hardhouse.trip Odesláno 28. listopad 2014 Odesláno 28. listopad 2014 OK. Ještě si to nechám projít hlavou, probereme to, a pak napíšu jak jsme se rozhodli...díky za rady... Citovat
velkybanan Odesláno 28. listopad 2014 Odesláno 28. listopad 2014 Nasetreno taky nic moc nemam jedinej dluh je hypoteka.taky si prevazne delam vse co umim sam.ono je pro mne lepsi platit o 3, 5tisice vic za sve nez za pronajem.a bohuzel nepatrim mezi ty stastlivce kterym barak nebo byt spadly do klina a pak vsude vxpravej jak nemaj hypoteku a v zivote by si ji nevzali ;-) v praci mam takove 2 a jsou to ... i chovanim.ale je to vec kazdeho.ja jsem proto mit svuj byt a je klid.a verte da se to. Citovat
oddie Odesláno 28. listopad 2014 Odesláno 28. listopad 2014 Jen tak mimochodem, jedna obecná věc. Jedním z největších důvodů, proč je tu tolik lidí v takovém ekonomickém průseru, je - možná pro spoustu lidí překvapivě - právě skutečnost, kolik lidí si nechalo vymýt hlavičku masáží o "placení do svého" a "nutnosti" pořídit si vlastnické bydlení, v dalším levelu ještě něco na "investici". Máme totiž světový unikát, v procentuálním zastoupení toho vlastnického bydlení. Toto byl před mnoha lety dobře vymyšlený a extrémně úspěšný projekt investičních skupin, jak extrémně rychle dosáhnout naprosto neskutečného výdělku - který teď splácí většina národa. Většina národa se nechala snadno zblbnout, aby své peníze sypali (byť zprostředkovaně) těm skupinám v naivním domnění, že "platí do svého". To byl fakt geniální tah, klobouk dolů. A je pro mě naprosto nepochopitelné, kolik lidí ani dnes, už 6 let (!) od korekce, která bolestně ukázala, že opravdu nic neroste až do nebes, není schopno v tak zásadní otázce ani zkusit použít trojčlenku na hrubý výpočet... Citovat
punkac Odesláno 28. listopad 2014 Odesláno 28. listopad 2014 Banáne, mezi takovéto také nepatřím, třeba barák byl za pusu, ale už je v něm přes 250 litrů nasypáno, furt není hotový, ale mám času dost, je zánovní střecha, udělaný nový topení i v podlaze a kuchyň, nahoře dvě cimry... Chybí rekobstrukce plotu (to bude větší pálka než to plánované zateplení). Teďka byt už finišuje, chybí dodělat jeden pokoj (v budoucnu dětský) a spropadená koupelna Neříkám, že mi rodiče nikdy nepomohli, ale sami měli taky v životě prd. O to víc mi vštípili, že na co nemáš, to nepotřebuješ Citovat
velkybanan Odesláno 28. listopad 2014 Odesláno 28. listopad 2014 Punkac:s posledni vetou skoro souhlasim.a to jen z toho duvodu ze mam hypoteku ;-) reoonstrukci celkove jedu z vyplat a po 5 letech mam hotovo. Citovat
oddie Odesláno 28. listopad 2014 Odesláno 28. listopad 2014 Hypotéka není sama o sobě špatná. Špatné je často jen její použití... Aneb jako oheň - dobrý sluha, špatný pán. Než si člověk vezme hypo, je potřeba pořádně počítat a uvažovat, nejen zaslepeně vidět jen jednu variantu. Citovat
punkac Odesláno 28. listopad 2014 Odesláno 28. listopad 2014 Oni jsou lidi a lidi.... Třeba já makám od dvaceti nepřetržitě, furt někde nějaký brigády a melouchy. Neříkám, že si někdy rád nedám do volátka, ale furt jsem někomu něco opravoval, dělal a tak, to pak jak bylo v jedné povídce.... brambora k bramboře UNO je na dvoře - je teda fakt, že si udělám spoustu věcí sám, bez toho by to šlo horko těžko... Třeba nyní to děláme se zhruba stejně starýma kámošema( co už pomýšlejí na svou rodinu) tak, že j"á umím elektriku a vodu, on umí zdít".... Tak se navzájem pučujem na své stavby Citovat
P607Olda Odesláno 28. listopad 2014 Odesláno 28. listopad 2014 hardhouse.trip: rád s tebou budu dobře vycházet, ale když už jsi nastolil takové ožehavé téma: Takže jestli dobře rozumím, dlužíš 350 t. Co jsi za ně pořídil? Vždyť jsi v průseru, uvědomuješ si to? dostat se do ještě daleko většího? To snad nechceš? A to se profesně zabýváš vyrovnáním bankrotů, nebo něco takového. Anebo je v tom něco jiného (udělat odborně vlastní bankrot?) Ale to by ses nás tady veřejně neptal... Citovat
