Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Kluci, při jízdě do táhlého kopce se mi stává, že když je tepleji, tak mi teplota vyletí hodně rychle na 95 st. a více a při jízdě z kopce zase hrozně rychle spadne až na 70 st. může to být zaseklý termostat, nebo se mám nachystat na repasi hlavy? chladič je nový, vodní pumpa taktéž, při jízdě s klimou se drží na cca 75 st.. díky za každý názor

• O 1 měsíc později...
  • O 1 měsíc později...
Odesláno

Nazdar, tak ja pridam svoje skusenosti, mozno to niekomu ulahci badanie. Mam 2,0 HDi RHZ. Zaciatkom leta som cestou do Chorvatska po dialnici spozoroval neobvykle chovanie teploty motora. Vonku bolo 25 stupnov a pri dialnicnej rychlosti 130 km/h teplota kolisala medzi 80 a 50 stupnami. Menilo sa to raz po 5 km inokedy po 30. Kedze to nerobilo ziadny problem isiel som dalej a s malou dusickou cakal co sa bude diat dalej pri teplotach okolo 30 a viac, kedze som predpokladal ze termostat trafil šlak. Nedialo sa nic. Ked som sa dostal do zapchy, vystupala teplota ku stovke, pustil sa ventilator a islo sa dalej. Teda ziadny problem. Po navrate domov som termostat vymenil za novy a bol zvedavy, ci sa to unormalni. Na moje prekvapenie sa teplota chovala presne rovnako ako s pôvodnym termostatom a pri kratsich jazdach sa sice vysplhala na predpisanych termostatovych 83 ale potom spadla dole a ani bohovi sa vysplhat naspät. Nemal som pre to relevantne vysvetlenie a vlastne nevedel co s tym. Nechal som to teda tak. Az teraz po lete, ked sa vyskytli teploty okolo 10 stupnov som si chcel prikurit a zistil som, ze to kuri tak 3 minuty a potom fuka uz len vlazny vzduch. Rozobral som spodok palubovky, overil, ci sa hybu vsetky klapky. Vsetko bolo OK. Akurat som zistil, ze privodna trubka do kurenia(spodna) je vyrazne horucejsia ako zpatecka. A uz mi bolo jasne, kolka bije : zasraty radiator kurenia. Z praxe viem, ze preplachovanie spätným prudom vody z hadice pomoze tak na 50%, tak som nespekuloval, kupil a vynemil za novy. Vymena bol zazitok, ked bude treba, poradim ako na to.....

Pointa toho je, ze to vyriesilo aj problem s kolisanim a hodnotou teploty motora. Teraz sa zohreje na 85, po otvoreni termostatu klesne na chvilku na 75, vrati sa naspät na 85 a rucicka drzi ako pribita.

Problem bol vlastne v tom, ze v motore absentoval maly okruh, ktoreho dôlezitou sucastou je radiator kurenia, ktory bol zapchaty( 16 rokov a 250 000 km). Takze voda vlastne necirkulovala a ta trocha velmi horucej pri hlave otvarala termostat. Po jeho otvoreni sa zmiesala studena voda z chladica s tou troskou horucej vody z hlavy a teplota letela hlboko dole. Po chvili sa termostat zase zavrel a tak to islo kolom dokola.

P.S. mozno mohol byt tento prispevok aj v inej teme, ale kto bude hladat tak ako ja" vsetky temy blizke problemu" najde.

Pekny vecer vsetkym

Zdeno

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...