Stipe.19 Odesláno 21. duben 2016 Odesláno 21. duben 2016 Zdravím Váš všechny, pokud už to tu zaznělo, tak se omlouvám a nasměrujte mě eventuálně jinam Mam Peugeot 206 1,6hdi 12/2005 a zimě mi začalo zlobit ABS. Na palubovce svití ikonka a na displayi to pípne a napíše ABS FAULT...kde nastal problém?? Díky moc za rady Citovat
ozzy56 Odesláno 21. duben 2016 Odesláno 21. duben 2016 zkus okouknout-proměřit jednotlivá čidla v kolech, DIA ti to řekne hned Citovat
vladosr Odesláno 21. duben 2016 Odesláno 21. duben 2016 urcite sa to tu uz riesilo.... treba zajst na diag , aby sa dala blizsie definovat zavada......potom ti mozme poradit.... problem moze byt v komunikacii s abs...kablove vedenie k snimacom , samotne snimace.... loziska , ci kruzky...vzdialenosti....ako aj napajanie jednotky abs...ci ko abs... mozes zacat aj sam.....no ked ti diag upresny o ktore koleso ide , budes na tom casove lepsie..... Citovat
Stipe.19 Odesláno 22. duben 2016 Autor Odesláno 22. duben 2016 Díky moc, už jsem na dia objednaný. Poraďte mi ještě jedno...když to přišlápnu, rozsvítí se na mě oranžová kontrolka motoru a display to ukazuje ANTIPOLUTION FAULT nebo tak nějak,,,za 2 dny to zhasne...poslední dobou to dělá docela často Citovat
Stipe.19 Odesláno 22. duben 2016 Autor Odesláno 22. duben 2016 zkus okouknout-proměřit jednotlivá čidla v kolech, DIA ti to řekne hned proměřit čím...asi blba otázka ale nejsem v tom tolik sběhlý Citovat
Stipe.19 Odesláno 22. duben 2016 Autor Odesláno 22. duben 2016 proměřit čím...asi blba otázka ale nejsem v tom tolik sběhlý třeba i odkaz kde je to názorně ukázáno...díky moc Citovat
P607Olda Odesláno 22. duben 2016 Odesláno 22. duben 2016 (upraveno) Ačkoli mám měření voltmetrem docela rád, tady je to asi nanic. - musel bys postupně sundat všechna kola, rozpojit konektory (špína, rez) a hlavně - pokud byla chyba v tom konektoru, tak pohybem ho "opravíš", nebo dalším pohybem taky pokazíš - i to se stalo, dutinka v konektoru zajela dozadu a pak se to teprve špatně hledalo - čidlo bylo nové(!). - chyba může být i na kabelech, i v řídící jednotce a pokud máš ESP tak i v čerpadle. - diagnostika ihned vidí, zda jde chyba od kterého kola nebo od centrální jednotky, umožní okamžitě poznat, když se hýbe konektorem atd. - je fakt, že chyba může být navlhlé čidlo, špína u čidla, špatná vzdálenost. Ale např. u 307 vzadu musí dolů i kotouč a předtím i brzdič, takže pouštět se do toho jen kvůli kontrole je nepraktické. Upraveno 22. duben 2016 uživatelem P607Olda Citovat
FrantaCV Odesláno 22. duben 2016 Odesláno 22. duben 2016 Podívej se do tohoto vlákna: http://www.peugeot-club.com/topic/93426-abs-fault-help/page-1#entry1559510 Zajet na diagnostiku je asi nezbytné, bohužel (jak se dočteš) ani ta nemusí bát zcela přesná. Citovat
Stipe.19 Odesláno 26. duben 2016 Autor Odesláno 26. duben 2016 Tak diagnostika ukázala levé zadní kolo, takže už vím do čeho dát. Taky mi ukázala plno dalších věcí na motoru , třeba to, že se mi přeplňuje, takže zkusím vyoperovat EGR ventil a vyčistit a trochu poštelovat podtlakovou regulaci turbodmýchadla, to mi bylo poraděno... Citovat
P607Olda Odesláno 26. duben 2016 Odesláno 26. duben 2016 Nerýpal bych do toho, co funguje. ABS: najdi konektor čidla, zkus prostříknout, zkontrolovat vizuelně kontakty. Můžeš zkusit změřit čidlo ohmmetrem, i když přesně nevím, zda je to jen cívečka (2 vývody, naměříš odpor), anebo složitější elektronické čidlo. A pak pozice čidla, zda není špinavé nebo oddálené. Citovat
FrantaCV Odesláno 26. duben 2016 Odesláno 26. duben 2016 Souhlas s Oldou - analogie s programátory SW - odstraněním jedné chyby vnesou čtyři další. A k tomu ABS: Mě dia ukázal na pravé zadní kolo. Postup: výměna čidla - bez úspěchu, natažení nového kablíku od čidla k ŘJ - bez úspěchu jen to stálo hromadu peněz. Definitivní problém - vadná ŘJ ABS. Naštěstí jsem jí tady na klubu sehnal za super cenu. Kupovat novou, tak si jdu hledat "vedlejšák" nebo vyloupit banku. Citovat
Stipe.19 Odesláno 22. červenec 2016 Autor Odesláno 22. červenec 2016 Problem vyřešen...lehl jsem podle diagnostiky pod zadní levé kolo a byl tam přetržený kabel, ted už cajk Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.