Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Už vopred sa ospravedlňujem, že som nešiel do bazáru, viem, kto ma tu bude riešiť (Prema že :-) ), ale píšem iba kvôli tomu sem, či sú tu aj iní s mojou nepríjemnou skúsenosťou. Predminulý rok, som sa rozhodol vyčistiť si šošovky v xenónoch, a zistil som poškodenie snáď najlacnejších dielov v reflektoroch. Plastové parabolky boli teplom poškodené, proste reflexná vrstva v spodnej časti na oboch bola už teplom poškodená - vypečená - a tým pádom aj matná, tzn. že  pohlcujúc matným povrchom teplo  sa bude degradácia určite zrýchľovať, výbojky tam mám snáď ešte pôvodné, najazdené 190000 km, už svietia moc mizerne, keď je tma a mokro, tak určite lepšie by posvietili aj H4, plánujem výmenu výbojok, ale nechcem vidieť, ako už odvtedy po dvoch rokoch vyzerajú tie parabolky. Chcem sa spýtať, či mi niekto nevie poradiť, či je možné tie parabolky niekde zohnať (v servise samo že celý reflektor za 1000 euro+). Alebo sú iba dostupné možnosti vrakoviská, alebo z Poľska svetlá za cca 600 euro. Prípadne, ak by mal niekto komlet svetlomety alebo iba 100 percentné parabolky za rozumnú cenu, potešilo by ma

Upraveno uživatelem fifi
Odesláno

Nějak nechápu ale Ok ......  nejlevnější budeš mít když vytáhneš čočky..... vyčistíš čočky, vyměníš D2S výbojky za origo ( ne čína ) a paraboly necháš znova pokovit..... staré paraboly budou na tom podobně ....... nebo koupit dobře na vrakáči  celé světla z nějakého mladého modelu

Odesláno

Dík Judes za link, skúsim to, a taktiež ďakujem Premovi  ( i keď za jeho rady som mu už dopredu poďakoval) :-) .  Každý kto si prečítal môj príspevok tak zistil, že šošovky som si čistil, a podotýkam, že pri prípadnom riešení paraboliek ich vyčistím znovu. DS2 si kúpim od seriózneho výrobcu, lebo mi je jasné, že keď mi tam čínska exploduje, tam parabolky vymeniť  stačiť nebude :-) .  Skôr mám po dvoch rokoch obavy, že keď parabolky vyberiem, tak už budú mať od tepla aj deformovanú geometriu v mieste poškodenia, nielen reflexnú vrstvu....ovšem som si vedomý, že teraz predbieham udalosti. Takže ešte raz dík.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...