Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím Peugeoťáci,

predovšetkým by som sa chcel ospravedlniť, že vytváram „ďalšiu zbytočnú tému“, ale neviem prísť na problém, ktorý sužuje nášho Pierra.

Informácie o vozidle

Karoséria - hatchback (možno nepotrebný údaj)
  Rok výroby - 2003
  Motorizácia - 2.0 HDi vrátane FAP filtra
  Výkon motora - 79kW
  Kód motora - RHS

VIN číslo - VF33CRHSB83202700

Našiel som identickú tému, no nie je tam napísaná konkrétna závada, ktorá robila problémy.

Popis problému

Auto nemá záťah, aký malo pred vzniknutím problému, nepočuť turbo (typické „syčanie“).
  Pri naštartovaní vypisuje bežná hláška Antipollution Fault, nakoľko otec jazdí autom krátke trasy - spolu približne 15km.
  Poprosím vás, nepoučovať o tom, že diesel je stavaný na dlhé trasy - obom nám je to jasné, nuž dlhšie trasy jazdím len ja.

Auto jazdí dobre, no necítiť jeho výkon a krútiaci moment, do kopca s ním nepôjdem viac než 70 km/hod. pri zaradenej 3.,
  pričom ak bolo všetko v poriadku, 110 km/hod. šlapal do kopca bez problémov.

Zjazdom z kopca som z neho nedostal ani 90 km/hod. pri zošliapnutom plynovom pedály až na podlahe.

Diagnostika niečo prezradila

Sused je automechanik, vypožičial si diagnostiku na nášho Cukríka a z nej vyčítal, že chyba je v snímači plniaceho tlaku.
  Nie som si istý, či chyba bude práve v spomínanom snímači, preto by som chcel poprosiť o radu niekoho, kto má tieto autá
  denne v rukách a má ich aj docela zmapované, poprípade kolegov, ktorí majú rovnaký motor a mali s ním rovnaký problém.

Ďakujem každému, kto mi akokoľvek pomôže pri zistení závady na našom Cukríkovi.

S pozdravom,

Martin

Odesláno

ahoj, i kdyby otec jezdil 5km tam a 5km zpátky, tak auto musí mít tah, není to ve vzdálenosti trasy...,ten snímač tlaku jsi vyměnil? protože, když nemá motor požadovaný plnící tlak, tak nepojede:myslim a bude v nouzáku, to je jasné

diagnostika byla origo Peugeot? jinak hláška Antipollution Fault má tisíc příčin a má přímý vliv na výkon motoru

Odesláno

ide o to , ci je naozaj el. problem zo snimacom tlaku vzduchu , alebo zobrazuje zlu hodnotu....

alebo  je hodnota tlaku rozdielna od pozadovanej...

doporucim opatrne snimac vybrat a vycistit ...byva v nom olej.

Odesláno (upraveno)

Odpoveď pre ozzy56

Ahoj,

ďakujem za Tvoju odpoveď.

Narážal som len na to, že auto má aj filter pevných častíc, ktorý sa zanáša najviac práve na takýchto krátkych trasách, kedy sa auto nestihne
nahriať a filter sa neregeneruje, najmä keď motor nedržíš v otáčkach - to sú len vyzbierané informácie z Internetu, oprav ma, ak sa mýlim.

Snímač tlaku som ešte nemenil, nakoľko sused-mechanik má obavy, aby to nebola zbytočná investícia. Ja si ale myslím, že keď diagnostika
vypísala práve ten snímač tlaku, tak niečo na tom asi bude. Kontrolovali sme aj hadice, či nie je nejaká netesnosť, prípadne prasklina, no už
som taktiež vyčítal (na tomto fóre), že by to bolo počuť, ak by niečo netesnilo, prípadne niekde bola prasklina.

Čo sa týka diagnostiky, bola originálna zo servisu, takže Peugeot, pretože VAG nefungoval. (to je logické, keď je to na koncern)

Zrejme skúsim vymeniť ten snímač, je to investícia do tých 50€, vyzerá to na dosť lacnú investíciu, pretože slimáčik stojí od 600€ nahor.

S pozdravom,

Martin

Upraveno uživatelem martys
zneužívanie citovania - neuvedomil som si to
Odesláno (upraveno)

Odpoveď pre vladosr

Ahoj,

tak diagnostika ho vypísala a už som sa dočítal, že niekto ten snímač vymenil a auto „ožilo“.