punkac Odesláno 28. listopad 2014 Odesláno 28. listopad 2014 Oldo, mě právě příjde, že si říká "jsem v průseru, tak uděláme vyšší level, ať to stojí za to" Doufám, že se pletu Citovat
velkybanan Odesláno 28. listopad 2014 Odesláno 28. listopad 2014 Elektriku delam uz 15 let s nemuzu rict ze to umim vse:-D to bokem.jinak jsem na tom podobne.voda, plyn, elektrika, nektere zed. Prace mimo klas. omitku. Citovat
punkac Odesláno 28. listopad 2014 Odesláno 28. listopad 2014 Elektriku delam uz 15 let s nemuzu rict ze to umim vse:-D to bokem.jinak jsem na tom podobne.voda, plyn, elektrika, nektere zed. Prace mimo klas. omitku. Tak domovní instalaci snad zvládneš komplet, ne? Nikdo nechce zapojovat nějakou pasovku I když to by taky šlo :) O to ale nejde.... Snažil jsem se pouze nastínit, že jsou jiné možnosti, jak se domoci bydlení i bez hypo Citovat
velkybanan Odesláno 28. listopad 2014 Odesláno 28. listopad 2014 Vyklepavat dluh dluhem.pak se neco stane a co udelas? Pochopim bez dluzny a mam moznost bytu za vyborny prachy.jinak je to asi k nicemu Citovat
P607Olda Odesláno 28. listopad 2014 Odesláno 28. listopad 2014 Jsem toho názoru, že když děcko odchází do života, případně má svatbu atd., tak by rodiče měli poskytnout základ ve výši asi 15 platů, tedy zhruba 300 t. Aby nezačínal s holým zadkem a s dluhy. Stejně tak si myslím, že úspory "pro každý případ" by rodina měla mít zhruba v této výši. Prosím, nepište mi, kde to vzít. Tak, jako se nemovitost a majetek dědí z generace na generaci, prostě každy sebe živí sám, ale tento polštář má k dispozici, dostane ho od rodičů a pak ho předá dětem. Akorát jde o to, nerozházet ho, ale zhruba udržet. Samozřejmě, mezi 20 až 30 lety člověk míň vydělává a víc se zařizuje, ale pak mezi 40 až 50 už vydělává víc a spotřebuje míň... Citovat
oddie Odesláno 28. listopad 2014 Odesláno 28. listopad 2014 Majitel baráčku, kde jsme bydleli v nájmu, měl nějaké exekuce. Dolepoval to jak to šlo, pak vzal jednu půjčku a zamázl 3 najednou, asi 250tis. Říkal jsem si, je pokoj, za rok zas. Pak jsme se stěhovali, protože sliboval dostavbu jedné místnosti, ale furt nic a už jsme se nevešli. Měsíc po odstěhování jsem náhodou našel na barák vypsaný prodej nucenou aukcí, koukám do popisu a v příslušenství dluhy za 2M. Kam to stopili netuším, ale to už byl zjevně úmysl hrát to na osobní bankrot. Citovat
punkac Odesláno 28. listopad 2014 Odesláno 28. listopad 2014 Oldo, dostal jsem od rodičů půlku platby na můj tehdejší nájem (nájem byl 4500 v Mojžíři - hoďte si to do ggoglu, ať víte, co to je a kde to je ) po dobu cca roku a staré nádobí, peřiny, postel. To co mám nyní je už jen má práce. Nepopírám, že si nepůjčím třeba 5000 od rodičů na kachličky, ale jen když vím, že to z výplaty hned dolepím. Jinak čekám a šetřím. I kdyby v tý kuchyni ty kachličky chyběly půl roku, nejsou životně důležité Je pravda, že na UL mám nadprůměrný příjem (nejsem, žadný moneyžer - ale dělník v montérkách) a s přítelkyní se to šetří a buduje pěkně a snadněji. Ale od toho to je být v páru Citovat
skuci Odesláno 28. listopad 2014 Odesláno 28. listopad 2014 Hoši, a má tu někdo úvěr ze stavebního spoření od "lišky"? Rozhodl jsem se koupit svůj první vlastní byt, jelikož léta podnájmu už mě prostě přestaly bavit... Jenže mám resty cca 350k, který bych tím chtěl spláchnout, jelikož splátky neúčelových úvěrů a splátka hypotéky by naprosto nepřicházely v úvahu. Takže - ptal jsem se u různých bankovních institucí, a samozřejmě žádnejch 100%, ale hlavně k hypotéce by na vybavení poskytli tak max. 100k, což nestačí.e Nakonec jsem sehnal kontakt na jednu paní od ČMSS...donesl jsem ji potřebné doklady, a ta mi řekla, že banka mi poskytne úvěr na koupi toho bytu, a s těmi 350k - prý je pošlou po odeslání peněz na koupi bytu, že prý musím předtím nahlásit, co se tam vše bude opravovat,atd..., že pak přijde odhadce a udělá odhad o ceně současné a ceně budoucí...a do 9 měsíců že prý musím donýst soupis