Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím všechny.

Teď mi volal jeden kolega že po cestě do práce mu začalo bouchat zadní kolo po zastavení zjistil že matice z čepu je fuč a stejně tak závit z čepu,kolo už drželo prý jen na kousku,chci se zeptat jak se vlastně mění samotný čep ? je potřeba lis ? nebo jak je to dělané? s výměnou tohoto jsem se nikdy nesetkal a ani s tím že by se toto stalo,podle něho se ze zadkem nic nedělalo a auto má už asi 6 let.

Odesláno (upraveno)

čep ramena nápravy ve středové  trubce  - nebo čep s tisíchranem ,co má plotnu nebo buben, kde je disk

první se sundává jak kdy ,někdy vypadne jak je to ko nebo je to zarostlé,musíš to odstát v naftě ,nahřát, vybouchat....záleží od stavu

čep s plotnou co drží matka  -  2 kg kladivo

má to mít zajišťovací podložku,jestli byla načlá,ochodila se a matka se vibracema pootočila a začla chodit. dotyčný dost se.e na údržbu.Matka velikost 34.Neměnil náááhodou nedávno pakny....?

Upraveno uživatelem myšut
Odesláno

Ahoj děkuji za info,je to čep co drží buben byl jsem se na to mrknout a závit totál v háji i ten čep mi připadl nějak ohnutý.Máš pravdu on na to fakt dost s..e taky jsem se ho ptal zda nesundaval buben ale prej ne.jediné co se prej dělalo bylo přezutí.

Odesláno

spíš jestli na to se.e ,ta ks tím někde vletěl do díry ,jestli je ta náprava unavená a ohoblovaná zajišťovací podložka .....nestarej se o to,když se nestará sám

Odesláno (upraveno)

já sice nevím, proč tu -myšut- píše o čepu v trubce (je na něm rameno), když je jasně napsáno, že je to čep, na kterém je kolo :myslim, jedině ten má přece závit pro matku..., jinak jak píše -Hafity-, čepů je více druhů a lisují se do ramena (starý se vylisuje ven), zpravidla se čep ještě heftuje svařováním

tam, kde dělají repase zad. náprav na vozy PSA vymění i ten samotný čep, mají na to přípravek, rameno se nemusí demontovat z nápravy (pokud není  rameno třeba ohnuté atd.), protože vyměnit to rameno za jiné,  třeba z vraku, není až tak jednoduché, většinou to chce autogen

Upraveno uživatelem ozzy56
Odesláno

Já už mu doporučil servis ale strašně ho to urazilo prej tak to si to raději udělám sám on si představuje že se to udělá před barákem a dá se říct bez nářadí,u něj je to za dobrotu na žebrotu je to blb.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...