Charlie 607 Odesláno 24. květen 2018 Autor Odesláno 24. květen 2018 Začala se mi asi hlásit spojka. Už delší dobu zabírá až nahoře, ale neklouže. Od úterý ale pozoruju následující: při rozjezdech, popojíždění a hlavně při couvání z garáže kdy vyjíždím prakticky na volnoběh auto jakoby cuká, záběr není plynulý. Nejvíce je to znát právě v nízkých otáčkách a práci se spojkou. Ale i normálně při přeřazování za jízdy je to znát, i když tam je to jen chvilička. Spojka jinak vypíná dobře, v tahu jsem si nevšiml že by klouzala. Bude to lamela v háji? Nebo něco jiného? Citovat
brutall Odesláno 24. květen 2018 Odesláno 24. květen 2018 Mě, když odešla spojka, tak ráno vrzala při sešlápnutí pedálu a v poledne se propadl pedál a bylo. Citovat
ozzy56 Odesláno 24. květen 2018 Odesláno 24. květen 2018 pokud neklouže, neřešil bych, těžko říct, proč to cuká, zkus dát více otáček ale v zásadě neřešit, ono se to později ukáže samo..., lamelu jsem už dlouho neviděl sjetou, většinou je to přítlačákem, resp. jeho talířovou pružinou, která se časem a používáním ,,unaví'' a nepřenese točivý moment motoru Citovat
brutall Odesláno 24. květen 2018 Odesláno 24. květen 2018 Podle mě, se nejdriv vyhřeje ložisko ,který se vytrhne z prítlačáku. Je to nejslabší článek spojky na 2,2hdi. Citovat
Charlie 607 Odesláno 24. květen 2018 Autor Odesláno 24. květen 2018 Díky. Se zařazenou rychlostí už to jede v pohodě a naprosto bez problému. Odpoledne pojedu s vlekem tak uvidím co to bude dělat v kopci. Víc otáček jsem taky zkoušel, ale to trhání je cítit taky, prostě jak se pracuje se spojkou tak je to na pedálu cítit a i na tahu auta. No uvidíme, hrabat se mi v tom zas nechce když neklouže. Počkám co z toho bude, snad nezůstanu někde v zahraničí. Citovat
brutall Odesláno 24. květen 2018 Odesláno 24. květen 2018 Může to být klidně i posilovačem-vydřený gumičky. Citovat
Charlie 607 Odesláno 24. květen 2018 Autor Odesláno 24. květen 2018 Jinak dneska jsem si zkusil kolik ujeden pepé na rezervu, no plných 43km, zdechlo mi to na křižovatce, s vlekem, asi 500m od benzínky. Tak jsem odpřágl vlek, zatlačil ho na ostrůvek s trávou, auto zatlačil k druhému ostrůvku abych co nejníň překážel a hurá na pumpu. Koupil jsem 10l kanystr, natankoval do něj 11litrů nafty, nalil to do auta, 5x klíčkem spustil čerpadlo v nádrži a na druhé zastartování motor naskočil, dojel jsem dotankovat do plna. Tentokrát mi to vyšlo fakt blbě a doufal jsem, že tam dojedu, palubák ukazoval dojezd ještě 40km. Prvně po 13letech co mi došlo palivo. Citovat
Charlie 607 Odesláno 25. květen 2018 Autor Odesláno 25. květen 2018 Pozoruji ještě tu spojku a všiml jsem si, že jakmile se dotknu spojkového pedálu je slyšet takový divný zvuk, a je to slušet celou dobu co je spojka sešláplá, je jedno jestli na ní jen s lehoučkým tlakem položím nohu, nebo ji vyšlápnu až na podlahu, zvuk je pořád stejný. A jeho intenzita se mění s otáčkama. Nevím jak ten zvuk popsat, je to jak kdyby se něco spustilo, takové hučení. Citovat
Milan+ Odesláno 25. květen 2018 Odesláno 25. květen 2018 Asi ložisko, ale to je stejně kvůli práci na celý set. Citovat