dokladů, co se tam vše dělalo, atd... prostě mi řekla, že neúčelově to nejde, ale jde to udělat tak, aby ty peníze poskytly formou rekonstrukce, a podle toho potom musí být na to doklady... Chci se zeptat - jak to funguje když přijde odhadce od ČMSS před koupí bytu? Nafotí fotky, a pak následně někoho posílá ČMSS na kontrolu jestli rekonstrukce proběhla? A jak s těmi doklady? Předpokládám, že musí být vystaveny až po koupi? Řešil to takhle někdo? Nebo znáte takhle někoho? no tak jsem si přečetl pár příspěvků a musím upřímně říct, že teda musíš mít sakra koule na to s takovým dluhem řešit vlastní bydlení a ještě k tomu přes SS... no řeknu ti k tomu pár postřehů z praxe 1) od loňského roku, vše, co má společného Liškou a jejich dodatky ke smlouvám, kdy si tam dali řádek, že jakoukoliv změnu, úpravu splátek nebo doplacení ti "MOHOU SCHVÁLIT" a v praxi bohužel už několikrát neschválili, tak lituju lidi, co to tam mají, protože kromě smrti a u manželů rozvod se z toho člověk prakticky nevyváže, takže jestli stavebko tak né Liška... oni všechny SS mají prakticky stejný podmínky... 2) samozřejmě nevím, jak seš na tom s příjmy a kolik platíš na těch 350tis, ale vzhledem k tobě úvěru u bank max 96měs. a když budu počítat že celkově i s úroky zaplatíš přes 500.000 tak to tipuju někde když dobře 4500Kč/m a výš.... 3) ty si samozřejmě můžeš vzít peníze na rekonstrukci,koupi a k tomu neúčelovou část, vše za stejné podmínky a úrok, ale tento součet všeho nemůže přesáhnout 90% hodnoty nemovitosti, takže pro tebe jedinou možností je sehnat nemovitost, která se nemůže dlouho prodat, je tudíž cenově podhodnocená, nebo je třeba dům v exekuci, nebo insolvenci, tím pádem hodně podstřelená cena. Banka ti samozřejmě nedá peníze na vybavení, to se dá ale také pořešit poté nějakou částí z SS, každopádně banky nepotřebuji vidět faktury o rekonstrukce, takže v případě, že si ji budeš dělat svépomoci, tak dokážeš na věcech jako je malování, pokládka podlahy apod... ušetřit spousta peněz, to samé u věcí, které mají nějakou hodnotu, ale budou někde v akci, tím si vytvoříš prostor na to, aby sis z rozdílu mohl koupit vybavení. Z celkové částky ti mohou dát až 20% neúčelové části, které by ti mohli pokrýt těch 350tis., ... jestli chceš můžu ti s tím helpnout, ale z hlediska budoucnosti je to hodně na hraně a já osobně bych asi moc klidný spánek neměl... oddie: kdo má hypotéku apod... a nemá ji pojištěnou proti věcem, jako je neschopenka, smrt apod... tak je to totální sebevrah a je jen otázkou času, kdy se jeho nemovitost bude někde prodávat v dražbě! Citovat
oddie Odesláno 28. listopad 2014 Odesláno 28. listopad 2014 K tomuto tématu doporučuji důkladně přečíst ty pojistné podmínky toho pojištění proti neschopnosti atd., nad nimi by se asi taky hodně lidí podivilo, co to vlastně podepsali a co si mysleli, že to dělá a ono vlastně nedělá. Tipnu si, že to ví a četla jestli desetina klientů, tak moc. Já to třeba u hypo neměl, protože to bylo zbytečné, ba řekl bych spíš dokonce výsměch než pojištění. Citovat
oddie Odesláno 28. listopad 2014 Odesláno 28. listopad 2014 A jen tak mimochodem, poměrně kouzelné čtení o lidech z oboru bankovnictví, doporučuju přečíst, než si půjdete povídat s těmi osvědčenými makléři http://technet.idnes.cz/bankeri-podvody-studie-science-dm2-/veda.aspx?c=A141119_160027_veda_pka Citovat
skuci Odesláno 28. listopad 2014 Odesláno 28. listopad 2014 tak já se bavil o pojištění neschopenky a smrti a né bankopojištění, které se sjednává k hypo! jinak jednoduché pravidlo... člověk, který je zaměstnán v České spořitelně = doporučuje produkt České spořitelny, zaměstnanec Komerční banky doporučí jen Komerční banku... příklad já, mě je eventuelně jedno, kde to klientovi zařídim, protože já nemá žádný profit z jedný nebo druhý banky navíc, tak vybírám podle toho, kde mají lepší podmínky, úrok apod... to jen tak na vysvětlenou Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.