Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

2.0 HDi RHR silnej kouř po studeném startu

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj, poslední dobou mi zlobí studené starty, Projevuje se to dost silnym bílym kouřem při studeném startu a kouř je hodně cítit po nespálené naftě. Když je motor teplý (stačí 10min předem zatopt webastem), tak je start normální a nekouří to.

Chod motoru je takovej ne úplně nepravidelnej a moc se tomu nechce do otáček a při tom právě dost hulí.

Máte nějaké rady čím by to mohlo být? Mohlo by to být EGRko?

Díky

Guest Chozeluizskuner
Odesláno

Tohle mi dělala jedna mrtvá žhavička. A bylo to jak kdy.. Bílej smradlavej kouř, nepravidelnejn chod max 5vteřin. Pak vše OK. I když nevim nevim při dvaceti stupních?

Odesláno

jenže mě se to právě poslední dobou hodně zhoršilo, tak mě to znepokojuje a čoud je to fakt strašnej, nerad bych aby na mě zavolali ekology :D

Odesláno (upraveno)

Pripadne pootevreny EGR. Kdyby vazne nedoviral, bude jej to po startu dusit a nafta se nespali, protoze tam nebude dost kysliku. Jak se motor ohreje, EGR uz byva normalne otevreny takze pak uz to nevadi.

Upraveno uživatelem HonzaC2
Odesláno

Ani moje neštartuje bohvie ako,cítim tak isto nespálenú naftu.Špatný žhavič by vypísal počítač ako antipollution fault,mne už raz odyšiel!

Guest Chozeluizskuner
Odesláno (upraveno)

Žhavičky ti neukáže v autě nic. Musí se změřit. Navíc pokud je to EGR a podchází, tak po startu zkusit sáhnout na trubku zpětného vedení do sání, zda neni teplá. Pokud ano, tak podchází (Doufám že se nepletu s tim uzavřenym EGRem při volnoběhu) dobrý je hned po startu a co nejblíže k EGRu. Trubku může po delší době zahřívat stlačený vzduch ze sání

Jinak to že po startu začne při nízkých teplotách pokuřovat je normální. Ale musí začít kouřit až díky zahřívání výfuku a tim odpařování zkondenzované vlhosti. Ne že po startu vylítne bílej dým a smrad jak bolavá noha.

Upraveno uživatelem Chozeluizskuner

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...