Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Hm, jedny 38 mám po synátorovi, ale je to sportovní bota (HAWX 110), nic pro holku.

Jasně, dřevěné jádro nemusí být tvrdé, to tak vůbec není, dřevo má tu výhodu, že ztrácí věkem vlastnosti jen minimálně. Což u těch pěn tak není. Dokonce i Atomic, propagátor všech těch pěn se poučil a jeho top modely jsou s dřevěným jádrem. Ono to není kus prkna, je to sendvič, takže vlastnosti záleží od toho, jak se poskládá. Jde o to, že dřevěné jádro je prostě dražší a výrobce by ti nejraději každej rok prodal jedny nebo i dvoje lyže, životnost je naopak sprosté slovo. Ale jak píšu výš, pokud řešíš lyže parametry na papíru, neděláš dobře. Vyber výbavu k botám a lyže si půjčuj (lepší ve městě, ne přímo na horách, za týdenní půjčovné zaplatíš i polovinu a máš výrazně lepší výběr i lyže), vyzkoušej co ti vyhovuje a pak si lyže pořiď. Já přesto, že lyže mám, půjčuji si taky, protože chci zkusit, jak se materiál mění, jestli má smysl inovovat. Jestli je nějaká technologie, která by mne vyloženě nedchla, zaujala... Který model lyží máš na mysli.

Přezky ještě záleží i konstrukce, lepší modely boty mají přezku konstruovanou tak, že ze velmi snadno zapíná, jakoby dvoukloubově... Některé boty klamou tím, že mají mikro jen na jedné přezce, což někdy může pomoct, v konečném důsledku je to ale k ničemu (ale můžem napsat, že mikro, on se někdo chytí).

Na lyžích jsem za těch 35let už něco zažil, je to můj nejoblíbenější sport. Každý rok se věnuji novému materiálu, pokud se dá, tak jo zkusím. A celkem pravidelně zažívám, jak si lidi kupují velký boty. Jakou konfekční velikost normálně nosíš? Změřil sis chodidlo? Změřil sis i jeho šířku? Ono u bot se blbě radí, člověk musí zkoušet, zkoušet a zkoušet...

Upraveno uživatelem Pacho69
Odesláno

No jo ale v tech pujcovnach dělají takový vocasi ,ze když jim řeknu ze chci půjčit lyže s dřevěným jádrem budou na me tupě zirat.

Druha věc jak mám poznat co mi sedí a dobře jede když nepoznám při jizde rozdíl mezi lyzema jako lajk?když mám prd najezdeno?

Odesláno

Charlie: Viz SZ. Časem to poznáš, a pokud ne, tak je jedno co si koupíš :P. Rozdíl mezi lyžema taky poznáš. V dobrých půjčovnách pracují i lidi, co tomu rozumí a umí poradit, zvlášť v testovacích centrech. Často udělá hodně i servis lyže. Kdy tam přijdeš, neříkej, že "nevíš" co chceš. Řekni, že chceš zkusit lyži na horší terén, hlubší sníh, nemusí být rychlá, spíš ovladatelná, krátký oblouk. Udělej si pak poznámky, co ti dal (udělej si fotku), jak sis na tom zalyžoval, co ti nevyhovovalo, co se ti líbilo. Můžem pak řešit, co i vezmeš příště. Teď se nemáme od čeho odpíchnout.

Jsou dvě možnosti - chceš si to užít a nějak se rozvíjet a třeba se tomu věnovat - pak to má smysl řešit nebo si chceš občas zajezdit a nic si nepůjčovat, pak to nemá smysl řešit, použiješ obecné rady (lyže o 10-15cm kratší, spíš krátký oblouk, rozumná bota) a pojedeš si užít hory. A dál budeš fungovat s tím, že nepoznáš rozdíl mezi lyžema. Obě možnosti jsou v pořádku a obě ti dávají možnost užít si hory. Tak to prostě je.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...