Jump to content
  • Aktuální cíle darů

Otacky po odpojeni vahy Ok. Dle dia je vaha ale good??

dalu

Recommended Posts

Ahoj, prosim o radu. Mel jsem problem se zvysenyma otackama na aute. Bylo to nepravidelne. Po odpojeni vahy vzduchu jsem zjistil, ze otacky jsou, tak jako byly drive a uz ani nezakolisaji. Celkove auto jede po odpojeni mnohem lepe. Jen je kroutak polozen ve vyssich otackach o cca 500 vys. Zapojil jsem zpet konektor od vahy ale mam pocit, ze se to nevratilo zpet do stavu, jako kdyz to blblo. Predpokladam, ze na diagnostice to ted ukaze chybu a po odpojeni tam zustal stav nezmenet, takze budu muset chybu vymazat. Je mozne, ze vaha vzduchu muze byt uz nejaka vadna, i kdyz na dia vykazuje porad dobre hodnoty? Auto uz netahne jako drive a pak se objevil ten problem s otackama. Bez vahy je ale vse ok ale kroutak zacina az skoro ve  2500ot/min.

Peugeot 406 2.0HDI 80kW

Zdravím,mám sice jiné auto i motorizaci, ale s váhou jsem měl také problém,opakovaně se rozsvěcovala kontrolka motoru.Váha se jevila jako v pořádku,ale po odpojení, jako u Tvého auta, si řídící jednotka vzala zřejmě nějaké referenční hodnoty z paměti, a motor běžel bez problémů.Napadlo mě pak změřit udávaný tlak vzduchu u mého auta a u vedle stojícího(sice Ford,ale pro srovnání to nevadilo...)Zjistil jsem že moje váha ukazuje podstatně menší tlak vzduchu(měřeno při zapnutém zapalování,motor neběžel),to znamená že řídící jednnotka pravděpodobně dávkovala jiné množství paliva.Proto zřejmě diagnostika nehlásila chybu váhy,která nebyla úplně špatná,ale dávala falešné hodnoty.Možná se to může zdát zvláštní,ale po výměně za novou to běhá ok.