řešit ten 4. válec. svíčka, kabel, cívka - až lambda.

Odesláno

Tak včera ráno. Lehké pocukávání. Pak jsem po pár kilometrech zařadil a zacukalo to víc a rozsvítila se chyba motoru. Dojel jsem s tím do servisu v Ústí (naštěstí to mám kousek při cestě do práce). Diagnostika ukázala chybnou zapalovací cívku na 4. válci. Zkusili ji přehodit na jinej a chyba byla tam. Tak teď čekám, až dorazí a vyměněj to.

Odesláno

No jo, svíčky, cívky, to je základ. Kolik za ní chtějí?

Jinak cívka se dá vyměnit během asi 2 minut na parkovišti i "analfabetem" jako jsem třeba já - stačí sundat deklík shora na krytu motoru (myslím, že je třeba desítka klíč, +/-), pak odpojit konektor na cívce, tahem nahoru ji vytáhnout, nandat novou, zapojit a hotovo). Moc jednodušších věcí na tom autě snad ani není:papa

Odesláno
před 22 hodinami, Ajap napsal:

5-6  stovek předpokládám:)

Koukám že jsi taky z Budějc, znáš tu nějákej dobrej levnej servis kde těm VTičkům rozumí?

Odesláno
Před hodinou, mirda27301 napsal:

Ahoj co ti za ty prachy všechno vyměnili?

Civku. Proste diagnostika, zjisteni zavady, vymena civky a nastaveni nejakych hodnot. Asi nejde jen vymenit civku. A umyli me auto. Kazdopadne to zatim pekne taha. Za studena, v nizkych i vyssich otackach. Spokojenost. 

Odesláno

No ty...xxx :o:o:o Pokud udělali jen to, co píšeš, tak to snad nemá nic společného ani se zlodějinou, to chce nějaké "lepší" slovo. Pokud je špatná cívka, mění se cívka, nic jiného není třeba dělat. Když odešla cívka mně, stálo mně to stovku za diagnostiku (chyba 4. válec), přehodil jsem cívku na jiný, znovu dia (už zadarmo), závada se přesunula, koupě cívky u Magistra Kellyho za 500Kč a zadáčo vlastnoruční výměna na parkovišti před obchodem... Jak jsem psal výš, jednoduššího na tom autě snad ani nic není - ok, možná dolít vodu do ostřikovačů...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...