radio8 Odesláno 29. listopad 2016 Odesláno 29. listopad 2016 Ahoj 407ckari. Témat ohledně FAPu je tu přehršel.Vse jsem procetl,ale nikde nenašel odpověď.Zakoupil jsem z bazaru 407 SW 2007 2.0 HDI.Nikdo mi nedokázal odpovědět.Da se nějakým způsobem zjistit zda mam funkční fap?Zda je on nebo off.Regeneraci jsem po 700km nespozoroval.Jezdim převážně dalnici.Pod plnym plynem se za mnou line černý dým.Technická byla delana 15.11.2016.Na displeji se mi neukazuje vubec nic. Diky Citovat
celda1970 Odesláno 29. listopad 2016 Odesláno 29. listopad 2016 A co takhle udelat diagnostiku...zjistis vse potrebne nejen o funkcnosti Fapu... Citovat
radio8 Odesláno 29. listopad 2016 Autor Odesláno 29. listopad 2016 Dobre taky me to napadlo,ale kdyz je fapoff tak se nejak upravuje soft ne.Takze tam toho moc nevyctu.Nebo se mýlím? Citovat
ozzy56 Odesláno 29. listopad 2016 Odesláno 29. listopad 2016 jestli ti to dýmí černě z výfuku, tak bude off, to je jasné Citovat
radio8 Odesláno 29. listopad 2016 Autor Odesláno 29. listopad 2016 Vzdyt auto dymy i kdyz jsou špatný vstriky ne?Nejsou to oblaka.Když to takhle párkrát udělám,tak pak už to jen tak zaprasi Citovat
ozzy56 Odesláno 29. listopad 2016 Odesláno 29. listopad 2016 pokud je FAP funkční, tak výfuk nedýmí , odborník s diagnostikou to zjistí podle nesprávných dat baffy ohodnotil 1 Citovat
HonzaC2 Odesláno 29. listopad 2016 Odesláno 29. listopad 2016 (upraveno) Základní diagnostika: - pokud je koncovka černá - je nebo bylo něco špatně - pokud auto dokonce dýmí - je něco špatně a navíc, FAP resp. jeho vložka tam určitě nebude, páč by to dlouho nedala. - a jestli fungují regenerace (i když v tomto případě to bude asi spíše o tom, že ŘJ se o to pokouší, protože při tom dýmení bys musel regenerovat pořád) zajeď na diagnostiku, tam ti to řeknou. Na závěr si myslím, že dříve než FAPem by jsi se měl zabývat tím, co způsobuje to dýmení, protože ani pod plným plynem to není normální. Nepíšu o krátkodobém zadýmení po zmáčknutí pedálu. Ale pokud to pod plným plynem dýmí pořád, je tam nějaká závada. Upraveno 29. listopad 2016 uživatelem HonzaC2 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.