Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

P406 2.0 HDI závada žhavení a regulace tlaku paliva

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím a prosím zkuste poradit ohledně dvou závad,

mám P406 2.0 HDI 80 Kw 2003, kolem vánoc se mi asi na týden rozsvítila kontrolka autodiagnostiky, pak na týden zhasla, pak zas týden svítlila, pak ca 2 týdny zase v pořádku a ted už opět svítí. Vždy doprovázeno známou hláškou Antipollution system defectite. Vin je VF38ERHZF81630671, auto by němělo mít FAP filter.

Našel jsem, že by to snad mohl způsobovat DRV ventil, protože při vypnutí klíčku se stane že motor ještě tak 2 vteřiny běží než se vypne (udělá to takto tak 1krát z 5, nedělá to pokaždé), většinou když motor pár minut před vypnutím běží na volnoběh. Zaráží mě ale, že se auto jinak chová naprosto normálně, nekolísají otáčky, starty OK, neztrácí výkon, nepadá do žádného nouzového režimu, ať jedu jakkoliv.

Druhá podivná věc je žhavení, auto sice normálně žhaví, ale po nastartování ještě dožhavuje cca 2 až 3 minuty ! ať je -20 nebo +20 stupnů. Jakmile už je motor teplý, tak pak při dalším startu už nedožhavuje. Žhaviče, relé žhavení a i snímač teploty chlad. kapaliny jsou nové.

Diagnostika vypsala tyto kody závad:

P0380...obvod relé žhavení, zablokováno v sepnutém stavu, trvalá závada

P0100...průtokoměr, skrat na kostru, příliš malá dávka, trvalá závada

P1138... obvod regulace tlaku paliva, požadavek na zastavení, regulátor stále aktivní, trvalá závada

a pak ještě P0571 ... brzdový spínač, ale to asi nebude s tím mít nic společného

Můžete prosím podle kodů přiblížit, co konkrétně je zlé?

Na jaře mě čeká STK, což už by teď po novu byl asi problém s těmito chybami, i když auto jako takové se jeví OK a hlavně to chci mít sám pro sebe v pořádku.

Předem děkuji za odp.

Odesláno

dozhavovanie je normalne ,ked vytocis cca nad 1800 otaciek vypne sa ak otacky padnu znovu zapne trva to az pokym sa motor trochu neohreje potom sa to vypne nadobro 

Odesláno

s těmi otáčkami máš pravdu, zřejmě to tedy bude v pořádku a ta hláška z diagnotisky je možná stará nesmazaná po opravě, uvidím co ukáže dia teď. Jen mě zaraží, že to trvá tak dlouho, podle servisního manuálu by to tak dlouho být němělo. Děkuji !

• O 3 měsíce později...
Odesláno

Ahoj,

díky moc, pak je to žhavení tedy v pořádku. Ta hlavní závada P1138 byla nakonec DRV ventil, respektive asi spíš jen ten okroužek, který by oproti novému poloviční. Po výměně za nový DRV šlape opět jak má.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...