Sniper17 Odesláno 16. listopad 2016 Odesláno 16. listopad 2016 Zdravím všechny. Teď mi volal jeden kolega že po cestě do práce mu začalo bouchat zadní kolo po zastavení zjistil že matice z čepu je fuč a stejně tak závit z čepu,kolo už drželo prý jen na kousku,chci se zeptat jak se vlastně mění samotný čep ? je potřeba lis ? nebo jak je to dělané? s výměnou tohoto jsem se nikdy nesetkal a ani s tím že by se toto stalo,podle něho se ze zadkem nic nedělalo a auto má už asi 6 let. Citovat
myšut Odesláno 16. listopad 2016 Odesláno 16. listopad 2016 (upraveno) čep ramena nápravy ve středové trubce - nebo čep s tisíchranem ,co má plotnu nebo buben, kde je disk první se sundává jak kdy ,někdy vypadne jak je to ko nebo je to zarostlé,musíš to odstát v naftě ,nahřát, vybouchat....záleží od stavu čep s plotnou co drží matka - 2 kg kladivo má to mít zajišťovací podložku,jestli byla načlá,ochodila se a matka se vibracema pootočila a začla chodit. dotyčný dost se.e na údržbu.Matka velikost 34.Neměnil náááhodou nedávno pakny....? Upraveno 16. listopad 2016 uživatelem myšut Citovat
Sniper17 Odesláno 16. listopad 2016 Autor Odesláno 16. listopad 2016 Ahoj děkuji za info,je to čep co drží buben byl jsem se na to mrknout a závit totál v háji i ten čep mi připadl nějak ohnutý.Máš pravdu on na to fakt dost s..e taky jsem se ho ptal zda nesundaval buben ale prej ne.jediné co se prej dělalo bylo přezutí. Citovat
Hafity Odesláno 16. listopad 2016 Odesláno 16. listopad 2016 Ty čepy mají různé délky, minimálně se liší třídíra od čtyřdíry.... Citovat
Sniper17 Odesláno 16. listopad 2016 Autor Odesláno 16. listopad 2016 To jsem ani nekoukal co to je ale myslím že 3 jestli tím tedy myslíš počet šroubů na kole Citovat
myšut Odesláno 16. listopad 2016 Odesláno 16. listopad 2016 spíš jestli na to se.e ,ta ks tím někde vletěl do díry ,jestli je ta náprava unavená a ohoblovaná zajišťovací podložka .....nestarej se o to,když se nestará sám Citovat
ozzy56 Odesláno 16. listopad 2016 Odesláno 16. listopad 2016 (upraveno) já sice nevím, proč tu -myšut- píše o čepu v trubce (je na něm rameno), když je jasně napsáno, že je to čep, na kterém je kolo , jedině ten má přece závit pro matku..., jinak jak píše -Hafity-, čepů je více druhů a lisují se do ramena (starý se vylisuje ven), zpravidla se čep ještě heftuje svařováním tam, kde dělají repase zad. náprav na vozy PSA vymění i ten samotný čep, mají na to přípravek, rameno se nemusí demontovat z nápravy (pokud není rameno třeba ohnuté atd.), protože vyměnit to rameno za jiné, třeba z vraku, není až tak jednoduché, většinou to chce autogen Upraveno 17. listopad 2016 uživatelem ozzy56 Citovat
Sniper17 Odesláno 17. listopad 2016 Autor Odesláno 17. listopad 2016 Já už mu doporučil servis ale strašně ho to urazilo prej tak to si to raději udělám sám on si představuje že se to udělá před barákem a dá se říct bez nářadí,u něj je to za dobrotu na žebrotu je to blb. Citovat
Hafity Odesláno 17. listopad 2016 Odesláno 17. listopad 2016 No před barákem to udělá, ale bez nářadí asi těžko.... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.