Mikuláš3008 Odesláno 21. duben 2016 Odesláno 21. duben 2016 Zdravím, mám dotaz ...jedná se o výměnu zadních tlumičů, z nichž jeden se nedávno poškodil. V jednom nejmenovaném servisu mi bylo řečeno, že bude potřeba vyměnit celé toto zařízení (viz. odkaz http://bazar.automedik.cz/AMD0348453906/peugeot/3008 ), že nestačí vyměnit pouze oba zadní tlumiče (jak jsem se milně domníval), prý vzhledem ke značnému poškození tohoto zařízení, které však nemohu nikde sehnat. Orientační cena za výměnu tohoto kompletní zařízení byla vyčíslena na 30.000,-Kč!!! To jsem šel do kolen ...opravdu to není možné někde sehnat levněji?! Zkouším prolézat net horem dolem a bezúspěšně. Jedná se o vozidlo Peugeot 3008, r.v. 2009, 1,6 THP (110kW). Děkuji za případné rady a tipy. Citovat
myšut Odesláno 21. duben 2016 Odesláno 21. duben 2016 (upraveno) co vidím ,ten tlumič ,spojený s brzdovou hadicí za cca 400-600 kč,ten tlumič je na polákách na aukru od 50 Zl do 180 za 1 kus, pak vidím asi 6mm trubku ocel s holendry,co udělají technické služby na lisu do 1000 kč (teď jsem nechával dělat ale v 2plášť gumě něco podobného 45 cm za 380 kč,holendry jsem měl svoje -je to Xm nebo Bx na kostce ), uprostřed je něco na způsob kostky a asi vyrovnávač , něco jak to má klasika hydro ..na autodilyparts.cz si koukal...? na aukru se teda těch tlumičů válí mraky,jestli to hledaj u sebe ve skříni,tak tam nic nenajdou... trubky se dají udělat a to nastavení výšky to chce pobádat ,z čeho to pasuje ,ale to by nemělo odcházet. Co je na tom tak složitýho ,nahoře to drží 2 šrouby ,dole na nápravě 1 a holendr....,,??? tady na aukru je to taky v čr....v čem je problém...? už si to čtu ,co je to za záludnost ....zkus mi popsat to poškození a kde...já mám kontakty na lidi,co se tím zabývají.... tady zase něco pežoti odflákli...http://www.auto.cz/ojety-peugeot-3008-pesak-v-poli-88181 Upraveno 21. duben 2016 uživatelem myšut Citovat
P607Olda Odesláno 22. duben 2016 Odesláno 22. duben 2016 (upraveno) Vypadá to na čerpadlo, které dočerpává kapalinu, kvůli výšce nebo tuhosti tlumičů. Dej VIN. V každém případě, zjisti co nejvíce, než vydáš peníze. Především: co je poškozeno? Toto "čerpadlo", nebo tlumič? No a potom obvolat vrakáče, případně zjistit, na jakém jiném autě je totéž použito. Tipuju na C4GP, který má v některých provedeních taky regulovatelnou výšku zadní nápravy. I některé 307 SW to mají, i když asi jiné čerpadlo, protože je to 13 let staré. Taky by byla možnost, rezignovat na to čerpadlo a dát tam provedení z 3008, která toto zařízení nemá, tedy jiné tlumiče a možná i pružiny. Citát z článku, takže to není čerpadlo, ale nějaký pomocný tlumič (takže neplatí, co jsem psal výše): přes zvýšenou hmotnost 3008 ve srovnání s 308 nenajdete vzadu vyspělejší nápravu, než jakou představuje torzní příčka. Ta je v zásadě bezproblémová, někdy ale bývá dost hlučná. Na vině jsou tlumiče. Onu v mezititulku zmiňovanou trochu techniky navíc představuje do jisté míry unikátní systém DRC (Dynamic Roll Control). Používají jej pouze 3008 poháněné turbomotorem 1.6 THP případně turbodieselem 2.0 HDi a základem je přídavný prostřední tlumič, umístěný naležato rovnoběžně s příčkou zadní nápravy. Pracuje čistě na mechanicko-hydraulické bázi. Při jízdě v zatáčkách propojí vzájemně oba klasické tlumiče, čímž zamezí naklánění zadní části karoserie, případně jejímu houpání. Jednoduše se zvýší příčná tuhost, podobně jako u aktivních stabilizátorů. Jenom je to celé jednodušší. Naopak při přímé jízdě pracuje každý tlumič kola samostatně, což zaručuje hladkou a komfortní jízdu. Upraveno 22. duben 2016 uživatelem P607Olda Citovat
HonzaZ Odesláno 22. duben 2016 Odesláno 22. duben 2016 Tato tlumičová sada stojí origo cca 21 tisíc. Kamarád má také tento problém. V Peugeotu mu řekli ať si počká až bude auto staré 7 let (má 2009) a oni mu to vymění za cca 17 tisíc. Takže zatím čeká. Nikde jsme nové neorigo nenašli. Dělá to Kayaba. Citovat
brutall Odesláno 22. duben 2016 Odesláno 22. duben 2016 ...no, doufám, že to na 5008osmě není??? Citovat
brutall Odesláno 22. duben 2016 Odesláno 22. duben 2016 Mikuláš3008: píšeš, že nemůžeš nikde sehnat. A ten odkaz? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.