Obávam sa, že keď snímač vyberiem, tak mi na palubovke vybehnú snáď všetky ikony. Raz sa stalo bratovi, že vymenil poistku a potom sa zobrazili tie ikony typu ESPCHECK ENGINERUČNÁ BRZDAŽHAVIČE a podobne. 

Keďže som v tomto úplný laik, vedel by si mi poradiť, ako by som si to dokázal premerať?

Ďakujem.

S pozdravom,

Martin

Odesláno

ked bude vypnuty a vytiahnuty klucik , nic sa v zavadach neobjavy...vymena poistky je o niecom inom....

premerat ho velmi nemas ako...skus ho pozriet a vycistit...

potom , uz len vymena ...pripadne vypozicanie z ineho auta RHS , ak mas tuto moznost...

Odesláno (upraveno)

Snáď tým nič nepokazím, dám to nastarosť práve spomínanému susedovi, vyzná sa viac.

Myslel som si, že mám tú možnosť, ale jeden známy má 307 SW2.0 HDi, lenže 66kW, 
tam je tuším rozdiel v kóde motora.

Vieš mi poradiť aj nejakú stránku, odkiaľ by som si to dokázal objednať?
Našiel som ich pár na webe, ale boli to len značky ako Hella a podobne.

Radšej by som kúpil značku, ktorej dôverujem, čiže Bosch.

Ďakujem.

Odesláno

Ak myslíš originálnu stránku PSA Servis Box, tak tam mi vypisuje - „Prístup je určený len pre profesionálov.“

Keď si registrovaný, nemohol by si mi to pozrieť, prosím Ťa? Samozrejme, len ak je to možné.

Ďakujem.

Odesláno

snímač tlaku vzduchu je u intercooleru a má podle tvého VIN OEM 1920 CZ a takto vypadá, fotka je sice ze 406ky, ale snímač je úplně stejný i pro tvoje auto, výměna je jednoduchá :), zvládneš to bez problémů, zkusil bych ho koupit i na vrakovišti peugeot a hned vyzkoušet na místě

P8210034.JPG

Odesláno

Tu je, potvorka malá. Možno bude vadný, možno by mu napríklad pomohlo to vybratie a znovuzapojenie,
len stále mám obavy z toho, aby diagnostika nevykázala nejaké chyby, lebo auto sa stále používa aj napriek závade.

Je to taký náš hladký diesel. :-)

IMG_20160722_213850.jpg

Odesláno

Sakra....daj to na diagnostiku a nech ti vyčítajú hodnoty tlaku online za jazdy......neviem prečo každý skúša niečo meniť keď nevie či je to dobré alebo nie.

Zbytočne vyhodené peniaze za pokus a omyl.

Odesláno

Na diagnostike už bol a vypísalo práve ten snímač. Neviem prečo, ale stále mám dojem, že práve snímač je vadný.

Čo sa týka tých „zbytočne vyhodených peňazí“ - raz by došlo na to, že by ho trebalo vážne vymeniť, takže ako sa to vezme. :-)

Odesláno

Chlapi, tak ja som vyčistil ten snímač, nastriekal som trošku kontaktného spreju do konektora, samotný snímač som vyčistil technickým benzínom a pod nízkym tlakom vyfúkal kompresorom, no auto robí to isté, čo doposiaľ - ide ako bez turba.

Skúšal som posadiť otca do auta, nech skúsi pridávať plyn - mala by sa rozpínať tá hadica od intercoolera do turba, no ani náznak po rozpínaní.

Čiže vyčistenie snímača nepomohlo.

Môže byť, že snímač to už má za sebou? 

Ďakujem za odpovede.

Odesláno

A čo hovoríš na možnosť, že je upchaný FAP filter a turbo sa kvôli nemu nedokáže poriadne roztočiť a dodať plniaci tlak motoru?

Vo štvrtok som šiel z Vranova nad Topľou do Košíc, nejakých 120km cesta tam a späť, šiel som na vyšších otáčkach, priemerne na nejakých 2500 ot/min., kedy by sa mal ten filter regenerovať, auto som potom odstavil na parkovisku a po opätovnom naštartovaní po približne 3 hodinách kontrola motora už nesvietila, ani nenaskočila chybová hláška Antipollution Fault. Čo si myslíš o manuálnom vyčistení FAPu?

Ďakujem za odpoveď.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...