Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: sloters

Zdravím,pořád se mi objevuje tahle domovská stránka http://www.online-service.cc/ nevíte jak se toho zbavit?

Zkoušel jsem Nod 32,Awast,AVG,Spybot,Adware ale nic z toho nepomohlo.Ještě používám Kerio a Tiscali hlídače.Co S tím?

Dík

Musis si prenastavit v prohlizeci domovskou stranku a pak by to melo byt OK...

Odesláno
Původně zaslal: sloters

Zdravím,pořád se mi objevuje tahle domovská stránka http://www.online-service.cc/ nevíte jak se toho zbavit?

Zkoušel jsem Nod 32,Awast,AVG,Spybot,Adware ale nic z toho nepomohlo.Ještě používám Kerio a Tiscali hlídače.Co S tím?

Dík

Marda: myslím, že to už zkoušel.:super

Velmi pravděpodobně jde o trojana - jmenuje se Magise a není to právě sranda se jej zbavit;)

Něco o něm najdeš tady, ale pokud je to jen trochu schůdné, doporučuji přeinstalovat a záplatovat Windows.

(tohoto trojana budeš odstraňovat možná déle, než reinstalovat systém a navíc ti může tou dírou, kterou vlezl poprvé, vlézt do systému znova):roll

Odesláno

Jo tak jako nevim nekdo to nezkusi a pak se pta ne ze bych nekoho chtel podcenovat ale prvni co me napadlo... Jiinak jak rika kurt nejlepsi na takovy blbosti je reinstalovat system nejucinejsi a nejrychlejsi reseni zvlast kdyz je to neco zakernyho:super

Odesláno

Ja dokonce, kdyz mi nekdo takovy pocitac prinese, preinstalovavam temer pokazde. Alespon si to uzivatele pamatuji a davji vic pozor, kdyz sem tam o neco prijdou...

Odesláno
Původně zaslal: Peta

Ja dokonce, kdyz mi nekdo takovy pocitac prinese, preinstalovavam temer pokazde. Alespon si to uzivatele pamatuji a davji vic pozor, kdyz sem tam o neco prijdou...

Presne tak a pak si pamatuji ze si maji davat bacha ale nikomu data neztratim ja si je vzdycky nekdee zalohuju aby o ne nekdo neprisel.

Odesláno
Původně zaslal: Marda106Presne tak a pak si pamatuji ze si maji davat bacha ale nikomu data neztratim ja si je vzdycky nekdee zalohuju aby o ne nekdo neprisel.

To ja pochopitelne taky umim, ale to uz musi byt dobry duvod - treba strejdovo ucetnictvi :D A to ten jeho pocitac mam na ponku tak sestkrat rocne :D

Podle mych zkusenosti je takova drsna cesta nejucinnejsi - nechat si pocitac alespon tyden a ztratit nektera data. Pak si davaji pozor, na co se muze klikat :roker

Odesláno
Původně zaslal: Peta

Původně zaslal: Marda106Presne tak a pak si pamatuji ze si maji davat bacha ale nikomu data neztratim ja si je vzdycky nekdee zalohuju aby o ne nekdo neprisel.

To ja pochopitelne taky umim, ale to uz musi byt dobry duvod - treba strejdovo ucetnictvi :D A to ten jeho pocitac mam na ponku tak sestkrat rocne :D

Podle mych zkusenosti je takova drsna cesta nejucinnejsi - nechat si pocitac alespon tyden a ztratit nektera data. Pak si davaji pozor, na co se muze klikat :roker

No jasne nejucinejsi cesta jak je donutit davat si majzla a jako taky jsem to par lidem uz udelal protoze jsem u nich byl asi 3x do mesice tak me to stavlo ze jsem udelal takovy nenapadny ztraty dat.. Ale kamaradum bych to neudelal. Nejhorsi je ze dost casto nevedomky delam i sobe ztraty dat ktere jsem nechtel..:super

Odesláno

Reinstal widli bych videl az jako krajni reseni, ono pokud mate poladenej system tak to chvili trva dat znova dokupy.

Odstranit se da vsechno, neco hur neco snadneji...

Jinak ja osobne pouzivam Kerio personal firewall a nikdy jsem nemel problem, vse co chce do systemu se musi zeptat. Na kolejich jsem mel jenom ten a nikdy jsem vir ani trojana nechytl, no ale samozrejme to neni vsezachranujici pokud spustite pochybnou prilohu nebo povolite neco co se povolit nema :D

Odesláno
Původně zaslal: Emiš

Reinstal widli bych videl az jako krajni reseni, ono pokud mate poladenej system tak to chvili trva dat znova dokupy.

