Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Zdravím, na podzim jsem si nechal zkontrolovat v autorizovanem servisu klimatizaci u mé 407 a řekli mi, že mám prasklý chladič (kondenzator), ten jsem následně nechal vyměnit a klimu naplnit. Klimatizace mi stále nefungovala tak jsem jel zpět a zjistili že je ještě prasklá hadice ke kompresoru i ta se vyměnila a klimatizace se přetěsnila a opět naplnila. Při odjezdu normálně fungovala. Před zimou jsem ji použil asi dvakrát a to 10km ze servisu a 5km do práce. Přes zimu jsem ji logicky nepoužíval a ted jsem ji chtěl zapnout a šel mi už jenom teplý vzduch. Dnes jsem s tim jel do servisu ale tam mají čas až za 14 dní, cestou zpět jsem se zastavil u známého mechanika a ten zjistil že je klima úplně prázdná, tudíž je někde únik protože se mi nezdá normální aby chladivo za necelého 3/4 roku samovolně uniklo. Když je nový chladič i hadice neví někdo v čem by mohl být problém? Už jsem do toho vrazil 12 000 a pořád se peču. 

Upraveno uživatelem Zajda555
Odesláno

Když ti to opravovali tak tam měli dát roztok reagující na UV záření, nasledně s UV lampou prosvítí trubky a zařizení klimy a unik se najde podle unikajícího roztoku, nechapu proč to neudělali hned, nemuseli hadici měnit napodruhý

Odesláno

Klimatizace se používá i v zimě. Nejen chladí, ale ji hřeje. Je třeba, aby se alespoň jednou za 14 dní se na 10-20 minut klimatizace zapnula a to z důvodu cirkulace náplně. Je to uvedené i v manuálu.

Odesláno

Špatně jsem to formuloval, samozřejmě že jsem ji zapínal i v zimě ale tam toho moc nepoznám jestli funguje jak má, topení jde přece i bez klimy 

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...