Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj, neměl by jste někdo rady či postup výměny termostatu? Jde mi hlavně o to, abych vše udělal na první dobrou. Došel mi termostat a ten má jedno těsnění, který se natáhne po obvodu těla termostatu. Ale pak jsou tam ještě další 2 ks těsnících kroužků a nějak nevím co s nimi. Nerad bych udělal něco špatně, tak se radši zeptám. Děkuji předem za případné reakce

Odesláno z mého ALE-L21 pomocí Tapatalk

Odesláno

Na komoře je jen jeden těsnící kroužek pro utěsnění termostatu a pokud jsou tam dva malé kroužky na šrouby, tak je tam ještě zátka a odvzdušńovací šroub které mají těsnění, jinak nic.

Odesláno

Když napíšeš VIN, tak se ti podívám jestli je toto termostat který tam patří.

Odesláno

Můj VIN je VF37ENFZE32703080

Ale nakupuji u badisaka a zatím vše sedělo. Ptám se hlavně proto, že jsem to nikdy neměl rozebrané a s termostatem, který tam je teď, mi teplota stoupá až na 100°C. Tzn. buď je v hajzlu nebo tam může být špatně daný a tak bych nerad udělal stejnou chybu. U badisaka jsem si koupil i zelený čidlo chladící kapaliny, ale to nepomohlo, neboť teplota se dostává furt až k těm 100°C. Samozřejmě takhle vysoko to jde hlavně tehdy, když jedu dlouho do kopce, což je u mě celkem často, neboť mám chatu v horách. Chladič mám taky nový, chladící kapalina taky. Tak teď snad už jen ten termostat. Ještě poznámka, Sahara spíná až při dosažení těch 100°C. Při klidné jízdě (2500ot.) se teplota drží mírně nad 90°C

Odesláno

Takže termostat je to správný, oem kod 1338 44 a k tomu těsnění jeden kus oem 1340 30. Spíná při 89 stupních. Nevím jestli ti ta výměna bude něco platná, těch 100 není při delší jízdě zase tak moc. Ventilátor spíná správně, jak píšeš. Určitě tam bude termostat daný správně, jinak by se objevil větší problém okamžitě. Tak až to vyndáš, podívej se jaké tam je těsnění a podle toho namontuj. Taky bych si zkontroloval víčko chladiče, pokud utíká tlak, teplota šplhá výš než by měla normálně. 

Odesláno

No, co jsem ale četl tady na fóru, tak lidi mají spíš problém se dostat na normální teplotu. Asi to bude problém s tím, že mám LPG a to bude dávat asi větší teplo. Jen mám strach abych to někde neuvařil. To by bylo nemilé.

Odesláno

Pokud to nejde přes stovku, tak se nic neděje, než to zhasneš, tak vždy nechat zchladit a nic se nestane.

Odesláno

Děkuji tedy za moudré rady. Nějak to teda zkusím sledovat a snad se nic nestane. Ale mám takový pocit, že léto a kolony budou pro mě utrpení.

Odesláno

Možná hloupost, chladič není zanesen? Vodní pumpa je zřejmě v pořádku a chladící kapalina je v pohodě ( doléváno destistilovanou vodou).

Odesláno

Možná jsem na to přišel...asi ta teplota bude závislá na LPG a na hladině oleje. Sice se teplota furt pohupuje zatím to nejde přes 100°C. Vyměnil jsem původně ulomenou měrku oleje a držím olej na maximu a na polovině a snad bude líp =)

Odesláno

Chladič s kapalinou jsem přehlédl, že jsou nové. Vodní pumpa = zdali je funkční. U moji 406  po výměně vodní pumpy (dělali se rozvody-Straki007) + výměna termostatu, už motor neměl ,,tendenci" se tolik zahřívat při stání v koloně (na místě) a při zátěži. Některé motory se o ,,něco" více zahřívají. Mám RFV. Měnil jsem i chladič. Chladící kapalinu doplňuji destilovanou vodou.

Napadlo mě a už se to zde na fóru i řešilo a to řádně vyčistit = propláchnou chladící soustavu.

Odesláno

Apropos...jaká barva chladící kapaliny se leje do Peugeota? Mě dali v autodilech modrou...

Odesláno

To byla barva spíš neurčitá, ale přikláněl bych se k červené

Odesláno (upraveno)

Rozumím, takže růžová. V AK je to objednávácí kód:   NA K12-3 .

Záleží, zdali se původní nemrznoucí chl. kapalina smíchala a novou modrou kapalinou. Měl se provést test na malém vzorku, kde by se zjistilo, zdali se smíchají a nebo nesmíchají.

Upraveno uživatelem OK406

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...