Jinak ja osobne pouzivam Kerio personal firewall a nikdy jsem nemel problem, vse co chce do systemu se musi zeptat. Na kolejich jsem mel jenom ten a nikdy jsem vir ani trojana nechytl, no ale samozrejme to neni vsezachranujici pokud spustite pochybnou prilohu nebo povolite neco co se povolit nema :D

No mě i odstraňování podobných potvor živí, takže to, co jsem psal, mám pochopitelně podepřeno nemalými zkušenostmi;)

Můžeš mazat, resetovat protokoly, čistit hosts, fixovat LSP, ale nevyplatí se to. Nikdy to nebudou čistý Windows, vždycky jenom vyléčený.

Ale nejdůležitější je to, co tady psal Marda106 - naučit se chovat na internetu a nevěřit všemu. Pak se můžeš obejít bez takovýchto starostí.:super

Odesláno
Původně zaslal: Kurt

Původně zaslal: Emiš

No mě i odstraňování podobných potvor živí, takže to, co jsem psal, mám pochopitelně podepřeno nemalými zkušenostmi;)

Můžeš mazat, resetovat protokoly, čistit hosts, fixovat LSP, ale nevyplatí se to. Nikdy to nebudou čistý Windows, vždycky jenom vyléčený.

Ale nejdůležitější je to, co tady psal Marda106 - naučit se chovat na internetu a nevěřit všemu. Pak se můžeš obejít bez takovýchto starostí.:super

Dovolim si ti trochu oporovat, Win po trojanovy a jiné havěti se dají vyčistit na 100%, ale né vždy. Záleží co to je za hajzlíka. Jinak funkční nástroje jsou již zmiňovaní Hijackthis, prohledání registrů, popř. kontrola Windows adresáře, atd (dalši tu zmiňované nástroje a ,monhé další). Vcelku velký pomocník je take jv16 PowerTools 2005. Jinak ohledně zabezpečení PC proti nezvané pakáži dneska existuje mraky možností a SW jak si PC ochránit, jen nikdy to není 100%. Doporučiji NODA32, Kerio Personal Firewall, Kerio WinRoute Firewall + doprovodné SW, používám a zatím no problemo.

Odesláno

ten trojan je pěknej hajzl, nám to doma úplně rozk.... Pc. A je to čímdál tím horší, musíme to všechno předělat. Což mně naštvalo, protože se mi smažou uložené eRZety a auta v Extreme rally...:grr

Odesláno
Původně zaslal: Hadra

ten trojan je pěknej hajzl, nám to doma úplně rozk.... Pc. A je to čímdál tím horší, musíme to všechno předělat. Což mně naštvalo, protože se mi smažou uložené eRZety a auta v Extreme rally...:grr

Hadro, tak to Rallye odinstaluj a potom zálohuj to, co po něm zbude!:super

Odesláno

A cotakhle uložit profily nebo soubor popř. adr. kam se ukládají z hry : auta, kolo které si projel a tak. Nebo by to můžeš zatálohovat celé včetně registrů k té hře.

Odesláno
Původně zaslal: Tazman

A cotakhle uložit profily nebo soubor popř. adr. kam se ukládají z hry : auta, kolo které si projel a tak. Nebo by to můžeš zatálohovat celé včetně registrů k té hře.

Presne tak bud udelat tak ze vsechno zalohuju pokud vim co a jak a kdyz ne dam odinstalovat hru a vse co zbude si zalohuju....:super

• O 4 týdny později...
Odesláno

Měl jsem ho také, byla to asi hodinová bitva, pomocí jednoho softiku, fakt si nevzpomenu na název, možná ho doma vyhrabu. Ale fakt je to s.r.a.n.í. Je to vůbec ještě aktuální

Guest minimaxa
Odesláno

Co já se s podobnými starostmi natrápil, ve většině případů mi třeba pomohla taková blbina, jakou je při provádění čištění nějakým čističem a následném restartu PC vypnutí \"nástroje pro obnovu systému\" a bylo po červíkovi ;)

Jinak mi v PC funguje Microsoft AntiSpyware a maká docela dobře. V kombinaci s AVG Free a Kerio P.F. je to dobrá ochrana, a lezu prakticky všude :papa

[upravil dne 17.2.06 minimaxa]

Odesláno

pokud někam klikneš a dáš dobrovolně nainstalovat, tak ti nepomůže ani firewall, spyware nic. Děláš to dobrovolně a je to jen tvoje blbost kterou si časem vyžereš až do syta. Vim jak pěnil kolega, když mu tam každejch pět minut skočilo okno s nějakym online casinem :-)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...