Fan1s Odesláno 8. září 2017 Odesláno 8. září 2017 (upraveno) Ahoj, mám takový dotaz, už si nevíme rady, zkoušel jsem několik servisů a pořád nic. Máme doma 807cku, 2.0 RFN. Bohužel se potkal motor před cca půl rokem, tak je daný nový, komplet, rozvody, spojka, zapalovací lišta, svíčky, všechno. Už předtím, když jsme auto koupili hlásil palubní PC chybu Antipolution fault. S výměnou motoru změna nenastala, vím, že problém je jinde. Při špatném motoru hlásila diag. chybu na vstřikách, tak se dělali nové, tehdy to nepomohlo a pak se to potkalo. Takže teď na novém motoru jsou nové vstřiky a dá se říct, že je to komplet. Chyba se rozsvítí ihned po startu společně s kontrolkou motoru a nezhasne. Zhasne pouze, pokud ji smažu diagnostikou a cca po 20min jízdy se znovu rozsvítí. Auto jede naprosto bez problému, nepoznám nic na výkonu apod. Pouze při startu, auto nastartuji, nechám běžet na volnoběh cca 2min a pak se jakoby zakucká na 2s až skoro chcípne a hned se zase chytí a jde dál a pak už to neudělá. Tohle uděla vždycky jenom za studeného startu. Jakmile je trochu ohřátě, nikdy se nic nestane. U toho volnoběhu, je to závislé na nevím jak to popsat, takový vysavač. Po startu běží a dokud nevypne vyjet nemůžu, protože když vypíná, tak to právě takto zakucká. Má někdo zkušenost s tímto? Kde začít? Může tohle způsobovat také EGR jako co jsem tady četl v jiných tématech a nebo je již problém na tom odsávání těch splodin? Dá se to nějak vyřešit? Děkuji moc za každou odpověď :-) Upraveno 8. září 2017 uživatelem Fan1s Citovat
HonzaZ Odesláno 8. září 2017 Odesláno 8. září 2017 Ahoj, diagnostikou vymažeš chybu. A jakou chybu, co píše diagnostika? Antipolution fault je všeobecná chyba, takže z toho se nedá nic zjistit. Citovat
Fan1s Odesláno 8. září 2017 Autor Odesláno 8. září 2017 je to auto tchána, já u mazání chyby nebyl a přímo mi ji neříkal, já si říkal jestli to není jedna věc, něvěl jsem, že se pod tím skrývá možností vícero. Zjistím přesnou chybu a dám vědět. Citovat
Fan1s Odesláno 10. září 2017 Autor Odesláno 10. září 2017 Diagnostika hlásí "přisávání vzduhu do výfuku" č. P0410 a podle softwaru Autodata to je "Secondary air injection (AIR) system-malfunction" Citovat
krtek 2 Odesláno 10. září 2017 Odesláno 10. září 2017 (upraveno) na motore by si mal mat vzduchove cerpado ktore vhana vzduch do vyfuku pri studenom motore ,aby ten dodatocny vzduch spalil tu bohatu zmes ktora ide do motora ked sa zahrieva aby vznikalo cim menej emisii a zaroven aby skor nabehla lambda sonda lebo pridavny vzduch v horeni zvysi teplotu spalin je to taka ekosomarina nieco podobne ako egr a toto je sekundarny vzduch Upraveno 10. září 2017 uživatelem krtek 2 Citovat
krtek 2 Odesláno 10. září 2017 Odesláno 10. září 2017 (upraveno) toto http://all4-cars.cz/clientcatalogue/articledetail.aspx?ct=1&cg=&c1=&c2=&c3=&c4=&item=1618~9E3 na hlave valcov je taka klapka ktora pusta a zastavuje vzduch od toho cerpadla tak by som to pozrel ci to neni zatuhnute http://www.ebay.co.uk/itm/EGR-Valve-C4-C5-C8-206-307-2-0-16V-1628FN-Original-Citroen-Peugeot-/132173924568 pokial nema na sebe elektriku a ani vstup na podtlakovu hadicku tak by mal fungovat tak ze ked zacne tlacit cerpadlo otvori sa ked sa cerpadlo vypne zavrie sa , proste ako spetny venttil Upraveno 10. září 2017 uživatelem krtek 2 Citovat
krtek 2 Odesláno 10. září 2017 Odesláno 10. září 2017 tu mas nejake rady jak ten system zkontrolovat http://www.fcd.eu/module/pub/article/16/1686-1194.pdf Citovat
Fan1s Odesláno 10. září 2017 Autor Odesláno 10. září 2017 Moc díky, zkusím se na to vrhnout, vyčistit to a prohlídnout co a jak. Kéžby to bylo jen zasrany a zatuhlý :-) Citovat
krtek 2 Odesláno 10. září 2017 Odesláno 10. září 2017 neni zac ,pozrel by som aj poistku od toho cerpadla ,ci vobec ide napetie na tie piny je to vlastne elektricky kompresor Citovat
MStas Odesláno 13. říjen 2017 Odesláno 13. říjen 2017 V 10. 9. 2017 at 19:44, Fan1s napsal: Diagnostika hlásí "přisávání vzduhu do výfuku" č. P0410 a podle softwaru Autodata to je "Secondary air injection (AIR) system-malfunction" Včera jsem to dělal. Buď kompresor nemaká, nebo přilepený, zanesený zpětný ventil Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.