pagot Odesláno 25. květen 2018 Odesláno 25. květen 2018 (upraveno) mě dlouho vibroval pedál cca 100tis když jsem to točil nad 3000 a pak řadil a pak začalo auto při rozjezdu pocukávát přesně jak popisuješ a pak klekla spojka...ložisko po výměně celého setu se pocukáváni při rozjezdu objevilo znovu ale výrazně měně, ale byl jsem klidný bylo vše nové a najel jsem dalších 50tis a pak z důvodu nevratné ekologie prodal. Upraveno 25. květen 2018 uživatelem pagot Citovat
Charlie 607 Odesláno 25. květen 2018 Autor Odesláno 25. květen 2018 Byl jsem teď v servisu a tohle je prý dvouhmotý setrvák. Tak jsem si nechal zjistit cenu, uvidíme. No a bude se dělat komplet spojka. Citovat
Milan+ Odesláno 25. květen 2018 Odesláno 25. květen 2018 U dvouhmoty máš zvuk stále stejný i když se zvyšují otáčky, je napevno, ložisko se roztáčí dle motoru. Jsem zvědav kolik to nacení. Citovat
Charlie 607 Odesláno 25. květen 2018 Autor Odesláno 25. květen 2018 (upraveno) Takže update, je to ložisko. Tak tak jsem dojel domu. Na křižovatce se propadl pedál, stačil jsem tam dát dvojku a na tu frčel 2km domu, pedál zůstal v půlce, tak jsem ho nohou vytáhl. Doma při vyřazení už zůstal na podlaze - rukou jsem ho zvedl a auto zatlačil do garáže. Ve středu půjde na výměnu spojky. Měla by tam být 240mm spojka, cena za sadu s dvouhmotou 10tis plus cca 1500 ložisko a 800 krk, k tomu práce no bude to zas veselé. Ještě dotaz, olej z převodovky bude muset ven, že? Upraveno 25. květen 2018 uživatelem Charlie 607 Citovat
ozzy56 Odesláno 25. květen 2018 Odesláno 25. květen 2018 ano, musí se vypustit před demontáží převodovky Citovat
Milan+ Odesláno 25. květen 2018 Odesláno 25. květen 2018 Co tam za 10000 budou dávat? Jaká značka? Citovat
Charlie 607 Odesláno 25. květen 2018 Autor Odesláno 25. květen 2018 (upraveno) Značku nevím, asi Luk, budem řešit až ve středu. Koukal jsem k Badisakovi do eshopu a má tam sadu Luk taky za 10tis, bez vodícího ložiska, s dvouhmotou. Takže cena bude asi ok. Nebo co by jste doporučili? Původně jsem si chtěl díly objednat sám, ale četl jsem že jsou se spojkovou sadou někdy problémy a pak by reklamace byla složitější, tak to raděj nechám na servisu. Ok, tak olej ten si objednám, ať mi tam dají rovnou nový. Upraveno 25. květen 2018 uživatelem Charlie 607 Citovat
Charlie 607 Odesláno 31. květen 2018 Autor Odesláno 31. květen 2018 Tak jsem auto odvezl do servisu, snad to vše půjde dobře. 8km do servisu bez spojky, zajímavá zkušenost, řadit jde překvapivě dobře. Naštěstí jsem se nemusel nikde rozjíždět, od domu to mám z kopce a na křižovatkách jsem měl volno. Využil jsem dvojku, trojku i čtyřku. Citovat
Charlie 607 Odesláno 31. květen 2018 Autor Odesláno 31. květen 2018 3litry, mám náplň 2,6litru - převodovka ML6CL Citovat
Milan+ Odesláno 31. květen 2018 Odesláno 31. květen 2018 Tak já už jezdím taky, jen jsem byl varován před luk rep set, jsou to repase sady, několikrát prý znovu ven. Takže jsem dal valeo. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.